Tacosalade

1 juni 2015


Druk Druk Druk. Dat is hoe mijn leven er nu uitziet. De laatste loodjes komen er nu toch echt aan en de stress loopt hoog op. Ik leef op stress en ga sowieso 10 jaar eerder dood, als het niet meer is. Maar nu is het wel heel erg. Dit moet nog ingeleverd worden dat moet nog geleerd worden, presentatie hier er komt deze week nog een deeltentamen voor bij. O en een appje. Ik voel me niet zo lekker wie kan er voor me werken.

Ik stak gelijk mijn vinger op. Want dan hoef ik even niet aan de stress te denken, even weg even mijn hoofd met andere dingen bezig laten zijn. Ik ging vrijdag bakken en door alle stress liet ik dat finaal mislukken. Het verdween zo de prullenbak in. Super zonde, maarja. Dus als bakken niet meer helpt dan is het wel heel erg. Ook de inspiratie voor mijn blog wat voor leuke verhaaltjes ik moet typen is weg. Wat doet stress nu eigenlijk allemaal met je? En voor wie is het herkenbaar? Wie zegt nou wat een overdreven gedoe zeg. Dat laatste zegt vriendlief. Volgens hem kent hij geen stress. Hij kent het wel maar gaat er anders mee om. Het verschil tussen mannen en vrouwen is qua stress volgens mij heel groot. Mannen gaan gewoon chagrijnig door huis lopen en als je dan vraagt wat is er je een snauw krijgt "niks" of "laat me met rust" of gewoon helemaal niks. Pas na een paar dagen komt er dan uit dat er stress is op het werk.

Zoals ik al zei ik leef op stress. Ik leg mezelf ontzettend veel druk op. Alles moet op tijd af zijn, alles moet perfect geleerd worden, alles moet mooi zijn. Je ziet in elke zin zit het woord moeten. Daarnaast heb ik ontzettende faalangst. Ik heb al 80 cursussen gedaan geloof ik, maar ik ben te nuchter. Ik weet heus wel wat ik moet doen en wat ik niet moet doen, maar op het moment dat ik in paniek raak dan krijg ik dat niet zo goed voor elkaar. En je bent nou net niet op die cursus als je als een zielig hoopje ellende op de bank ligt. Mijn faalangst heb ik al vanaf dat ik heel klein ben. Helaas is het pas geconstateerd op de middelbare school. Achteraf gezien, zeggen mijn ouders ook dat ze het wel hebben gezien, maar nooit zo hebben geconstateerd. Faalangst bestond toen nog niet echt als begrip. Het werd toen meer gezien als aanstel gedrag. Toen ik 3 was kon ik al zonder zijwieltjes fietsen, maar ik ben één keer goed de bosjes ingereden en kon spontaan niet meer fietsen. In groep 3 hadden we een stagiaire die ook mijn buurmeisje was. Zij heeft bij mijn ouders aangegeven dat ik wel erg veel om bevestiging vroeg, en dat er misschien wel faalangst achter zat. Helaas is hierna er nooit meer iets mee gedaan. Ik gok dat dit komt, omdat ik overal wel gemiddeld doorheen fietste.

Zo ook op de middelbare school. Er was mij verteld dat ik een HAVO leerling was. Ik zelf wilde ontzettend graag naar het VWO en heb daar vanaf dag één ook keihard voor gewerkt. Vanaf de 4e klas ging ik constant met de hakken over de sloot over. Mijn faalangst groeide en zo ook het aantal cursussen waar ik aan mee deed. Ik zakt voor het examen en moest naar de VAVO. Daar zakte ik in januari weer. Gelukkig in juni haalde ik alsnog mijn eindexamen kon ik gaan studeren. Al heeft dat nooit zo gevoeld. Je hebt het niet gedaan samen met je klasgenoten die er al die jaren waren en je wil gewoon verder. Bij bewegingswetenschappen liep ik tegen hetzelfde aan. Ik had een te moeilijke studie gekozen en haalde alles eruit. Maar ik kreeg net als rond de tijd van mijn eindexamen paniekaanvallen. Toen heb ik besloten dit is niet wat ik wil. Ik moet later ook plezier hebben in wat ik doe en gelukkig zijn. Ik ben radicaal geswitcht. Zit nu veel meer op mijn plek haal betere cijfers ken bijna geen paniekaanvallen meer en mijn faalangst is minder. Dus bij mij is stress iets wat bij mij hoort net als mijn chaotische hoofd. Ik kan er mee leven, maar ik zou liever niemand anders in mijn hoofd willen laten kijken want die wordt gek. Gelukkig heeft iedereen een gebruiksaanwijzing. Op dagen dat ik stress heb en chaotisch ben wil ik makkelijk snel en lekker eten. Dit recept is gevonden door vriendlief. Alle credits aan hem. Maar we hebben het aangepast naar onze smaak. Zo is het een recept geworden van ons. Hij is lekker, makkelijk en vreselijk snel klaar en niet duur om te maken. Je blijft er van eten. Echt een heerlijk gerecht dus. 

Voor 3 personen

Ingrediënten

Gehakt
Tasty tros tomaten
Komkommer
IJsbergsla
Dorritos Kaas
Mesa Mexicana Taco seasoning mix
Calvé salademix ui bieslook
Geraspte kaas

 

500 gram 
8 stuks
3/4
200 gram
1/2 zak
35 gram
30 gram
80 gram

Benodigdheden

Koekenpan
Saladebak
Maatbeker
Water
Olijfolie
Kaasschaaf

Bereiding

 1. Verwarm de koekenpan en rul het gehakt.
  Voeg de taco seasoning toe en 100 ml water ( staat ook op de verpakking )
 2. Maak met de kaasschaaf plakjes van de komkommer
  Snij de tomaatjes in 6 stukjes
  Snij de ijsbergsla ( als je een zakje hebt voeg gewoon toe )
 3. Hussel alles door elkaar.
  Meng nu 3 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels water samen met de salade mix ( staat op de verpakking)
 4. Hussel alles goed door elkaar en voeg de chips toe
 5. Als er geen vocht meer bij het gehakt zit voeg deze ook toe aan de salade. 
  Bestrooi met kaas en hussel alles goed door elkaar