Broodje Rookworst met Bacon & Kaas

4 januari 2017


 De orkaan. Als een wilde storm trekt hij aan. Eerst is het de wind die harder gaat waaien, maar later wordt het een orkaan die niet te stoppen is en grote schade achter laat. Als een wilde storm trekt hij aan. Jou frustratie en irritatie groeit, maar je weet dat als die uit, de orkaan tot nog meer ravage zal leiden. Uiteindelijk gaat de orkaan liggen en komt er een stortvloed aan regen. Je frustratie is er nog steeds, maar je geeft je over en geeft de stortvloed liefdeDit keer houdt de orkaan langer aan dan je had verwacht, maar ook nu houdt jij vast aan de gedachte dat het allemaal over gaat. Hoelang het duurt? Dat weet je niet. 's Ochtends waait er nog een kleine wind. Jij bent boos, gefrustreerd en .

geïrriteerd. Hoe kan het mooie weer plots zo veranderen? Uitmonden in zoiets extreems. Je negeert de opstekende wind die jou af en toe die ochtend vind. Bij thuiskomst is de chaos waarneembaar in de miezerige regen. Je stroopt je mouwen op en zo goed en zo kwaad als het gaat probeer je de chaos te herstellen, maar dit keer lukt het je niet. De chaos blijft en je besluit om hem los te laten, hem op te sluiten en rust te gunnen. Het helpt de orkaan en deze maakt plaats voor een waterig zonnetje. Het zonnetje waar je weer een beetje van kan houden.
Nooit geef jij op of keer jij je rug tegen de orkaan, altijd houdt je moed en wil je de chaos herstellen. Ook als er rivieren komen die je proberen te scheiden van de orkaan, overwin en doorkruis je ze. Soms roepen landen waar altijd de zon schijnt je naam. Je vraagt je af of je dat niet liever hebt. Of je liever niet naar een land waar altijd de zon schijnt vertrekt. De orkaan maakt je soms moe en je wilt soms opgeven. Je vraagt je af of je wel in de storm wilt zijn en of af en toe een zonnetje zien genoeg is. Toch kies je ervoor om elke keer door te zetten en te hopen dat het waterige zonnetje snel verschijnt. De ene keer snel, de andere keer krijg je de chaos niet recht. Toch heb ik je nodig, want alleen door jou weet ik dat ik niet alleen ben in de chaos van de storm


Voor 3 broodjes

Ingrediënten

Rookworst Unox
Ontbijtspek
Geraspte kaas
Broodje Unox saus
Augurk
Ui
Pistolletjes

 

285 gram
120 gram
150 gram
3 eetlepels
3
1/2
4

Benodigdheden

Koekenpan (1)
Olijfolie (2 eetlepels)
Oven
Snijplank

 Bereiding

 1. Verwarm de oven op 180 grade 
 2. Snij de rookworst in drieën
  Omwikkel elke rookworst met ontbijtspek
 3. Snij het broodje aan de boven kant in de lengte open.
  Leg de worst met spek in het gat
  Bestrooi elk broodje met 1 eetlepel kaas
 4. Bak de broodjes voor 10 minute 
 5. Verwarm ondertussen de koekenpan met de olie
 6. Snij de ui in halve ringen
  Snij de augurk in plakjes
 7. Fruit de ui in de pan met olie
 8. Haal het broodje uit de oven
  Bestrooi het warme broodje met de saus, ui en augurk

Eet smakelijk!