Krokante Kip Cordon Blue

21 maart 2016


Pasen komt er weer aan. Net als een kerstboom heb ik ook altijd een paastak in huis. De regel hier is dat ik hem twee weken voor tijd in huis mag halen en mag versieren. Ook dit is een traditie die ik vanaf thuis heb meegekregen. Elke Pasen mocht ik de eitjes, de haasjes en de kippetjes in de boom hangen. Een gezellige kleurige boel, want in tegenstelling tot kerst is hoe meer kleur je hebt hoe leuker en helemaal niet kitsch. Voorgaande jaren beschilderde ik ook eieren of beplakte ze met servetten. Dit jaar heb ik niet eens tijd om lekkere receptjes te delen laat staan eieren te verven. De chocolade eitjes zijn nog niet in dit huis te vinden, maar de lekkere gerechtjes die je kan maken voor Pasen des te meer


Kerst is vooral een diner aangelegenheid. Er worden gangen gekookt, mensen tafelen lang en drinken vooral veel wijn. Het jaar wordt op die manier gevierd. Terwijl Pasen juist meer een brunch/lunch of soms zelfs een ontbijt aangelegenheid is. De vele broodjes passeren alweer mijn tijdlijn van facebook. En omdat ik niet achter kan blijven zal ook ik op mijn blog snel een lekker lunch gerechtje laten verschijnen. Maar Pasen draait om eieren en een ei wordt gelegd door een kip.  Wat er voor zorgt dat dit heerlijke kipgerecht zeker niet mag ontbreken deze Pasen. Ga je wel lekker uitgebreid koken en wil je wel eens wat bijzonders op tafel, maar wat niet te veel tijd kost, kies dan dit kippetje. Niet alleen een plezier voor het oog, maar ook voor de mond. Maar ook erg geschikt als plakjes voor een brunch of lunch. 

Ik heb hem al een tijdje op Pinterest staan en bedacht me dat ik hem toch wel eens wilde uitproberen. Dit recept is dus ook voor een groot deel een vertaald recept met een eigen invulling. Zo heb ik het soort kaas veranderd en heb ik gekozen voor een andere verhouding kruiden rond om de korst. Als je de goede ingrediënten hebt en dus niet zelf nog de kip plat moet slaan, dan moet ik zeggen dat het één van mijn makkelijkste gerechtjes is die ik ooit heb gemaakt. Naast dat het gerecht erg geschikt is als vlees bij groenten, zou je het eventueel ook in plakjes kunnen snijden voor de lunch/brunch.

Ook wij deden vaak een Paasbrunch of lunch met familie. En dan kwam er een hoeveelheid eten te voorschijn dat is echt niet te geloven. Voor 14 man kwamen er 4 Turkse broden tevoorschijn, huzarensalade, pizza, gehaktballetjes en ga zo maar door. Soms bleven we bij mijn oma thuis, maar soms gingen we een eindje rijden en dan picknickten we tussen de boterbloempjes en de madeliefjes. Dan probeerde ik een kransje te maken voor in mijn haar wat natuurlijk nooit lukte, en mijn broertje leerde fluiten op een grassprietje. Dat laatste heb ik ook wel eens geprobeerd, maar zonder succes want geduld is niet mijn sterkste kant. Met andere woorden gebruik Pasen niet om te gourmetten, maar ga lekker brunchen op de hei en zorg dat je deze kippetjes mee hebt in plakjes. Ik weet zeker dat het bakje zo leeg is. 

Voor 4 cordon blue's 

Ingrediënten

Kipfilet (niet de vleeswaren, maar gewoon het vlees)
Bloem
Eieren
Panko breadcrumbs
Knoflookpoeder
Uipoeder
Paprikapoeder
Thijm
Zout
Peper
Kaas ( 48 + plakjes)
Ham ( gerookte slagersachterham)

 


32 gram
2
40 gram
1/2 theelepel
1/2 theelepel
1/2 theelepel
1/2 theelepel
1/2 theelepel
1/4 theelepel
4
4

Benodigdheden

Bakjes(3)
Saté prikkers(12 korte)
Oven
Bakplaat
Oven rooster

Bereiding

 1. Verwarm de open op 180 graden
 2. Meng de panko met de kruiden behalve de peper en de zout.
  Klop de eieren in een bakje apart
  Zet ook het bakje met bloem apart
 3. Leg de kipfilet klaar en bestrooi deze met zout&peper.
 4. Vouw de kaas in de ham en leg op de kipfilet
 5. Rol de kipfilet op en prik elke vast met 3 prikkers

 6. Haal nu alle kanten van de kip door de bloem, dan door het ei en dan door de panko.
  Leg de kip op de bakplaat. Herhaal nu stap 5 en 6 voor de overige kipfilet
 7. Schuif nu het rooster in het midden van de oven en schuif de bakplaat eronder.
  Dit zorgt ervoor dat mocht je kaas gaan lekken je een opvang bak hebt.
  Wil je deze ook schoonhouden? Leg er dan bakpapier of aluminium folie op.
 8. Bak de kip voor 20-25 minuten gaar en krokant