Frisse Fruit Salade

3 juni 2015


Oke het dilemma weer is begonnen. 's Ochtends te koud voor blote benen, 's middags veel te warm voor een panty. De zomerkoorts is los geslagen. Er worden BBQ plannen gemaakt. Het Noorderplantsoen zit van het weekend weer helemaal vol, want het wordt warm echt heel warm! Dus voor mij is het dilemma weer. Ik heb het niet snel koud, maar hier in voel ik me te dik, daarin heb ik het te warm. Ellende dus. Ik kan 's ochtends wel 10 min eerder gaan opstaan om over deze kwestie na te denken. Naar stage is het helemaal ellende. Want om half 8 op de fiets is het veel te koud voor blote benen, maar ik weet nu al dat ik tussen de middag mijn panty uit wil doen. Zal ik dan mijn slippers meenemen of niet?

Ik gok dat dit niet alleen mijn probleem is. Want ook al is vriendlief een man, onder zijn trui heeft hij toch een t-shirt aan dat als het warm wordt hij die trui uit kan doen. En zo doen veel mensen het. Ze trekken gewoon een vest aan of een colbert, met daaronder een t-shirt of hemdje, zodat als het warm wordt ze niet uit de toon lopen. Een interessante ontwikkeling vind ik dit altijd. We gaan van de hoeveel lagen zal ik aantrekken om warm te blijven, naar hoeveel lagen zal ik aan doen die ik eventueel weer uit kan doen. De vrouwen die het hele jaar roepen "o ik heb het altijd zo koud, voel mijn vingers" lopen nu zowat in hun ondergoed op straat om maar een beetje bij te bruinen. Maar als er een glimp van hun bh te zien is dan schamen ze zich. Toch lopen dit soort meiden/vrouwen dan wel weer in niets verhullende bikini's op het strand en maakt het ze niks uit wie of wat er naar hun kijkt. Ook dit vind ik een interessant onderwerp. Bh's en een slipje zien, per ongeluk of expres is een no go, maar in niets verhullende bikini's lopen is iets wat wel kan.

Ik draag bh's van Prima Donna, niet goedkoop, maar het voelt als een tweede huid. Deze bh's zitten niet alleen lekker ze zijn ook nog eens mooi om te zien. Sommige die ik heb lijken zelfs wel wat op een bikini. Nu ben ik na jaren in de horeca werken absoluut niet meer preuts. Menig mannelijk collega is al eens de kleedkamer ingestormd als ik me daar stond of sta om te kleden. Het maakt me niets uit, maar toch vind ik het prettig dat ik dan tenminste een bh aan heb die lijkt op een bikini, dan zo'n afzichtelijke witte bh die alles laat zien. Toch vind ik het wel een interessant onderwerp van discussie. Want waarom is iedereen zo preuts als het gaat om ondergoed, maar niet om badkleding. Steeds meer zie ik bikini's waarvan ik me afvraag of ze voor de stof hebben betaald of het merkt. Want zo weinig stof om je lijf moet wel goedkoop zijn. Je moet toch ook nog ergens van de glijbaan kunnen? Dat kan echt niet met dat kleine broekje dat net om je kont past. Of als je het water in duikt dat dan je bikini niet halverwege zit ( zo één heb ik en dat is echt niet praktisch ). Ik geloof dat zwemkleding, want dat is een bikini bedoeld is om in te zwemmen niet om mooi in te zijn en te flirten met mannen. Tuurlijk moet hij mooi zijn, lekker zitten en goed bij je passen. maar bikini's waar je borsten bijna uithangen en je kont en andere delen van je lichaam bijna ziet, lijkt me niet het idee achter een bikini. En als mannen dan je flirt verkeerd begrijpen heel hard roepen "ik word aangerand" is voor mij een dubieuze kwestie. Tuurlijk het is niet bij alle meiden zo en mannen interpreteren ook onze bedoelingen fout. Ook ben ik het er mee eens dat mannen niet zomaar aan je mogen zitten, hoe je er ook bij loopt. Van mij apart ga je naakt rondlopen en dan nog mag hij niet aan je komen.

Ik persoonlijk vind het een moeilijk onderwerp. Ik vind het belachelijk dat als jij één keer te veel kijkt naar een jongen/man ze zich al snel aan je opdringen, omdat er verkeerde bedoelingen zijn. Zijn wij vrouwen nu te veel geëmancipeerd of zijn de mannelijke waarden en normen in de jaren '60 blijven hangen. Wanneer lokt een vrouw iets uit en wanneer overschrijd een man zijn grens of beter gezegd onze grens? Of is de man echt zo oppervlakkig dat het uitgaat van zijn jagers instinct. Dat een vrouwtje in eerste instantie alleen maar mooi en aantrekkelijk moet zijn, want daar krijg je de beste kinderen van? Gelukkig heb ik het probleem nooit dat ik bang ben dat mannen mij aanspreken als ik te veel naar ze kijk, want volgens mijn vriend heb ik nooit door als mannen kijken. Ik ben veel meer bezig met, als ik zo lig heb ik dan een dikke buik? En mijn positie zo draaien dat ik bijna nergens meer witte strepen heb van mijn bikini. Dit jaar zie ik geen zuiderzon, want ik ga niet op vakantie. Ik kan dus heerlijk op het balkon liggen. Hier hoef ik me niet druk te maken over dikke buiken of witte strepen. Misschien ook wel eens fijn voor een jaar. 

Voor 2 personen

 

Ingrediënten

Meloen
Komkommer
Kiwi
Basilicum
Peper

 

1/2
1
2
15 gram
 min. 2 eetlepels

Benodigdheden

Scherp mes
Snijplank

Bereiding

  1. Halveer de komkommer en haal de zaadjes eruit met een lepel.
    Snij de komkommer in blokjes
  2. Haal de schil van de meloen  en kiwi en snij deze in kleine blokjes
  3. Scheur de basilicumblaadjes boven de mengkom in kleine stukjes
  4. Meng de blaadjes met de komkommer,meloen en kiwi.
  5. Voeg de peper toe. Als je een pittige salade wil voeg dan iets meer toe.
    Wil je iets minder voeg dan 1 eetlepel toe
  6. Hussel alles goed