Oven Pasta met shredded chicken

20 september 2015


Ken je van die dagen waarvan je denkt... IK HEB NIET GENOEG AAN 24 UUR?! Nou ik heb last van er zitten niet genoeg uren in vier dagen. Vanaf donderdag heb ik al last van dat ik achter de feiten aan loop. Mijn to do lijstje in mijn hoofd wordt alleen maar groter en groter. Ik weet ook zeker dat ik dingen vergeet, maar ik ben niet zo'n lijstjes persoon. Ik denk altijd als ik het vergeet zal het wel niet belangrijk genoeg zijn geweest. Heerlijke instelling, maar af en toe best irritant als je wel wat belangrijks bent vergeten.

Gelukkig had ik donderdagavond even anderhalf uur rust toen we spontaan uit eten gingen, maar toen begon eigenlijk het gemekker al weer toen we thuis kwamen. Ik moest dit nog, ik moest zus nog ik moest zo nog. De vrijdag was niet veel beter en het was ook nog eens hartstikke druk op mijn werk. Ik rolde dus zo van stage drukte in de werk drukte het weekend in. Dan denk je misschien yes zaterdag, maar nee toen ging het gewoon in één keer door. Vriendlief had een lekker lunchbroodje uitgezocht ( die ook zeker binnenkort op de site verschijnt ) en toen dat klaar was moesten we alweer naar de verjaardag van mijn schoonmoeder. Er moest nagedacht worden over wat we meenamen, want daarna zouden we naar een BBQ en naar een dorpsfeestweek. De hele dag ben je dus aan het denken. Toen we vanochtend om 12 uur wakker werden, begon het to do lijstje in mijn hoofd ook te ontwaken.

Eindelijk heb ik dan nu weer tijd voor mijn blog. Eigenlijk zou ik dit uur aan mijn opdrachten moeten besteden, maar ik vond mijn blog toch net even iets belangrijkers. Ondertussen staat de volgende WINK WEDNESDAY in de oven. Hebben we boodschappen gedaan voor vanavond en ben ik nog steeds niet door mijn to do lijst heen. Omdat ik sinds ik 3 dagen stage loop wel vaker last heb van te weinig uren in een dag, wordt het soms tijd voor iets makkelijks.  Misschien ken je dat je komt thuis, je zakt op de bank en denkt, "Oja ik moet ook nog wat eten". Sinds we tegenwoordig in een maatschappij leven waarbij alles aan de deur wordt afgeleverd, ga je al snel eten bestellen om maar niet van die bank af te hoeven komen. Ik ken dit zelf persoonlijk niet, maar ik hoor wel om me heen dat dit gebeurt. Of je hebt misschien van die bakjes kant en klare "troep" in huis die je gewoon zo in de magnetron stopt opwarmt en klaar is kees.

Maar wat nu als ik je vertel dat dit ook kan terwijl je er even voor de keuken in moet? De boodschappen kun je tegenwoordig online bestellen en thuis laten bezorgen. Als je dat nu eens doet in plaats van die pizza of de babi pangang, dan heb je ook nog een stukje ontspanning. Wij doen elke avond nog trouw boodschappen, maar hoe later het wordt voordat we thuis zijn hoe minder we zin hebben om te koken. Ik merk dat het huishouden iets meer versloft nu ik niet meer zoveel thuis ben. Daarom een pasta waarvoor je 15 minuten de keuken in moet en dan weer lekker op de bank kan ploffen. Je kan dan wachten tot de oven ping zegt. Ondertussen kun je dus naar je favoriete tv programma kijken. Je haalt het uit de oven strooit er een beetje basilicum over en klaar ben je. Serveer dit gerecht met een heerlijke frisse salade en succes is gegarandeerd.

Voor 3 personen

Ingrediënten

Penne
Shredded Chicken*
Basilicum pasta saus**
Mozzarella
Parmezaanse kaas
Basilicumblaadjes (vers)

 

150 gram
500 gram
500 gram
200 gram
90 gram
15 gram

 

* Het recept voor shredded chicken

Ingrediënten

Kip
Kippenbouillon 

 

500 gram
1 liter met 2 blokjes

Benodigdheden

Braadpan
Koekenpan
Mixer met garde
Mengkom

 

 1. Braad de kip aan in braadpan aan beide zijde.
 2. Voeg de bouillon toe en laat dit samen 10 min koken.
 3. Leg de kip op een stuk keukenpapier om uit te druipen
  Scheur de kip in kleine stukjes.
  Je kan ook de mixer(met garde) er op zetten dan is het in 2 sec klaar.

** Wij hebben de pasta saus van Bertolli gebruikt in een zak voor 2-3 personen

Benodigdheden

Steelpan
Ovenschaal
Vergiet
Bak spray

Bereiding

 1. Verwarm de oven op 180 graden
 2. Zet water op voor de pasta. 
  Zodra het water kookt, kook de pasta dan al dente.
 3. Giet de pasta af en gooi terug in de pan.
  Voeg de pasta saus en de shredded chicken toe aan de pasta en schep op
 4. Spray de oven schaal in
 5. Leg de helft van het pasta mengsel nu in de ovenschaal.
  Bestrooi de pasta nu met de helft van de mozzarella, de helft van de Parmezaanse kaas en 3/4 van de basilicum blaadjes.
 6. Schep de andere helft van de pasta er nu boven op.
  Bestrooi nu met overgebleven mozzarella
 7. Bak voor 20-25 minuten in de oven
 8. Bestrooi als het uit de oven komt gelijk met de overgebleven kaas en basilicumblaadjes. 

Tip: serveer met een frisse salade.