Zomerse salade met granaatappelpitjes

19 oktober 2016


Je ziet de titel en denkt het is oktober! Waarom ga je nu een zomerse salade met ons delen?! Ik ben toe aan warme chocolademelk met slagroom en chocolade pepernoten. Oke je hebt echt helemaal gelijk, maar ik denk dat als we naar buiten kijken wel een beetje zomer in huis kunnen halen. Daarnaast is deze in een handomdraai gemaakt. Lekker makkelijk na een vrijmiddagborrel of gewoon omdat het weekend is en je weet wat er voor de deur staat je toch maar even iets gezonds eet. Bij ons zijn de weekenden vaak gevuld met vies vet eten en veel alcohol (ja geen kinderen en/of huisdieren). We gedragen ons nog een beetje als studenten, gewoon omdat het kan en omdat ik er één ben. Maar dat is niet de enige reden dat ik deze salade nu deel. 


De andere reden is dat ik zoveel recepten nog heb liggen dat ik niet weet waar ik moet beginnen. En woensdagavond dacht ik begin vooraan, toen kwam ik deze tegen en dacht o die moet gedeeld worden. Ja ik beken het ik ben een beetje een chaoot. De mensen om mee heen zullen nu denken EEN BEETJE ?!. Oke ik ben nog eerlijker ik ben een vreselijke chaoot. Ik kan in 10 minuten alles kwijt zijn en er dan zeker 20 minuten over doen om alles terug te vinden. In die 20 minuten geef ik het 2 keer op waarvan ik de tweede keer vaak vriendlief op zijn werk bel, omdat ik echt geen idee heb waar het is. Maarja hij ook niet, want hij was er niet bij. Ik studeer het liefst in chaos. Alle papieren, alle colleges alle vakken door elkaar. Ik zie structuur in de chaos, de rest van de wereld ziet zooi. 

Alles slingert altijd overal, kleren, boeken, papieren, theekopjes en ga zo maar door. Ik bak in chaos dat je soms denkt hoe kun je hier in godsnaam in koken. Maar goed ik heb behoorlijk structuur aangebracht om dat telefoontje binnen de perken te houden en alleen te gebruiken als ik zeker weet dat vriendlief het kwijt gemaakt heeft. Wat daarna natuurlijk nooit zo is. Is het echt zo dat opposits attract? Bij ons dat zeker wel het geval. Waar ik een chaoot ben is hij opgeruimd. Waar ik schoon ben is hij vies. Waar hij de rust zelve is ga ik als een stuiterbal door ons huis. Ik heb 5 zinnen nodig om me uit te drukken hij 5 woorden. Ik ben soms zo benieuwd wie dit herkent. Ik heb wel eens een relatie gehad met iemand die hetzelfde karakter had als ik. Daar was ik snel op uit gekeken. Er is niks te ontdekken, er zijn geen verassingen. Het tegenovergestelde is deze salade. Elke hap die je eet is een verassing in je mond en anders dan je had verwacht.

Voor 2 personen

 

Ingrediënten

Komkommer
Gemengde sla*
Gele paprika
Granaatappelpitjes
Rode ui
Krokante kipschnitzel
Azijn
Olijfolie
Limoen
Honing
Zout

 

1
300 gram
1
100 gram
1
2
1 eetlepel
50 ml
sap van 1 limoen
2 eetlepels
1 theelepel

* Ik heb gebruik gemaakt van eikenblad melange en ijsbergsla. Je kan zelf kiezen wat je lekker vind.

Benodigdheden

Koekenpan
Snijplank 
Bakje
Kaasschaaf

Bereiding

  1. Schaaf de komkommer in lange plakken in de lengte
    Snij de ui in halve ringen en de paprika in blokjes
  2. Bak de krokante kipschnitzels gaar
  3. Meng de azijn, olijfolie, limoensap, honing en zout goed door elkaar
  4. Hussel de sla, komkommerplakken, paprika, ui en pitjes door elkaar
  5. Giet de dressing erover en hussel weer
  6. Snij de kipschnitzels in stukjes en leg over de salade