Kaasballetjes met Nacho's

21 mei 2015


Ja dit recept lees je goed, Kaasballetjes met nacho's. Kun je er iets bij voorstellen? Denk je dat de nacho's in het balletje zitten? Nee ze zitten niet in het balletje. Oke nieuwe poging. Ze zitten aan de buiten kant. Ja inderdaad er zitten nacho's aan de buiten kant van dit balletje. Als je het niet snapt lees het dan nog eens. Nacho's aan de buiten kant van het balletje. Ja die dingen die je anders met kaas uit de oven eet.


Sommige doen er zelfs tomaatjes bij en dan in de oven. Ja echt die driehoekige chips zitten aan de buiten kant van dit balletje. Benieuwd hoe je dat doet scrol dan snel naar beneden. Als je nog even met je nieuwsgierigheid kan wachten lees dan onderstaande blog. Wij eten nacho's met kaas altijd met een tomatensalsa. Een kant en klare van Doritos. Ik weet dat het vloeken in de kerk is, maar sommige dingen kun je gewoon niet namaken of moet je niet willen namaken. Heerlijk vind ik die. Hij is een beetje pittig, maar niet te. Dus voor mij echt de goede salsa. Wij eten ze altijd met de oranje Dorito's. Deze hebben een kaasrandje, waardoor ze gewoon nog slechter zijn dan de naturel. Maar ach als je toch al lekker calorieën naar binnen aan het werken bent dan kunnen er ook nog wel een paar 100 bij. Ik heb wel eens een bonenschotel gemaakt met nacho's van de Allerhande. Maar dit was absoluut geen succes. Dus wij houden het vaak op Dorito's met kaas uit de oven. Lekker en makkelijk met verjaardagen of gewoon op een zaterdag avond. Tot nu

Het idee van het balletje kreeg ik door een Amerikaans recept. Een recept met maar 3 ingrediënten. Lekker weinig en lekker makkelijk. Want het recept bestond maar uit 2 regels. Ik dacht nou dat moet ik ook kunnen. Dus ik die ingrediënten gegoogled en wat bleek niet te krijgen in Nederland. Achteraf ben ik daar misschien blij om, maar ik vraag me echt af wat voor rare dingen ze daar hebben in Amerika. Want alles wat een beetje `normaal` is hebben wij ook of dan is er makkelijk een vervanging voor te vinden. Dit keer bestond er geen vervanging en was het ook niet te krijgen. Maarja vriendlief was al enthousiast. Dus ik diep na denken en een tijdje zei ik "we kunnen zus en zo doen". "Nou laten we het proberen" zei vriendlief. En wat bleek het was een mega succes. De eerste waren een beetje verbrand (te lang in te warme olie laten zitten) , maar dat mocht de pret niet drukken. Want de laatste waren prachtig en je kon de nacho's nog goed proeven. Dus deze kaasballetjes heb ik zelf bedacht, en wat bleek de binnenkant was heerlijk smeuïg precies zoals het hoort. Nu ik dit zo typ word ik weer super enthousiast. Toch heb ik niet voor de oranje zak Doritos gekozen. Met pijn in mijn hart heb ik mijn lievelings Doritos in het vak laten staan. En kozen we voor een nieuwe zak. Ik dacht dan wordt het wel erg veel kaas. Deze nieuwe zak had een rode peper op de voorkant. Ik ben niet zo van het scherpe smaak en vriendlief heeft wel drie keer gevraagd of ik het zeker wist. Het was de beste keuze die we ooit hadden kunnen maken voor dit gerecht. Maar eigenlijk kan het met alle soorten chips. Deze balletjes zijn heerlijk als late snack, maar kan ook goed gebruikt worden in een tapas menu of als borrelhapje. Met andere woorden weer een heerlijk veelzijdig hapje. 

Chips kun je op verschillende manieren eten. Zo krijg je vaak naturel chips bij je club sandwich. Eet ik het liefst naturel chips met ribels en knoflook dipsaus van de AH. Maar nu heb je ook chips met de smaak patatje jopie en Heinz tomatensaus. Van het zomer hadden wij de smaak kruidenboter geproefd. Heel bijzonder, niet vies, maar ook niet voor herhaling vat baar. Lays is een ster in het verzinnen van nieuwe smaken. Bijzondere smaken vooral. Zo was ik een paar maanden geleden op een verjaardag en stond er op een briefje bij de bak chips "raad de smaak". Dus ik ging naar haar toe en vroeg welke smaak het dan was. Wat bleek de smaak heette serieus raad de smaak. Lays weet wel hoe ze moeten zorgen dat mensen hun zakken chips kopen.  Je hoeft dus eigenlijk niet voor nacho's te gaan. Je kan elke willekeurige zak chips open trekken en gebruiken voor dit recept. je rolt gewoon je bolletje door de smaak die jij lekker vindt of die je gasten lekker vinden. Elk recept kun je eigen maken, maar dit recept is wel heel makkelijk. Ik ben in ieder geval super enthousiast en ga ze zeker vaker maken. Ik hoop dat ik jullie net zo enthousiast heb gemaakt.

Voor 20 balletjes

Ingrediënten

Oude kaas geraspt
Parmezaanse kaas
Dorito's Sweet chilli pepper
Boter
Bloem
Zout &Peper
Melk
Eieren

 

210 gram
30 gram
185 gram
80 gram
60 gram
1 theelepel & 1 theelepel
500 ml
2

Let op: in de ingrediëntenlijst staat niet de 800 ml zonnebloemolie die je nodig hebt als je de balletjes in een pan frituurt. 

Benodigdheden

Staafmixer
Braadpan/frituur pan
Zonnebloemolie (800 ml)
Bakjes (3)
Mengkom (2)
Huishoudfolie
Koekenpan
Pollepel

Bereiding

 1. Smelt de boter in de koekenpan.
  Verwarm de melk tot tegen het kookpunt 
 2. Voeg de bloem aan de boter toe. Er moet één geheel ontstaan.
  Zorg dat de bloem goed wordt opgenomen door de boter
 3. Voeg nu steeds 1/4 deel van de melk toe en roer goed.
  Voeg pas het volgende deel toe als alle melk is opgenomen
 4. Voeg peper en zout toe aan het melk mengsel
 5. Voeg nu 200 gram geraspte kaas en alle Parmezaanse kaas toe aan de melk
 6. Blijf goed roeren tot er één massa ontstaat zonder stukjes
 7. Giet het nu in een mengkom en zet in de koelkast voor min. 1 uur.
  Het mengsel moet compleet afgekoeld zijn voor je er balletjes van gaat draaien
 8. Giet de zak chips leeg in een meng. Span er huishoudfolie over en prik een gaatje voor je staafmixer.
  Zorg dat het gat ook weer goed is afgedekt, anders vliegen de kruimels om je oren
 9. Maak de chips tot kleine stukjes
 10. Zet nu 3 bakjes klaar. Doe in één bloem en de 10 gram kaas, in één 2 geklopte eieren en één met de chips kruimels
 11. Verwarm de olie in de pan, zodra het warm is draai het vuur laag
 12. Pak een theelepel en schep deze vol met het kaas spul. 
  Draai er een balletje van
  Rol door het deeg, dan door het eimengsel en dan door de nacho's.
  Leg ze op een bord
 13. Frituur ze voor 2- 3 min.
  Hou ze goed in de gaten ze zijn namelijk zomaar opeens zwart.