Gevulde Broodjes

7 januari 2016


Daar zit ik dan. Op de bank thuis niks te doen. Het is koud, het is glad en de scholen zijn dicht. Na mijn avontuur van maandag heb ik dinsdag nog een poging gedaan om op stage te komen. Die poging mislukte finaal. Ik was om 10 voor 6 opgestaan. Ik dacht ik bekijk het nieuws en de straat even en dan beslis ik of ik met de auto ga of met de trein. Toen ik het nieuws zag had ik al snel besloten om met de trein te gaan. Dus moest ik opschieten. Bij ons in huis wil je ook wel opschieten, want wij hebben overal enkel glas. De enige plekken waar het warm is, zijn de huiskamer en onder de dekens in de slaapkamer.

Ik heb gisteren de thermometer bekeken in de keuken die gaf 1 graad aan. Zodra je daar staat te koken wordt het wel wat warmer, maar scheelt niet veel. Je vraagt je nu misschien af of de huiskamer de enige plek is waar we verwarming hebben. Dat is niet zo. Wij hebben overal in huis verwarming, maar we hebben blokverwarming. Dat betekent dat er op de verwarming een teller zit die bijhoudt hoeveel je stookt. Dit percentage wordt berekend door het totaal te nemen van de gehele flat en kosten en dan kijken ze wat je moet betalen. Doordat we de eerste jaren royaal hebben gestookt moesten we veel bij betalen (echt te veel ). Vorig jaar zelfde geval. In 2015 hebben we de helft gestookt in vergelijking met het jaar ervoor dus zal nu wel meevallen. Maar tegen deze kou is ook bijna niet op te stoken. Dus daar stond ik snel opmaken, snel eten en toen snel weg, terwijl ik drie lagen kleren aan had. 

Maar toen kwam de volgende uitdaging. Hoe kom ik bij het station. Ik was erg naïeve, zoals eigenlijk altijd, en had het nieuws, arriva en qbuzz niet gecheckt. Ik had alleen 9292 gedaan. Die was blijkbaar niet geupdatet, want die zei dat alles nog reed. Eenmaal buiten was het één ijsbaan. Op de weg was één strook die wel te doen was en dus ging ik daarop schuifelend naar het station. Toen ik daar aan kwam was ik niet de enige malloot die om kwart over 6 op het station stond. De trein was 3 minuten te laat, maar ik dacht beter laat dan niet en ging op weg naar het hoofdstation. Toen ik daar aankwam was ik positief gestemd. De treinen reden wel, maar met vertraging. Tot ik op het bord keek en zag trein naar Bad Nieuweschans rijdt niet. O dat is mijn trein. Na even wat vragen en wat rond bellen besloot ik om weer naar huis te gaan. Daar aangekomen ben ik weer bij mijn vriend in bed gekropen. Die heeft er 1.5 uur over gedaan om me warm te maken, want ik was ondertussen zo koud. Om 7 uur bleek dat de school ook dicht was en dus hoefde ik me planningsmatig geen zorgen te maken.

Dinsdagavond bleek al snel dat woensdag de school ook dicht zou zijn. Maar ik moest wel mijn portfolio printen en dus heb ik het weer getrotseerd. Weliswaar met de trein en de bus, maar ik was van plan om donderdag wel te gaan. De trein komt langs de snelweg dus ik wilde kijken hoe schoon de wegen waren. Die waren heel schoon en ik dacht morgen met de auto. Maar om 3 uur kreeg ik toch wel een enigszins bezorgd appje van mijn vriend. Of ik al onderweg naar huis was. Er kwam weer ijzel aan. Als er niks reed dan kwam hij mij NU ophalen. Gelukkig reed er nog wat en was ik op tijd thuis. Mijn verslagen zijn ingebundeld alleen niet ondertekent, want vandaag zijn de scholen weer dicht.  Wat een avontuur deze week. Dat ik dat nog eens mee mag maken. Hopelijk is dit de enige week dat het zo is en kan ik vanaf volgende week gewoon weer naar stage. Met de lunch ben ik elke keer wel toe aan een lekker warm broodje. Dus hier een recept voor een warm gevuld broodje uit de oven. 

Ingrediënten

Afbakbroodjes 
Ei
Slagroom
Baconreepjes
Geraspte kaas
Bos ui
Zout en peper

 

8
5
2 eetlepels
150 gram
150 gram
1 (gesnipperd)
naar smaak

Benodigdheden

Eetlepel
Oven
Bakplaat

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op de warmte zoals beschreven is op de verpakking van de broodjes
 2. Klop de eieren en voeg alle ingrediënten toe 
  Roer dit alles goed door elkaar
 3. Hol het broodje uit
  Maak een inkeping vanaf de bovenkant. Zorg dat de randen minimaal 1 cm dik zijn.
  Haal nu al het brood aan de binnenkant met een lepel er voorzichtig uit.
  Let op: Prik niet door de bodem of de zijkant want dan loopt je eimengsel eruit

 4. Vul de broodjes nu evenredig met het ei mengsel
 5. Bak ze af
  200 graden is 15-20 minuten
  180 graden is 25-30 minuten
  Het ei moet hard aanvoelen. Als het nog waterig is moeten ze nog wat langer in de oven