Broodje HotFoozle (hotdog)

8 februari 2016


Ik denk dat iedereen vroeger Platvoet heeft gezien. De vermakelijke, maar soms ook wel trieste gebeurtenissen bewogen elk kind. Mijn broertje die nu met zijn backpack door Zuid-Amerika reist, had denk ik net als elk jongetje een dinosaurus tijdperk. Als grote zus vond ik het stiekem heel interessant, maar het was natuurlijk niet cool, om over dino's te praten. Toch zag ik elke documentaire en elke tekenfilm die over dino's ging. Vooral walking with the dinosaurs vond ik fantastisch. Die grote logge beesten die door één komeet zo van de wereld zijn gevaagd. Niet alle natuurlijk, want de krokodil en de schildpad zijn voorbeelden van dieren die deze knal hebben overleefd, maar toch wat een steen ( komeet) moet dat zijn geweest.

Ik zie dat zo voor me dat ze samen onder een grote steen hebben geschuild de knal hebben afgewacht en toen weer op elkaar zijn gaan jagen. Toch is het bijzonder dat ook de kleine dinosaurussen niet meer bestaan, maar dat andere grote beesten het wel hebben overleefd. Hoe is dat gegaan? Soms zou ik willen dat we echt tijd machines hadden en even konden kijken. Maar ook dat er werelden, zoals Jurassic world etc. echt zouden bestaan. Zodat we het nog konden bestuderen en met onze eigen ogen zouden kunnen zien. Toch hoop ik dan niet op zulke problemen als die in de films voorkomen, maar toch.... het lijkt me wel wat. 

Maar hoe kom ik nou op dinosaurussen, nou vanmiddag heb ik the good dinosaur  gekeken. Een product van Disney & Pixar. Alleen bij Disney had je me al( en ja ik weet dat Pizar tegenwoordig ook van Disney is). Vriendlief heeft hem dan ook speciaal voor mij alleen gedownload. Dus vanmiddag ging ik er klaar voor zitten. Ik had een grote kop thee gezet en een bosbessen muffin gekocht bij de AH ( dit is trouwens een aanrader, deze zijn nu vers te koop bij de AH en in de bonus). Na drie kwartier begon ik al te huilen om een gebeurtenis. Ik zal niet verklappen welke, want ik raad je aan om hem zelf te kijken. Na 10 minuten begon ik weer en aan het einde van de film liepen weer de tranen over mijn wangen. Een film met een boodschap, maar ook zeker een film die voor het vermaak is gemaakt.

Een film die gaat over je angsten overwinnen en die je laat zien dat hoe klein je ook bent, hoe weinig ervaring je ook hebt, alles kan overwinnen, zolang je maar doorzet. Ook laat het zien dat je niet altijd de schuld op iemand anders moet afschuiven. Een klassieke familiefilm die je zeker moet kijken. Hij is niet zo goed beoordeeld, maar ik denk dat dit vooral komt doordat het verhaal anders is dan het origineel. Het gaat er namelijk over dat de komeet de aarde ontwijkt. De dinosaurussen worden de intelligente wezens en de mensen zijn een soort honden. De inslag is dat de wereld wordt bevolkt door dino's, maar er zijn geen huizen en steden er is vooral veel natuur. Ik zeg gewoon kijken met een doos zakdoekjes en een grote kop thee. Een goede film voor alle regenachtige middagen die er de aankomende dagen gaan komen. 
 

Voor 4 broodjes

Ingrediënten

Pistolet (afbak)
Braadworst*
Ui
Gebakken uitjes
Augurk
Zilveruitjes
Geraspte Kaas**

 

4
4
1
4 eetlepels
3
12
100 gram 

*   Ik heb gebruik gemaakt van de worsten van Country Menus. Ik had paprika&oregano en paddenstoel&gekarameliseerde ui. 
** Ik heb gebruik gemaakt van Zaanlander oude kaas

Benodigdheden

Koekenpan(2)
Oven
Snijplank
Olijfolie (2 eetlepels)
BBQ saus of saus naar keuze

Bereiding

  1. Verwarm de oven volgens de verpakking van de broodjes
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en braad de worsten volgens de verpakking
  3. Snij ondertussen de uien in halve ringen, de augurk in plakjes en de zilveruitjes in stukjes.
  4. Verhit een tweede koekenpan met 1 eetlepel olijfolie en bak de ui.
  5. Bak de broodjes voor 3 minuten en snij ze dan in de lengte aan de bovenkant open.
  6. Leg de worst er in en bestrooi met kaas.
  7. Bak het broodje met de worst en de kaas voor 4 minuten in de oven ( of totdat de kaas is gesmolten)
  8. Beleg nu het broodjes met de augurk, de gebakken ui(vers) de zilveruitjes en de gebakken uitjes.
    Breng nu de saus naar keuze aan. Eet smakelijk!