Pasta Bolognese

29 mei 2015


Vandaag was een drukke dag. Nu ik eindelijk met mijn laptop op de bank zit overvalt de vermoeidheid me een beetje. Gisteren kwam ik moeilijk in slaap en dat heb ik geweten vanochtend toen om 7 uur de wekker ging. Ik heb mezelf uit bed moeten slepen om naar stage te gaan. Gelukkig had vriendlief het ook moeilijk, want zodra ik het licht aan deed verstopte hij zich onder de dekens en maakte een tentje. Dat is zijn manier van zeggen, ik ben hier nog niet aan toe laat me slapen. Dus ging ik eerst maar even een broodje smeren voor de lunch en mijn gezicht wassen. Toen ik in de slaapkamer kwam voor mijn make-up zaten mijn ogen nog half dicht en lag vriendlief een beetje met zijn telefoon te spelen.

Ik ben niet zo spraakzaam 's morgens en het liefst praat ik helemaal niet. Toen ik eenmaal op mijn fietsje zat, had ik ook nog wind tegen. Ik sprak met de wind af dat ik dan 's middags op de terug weg wind mee zou hebben, maar helaas hield hij zich niet aan deze afspraak. Eenmaal op school moest ik nog printen, een les voorbereiden en de kinderen voorbereiden op de komst van een andere juf. Voor het vak muziek moet ik namelijk een gastdocent uitnodigen. Deze gastdocent was een vriendin van mij. Zij zit bij een koor en kan goed zingen. Ze gaf een les over hoe een koor in elkaar zit en heeft ook met de kinderen gezongen. Geweldig vonden ze het. Maar er was ook weer een uitspraak van de dag. "Juf zingen jullie ook kano's?". Dit soort uitspraken vind ik echt fantastisch maar ik vergeet ze 9 van de 10 keer op te schrijven. 's Middags heb ik de DMT toets afgenomen. Dit is een toets waarbij de kinderen in één minuut een bepaald aantal woordjes moeten lezen op groep 6 niveau. Mochten ze dit niet halen dan moeten ze nog 2 kaarten lezen. Dit doen bij 27 kinderen is veel werk. Ook moest er nog even een natuurles door heen geknald worden, want over 2 weken hebben ze de toets. Toen de leerlingen weg waren moest er nog een les voor volgende week worden gemaakt en toen kon ik om half 5 eindelijk naar huis. 

Doodop kwam ik thuis en dus moest ik eerst even zitten. We hebben sinds kort een nieuwe hobby. We kijken 24 kitchen. Deze zender is niet alleen een leuke inspiratie zender, het is ook een zender waarbij mensen dezelfde passie hebben als jij en die graag willen delen. Als we even niks te doen hebben zetten we 24 kitchen op. Maar om 18 uur was dit ook voorbij, want ik ging met vriendinnetjes uiteten. Super gezellig, even bij kletsen onder genot van tapas en een drankje. We zijn als groep een beetje uit elkaar gevallen. Eén is verhuisd naar Australië de ander woont in Enschede, dan is er ook nog één afgestudeerd en werkt en ik ben de gene die van de 5 een hele andere studie doet en weer een ander heeft commissieafspraken. Dus afspraken maken met zijn allen is altijd een hoop gepuzzel. Maar nu konden we met zijn vieren bij elkaar komen en dat hebben we dus ook gezellig gedaan. Daarna ben ik nog een kopje thee gaan drinken op mijn werk en toen was de avond alweer bijna om. 

Maar ik geloof dat iedereen wel eens van dit soort dagen kent, dat je druk bent, eigenlijk geen tijd hebt om te koken of je hebt gewoon geen zin. Dan is het handig dat je iets van kant en klare pastasaus in de koelkast hebt staan. Deze pasta bolognese is niet alleen vers heel lekker je kan de saus ook heel goed bewaren in de koelkast en 's avonds of de volgende dag weer opwarmen. Dit recept is al heel lang in mijn bezit. Het recept is op basis van de saus van mijn ex-schoonmoeder. Dit is de beroemde saus die ervoor zorgde dat ik als middelbare scholier niet meer thuis wilde eten. Mijn vriend is er nu ook verzot op. Alleen de bereiding duurt wat langer, maar dan heb je ook een heerlijk vullende maaltijd. Ik eet dit gerecht graag, maar ik vergeet heel vaak dat hij in mijn recepten boekje zit. Dus bij deze een heerlijke bolognese pasta saus zoals je nog nooit geproefd hebt. Als je wil kan je kaas gebruiken, maar dit hoeft niet. 

Voor 3 personen

 

Ingrediënten

Gehakt
Tomatenblokjes in tomatensaus
Laurieblaadjes
Ui
Italiaanse kruiden
Pastasaus(Bertolli kruidige pastasaus)
Farfalle

 

500 gram
400 gram

2 grote
4 eetlepels
500 gram
170 gram

* Eventueel kun je de pasta met geraspte kaas of Parmezaanse kaas bestrooien na de bereiding. 

Benodigdheden

Braadpan
Grote steelpan

Bereiding

 1. Snipper de ui.
 2. Zet de pan op het vuur en rul de gehakt met de ui. 
  Doe dit zonder olie
 3. Voeg de tomatenblokjes, pastasaus samen met de laurieblaadjes en de kruiden toe aan het gerulde gehakt
  Je merkt dat je niet alle saus eruit kan halen. Ik laat hem dan altijd halfvol lopen met water.
  Voeg de saus met water en al toe aan je saus.
 4. Roer nu alles goed door elkaar en laat op zacht vuur pruttelen.
  De saus moet goed dik worden en niet waterig zijn.
  Als je veel water toevoegt duurt het langer tot je saus is ingekookt.
  Voor een half zak duurt het ongeveer 25-30 min
 5. Zet water op voor de pasta
 6. Kook de pasta als de saus bijna is ingekookt
 7. Serveer de saus en de pasta apart.
  Bestrooi eventueel met kaas.