Chocolade koffie truffels

26 januari 2016


Zonvakanties. Hier in huis altijd een punt van discussie. Ik wil graag naar de zon. In de buurt moet een zwembad zitten een stadje waar we gezellig kunnen eten en een redelijk appartement. Het liefst moet deze vakantie plaats vinden in niet al te overbevolkte gebieden met veel Nederlanders en schreeuwende kinderen. Die zie ik namelijk het hele jaar al genoeg. Aangezien ik een juffen gen heb, wordt deze geactiveerd met zeurende, brutale niet opgevoede kinderen. Niet verstandig dus. Al jaren gaan we naar Griekenland. Niet alleen omdat je er goed kan eten en het land gastvrij is, maar vooral omdat het reizen er naar toe goedkoop is en niet overbevolkt.


Ik wil alleen graag iets anders. Als je met een reisorganisatie gaat ben je zo afhankelijk. Je transfers en je vliegticket is geregeld. Je wordt op de plek van bestemming gedropt en klaar. Een beetje lopen is niet erg, maar als je wat wil zien van het land zul je toch wat mobieler moeten zijn. Niet alleen de vakantiebestemming is een issue, ook dat mobieler zijn. Na een ongeluk toen ik 16 jaar was ben ik niet meer zo happig om bij andere in de auto te stappen. Ik rij liever zelf. Dus taxi's ben ik al geen fan van laat staan taxi's in Griekenland. Vriendlief heeft hier nooit geen problemen mee. Die kent geen angst lijkt het wel. Een auto huren is een rib uit je lijf. Dus wat is dan de oplossing? Juist zelf met de auto op vakantie gaan.

Daar doet zich het volgende probleem aan. Vriendlief wil eigenlijk nu hij nog geen lease auto heeft, niet met zijn eigen auto op vakantie. Dus dat plan is ook van de baan. Op zoek naar een alternatief? Vlucht plus auto en huisje? Maar dan moet de vlucht wel van Groningen gaan, want zo ver naar Amsterdam wil vriendlief ook eigenlijk niet meer. Dus alles wordt ingekaderd en beperkt. Deze zoek verzoeken heb je niet bij tui of sunweb en dus wordt er zoeken erg lastig.  De site van corendon was al een hel zonder al deze verzoeken. Wat een onoverzichtelijke site. Hun reclames mogen dan grappig zijn, maar ze mogen wel serieus eens kijken naar hun site.  Een last minut dan? Hier heb ik dan weer geen ervaringen mee. Dus eigenlijk ben ik radeloos. Mocht je goede ideeën hebben mail me dan alle hulp is meegenomen. Ik heb zelfs al gedacht aan zo'n verrassingsvakantie, waarbij je alleen kan aangeven wat je wilt en dan pas op het vliegveld weet waar je naar toe kan. Een ander probleem doet zich alleen aan, ik houd graag de controle. Ik ben ook benieuwd wie dit herkent. 

Het wordt dus een zonvakantie met zon, zee/zwembad en veel lekker eten. Gelukkig zoeken we voor het eerst met zijn tweeën dit scheelt een hoop tijd. Om alvast een beetje in de stemming te komen van de zomer, maakte ik deze chocolade truffels. Lekker om koud te eten bij de thee of koffie. Zet ze niet in het oog van iedereen, want je blijft er van snoepen en is er niks meer voor jou. Het is een goed cadeau of traktatie om te geven aan mensen. Pak ze leuk in, bijvoorbeeld in doorzichtig folie en je hebt een origineel cadeau. 


Voor 50 truffels
Let op: het moet minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. 

Ingrediënten

Duo Penotti
Pure chocolade
Slagroom
Koffie (warm)
Amandelschaafsel 
Kokosrasp

 

800 gram
400 gram
250 ml
120 m
55 gram
55 gram

Benodigdheden

Steelpan
Mengkom
Koelkast
Houten lepel

Bereiding

 1. Verwarm de slagroom tegen kookpunt
 2. Breek de chocolade in stukjes en giet de warme slagroom erop.
  Roer alles goed met een houten lepel door elkaar totdat er geen klontjes meer in het mengsel zitten
 3. Giet de warme koffie erbij en roer goed.
 4. Voeg nu de helft van de duo penotti toe. 
  Blijf roeren tot er geen klontjes meer zijn.
  Voeg nu de andere helft toe en zorg ook hier dat er geen klontjes zijn
 5. Zet nu alles in de koelkast en laat het minimaal een uur opstijven.
  Roer elk half uur het mengsel even door 
 6. Als het mengsel stijf is kun je er balletjes van draaien.
  Vallen de balletjes meteen uit elkaar in je handen dan is het nog niet stijf genoeg
 7. Rol ze door het amandelschaafsel of door de kokos
 8. Zet ze weg voor 10 minuten in de koelkast

Serveer de truffels direct uit de koelkast, anders smelten ze.