19 november 2016


Sinterklaas komt eraan. Ik kwam erachter dat ik toch al een heleboel recepten had verzameld die passen bij dit thema. Hieronder vind je een overzicht van allemaal lekkere taarten die passen bij het thema Sinterklaas. 

Lees Meer...
16 april 2016


Al een paar maanden geleden hadden we besloten om een weekendje weg te gaan. Maar waar naar toe dan? Eigenlijk wilde we wel graag de grens over. Barcelona kwam op ons pad of misschien Berlijn. Toen hoorde ik van vriendinnetjes dat zij weekendjes weg boekte via veilingsites. Dus ik ging ook zoeken. Zo kwam ik op Brugge. Maar echt goede hotels waren het niet. Dus ging ik eens zoeken op booking.com. Het idee voor een weekendje weg was geboren. Waar we ook naar toe gaan, ik koop een boekje van de stad of van het land. Vaak lees ik hem in de auto of het vliegtuig. Dit keer deed ik dat niet. Achteraf ontzettend onhandig, maar zo deden we wel spontaan de stad aan. Als je echt leuke plekjes wil weten in Brugge en waar je niet moet zijn, lees dan deze Blog.

Lees Meer...
2 februari 2016


Al maanden werd er geadverteerd over een groot foodfestival in Groningen. Als foodie verheugde ik me er ontzettend op. Mijn broertje heeft me namelijk wel eens verteld over de foodhallen in Amsterdam. Een permanente hal met allemaal stalletjes, waar je jezelf te goed kan doen aan het zogenaamde  "streetfood". Voor mij een hemel die we niet kennen in Groningen. Dus toen er aangegeven werd dat er hier in Groningen één werd georganiseerd heb ik mezelf op aanwezig geklikt. Gaande weg werd ik ook persoonlijk betrokken bij de foodhallen. Ik mocht namelijk twee keer de kids kitchen verzorgen op zaterdag. Soms is connecties hebben en netwerken erg fijn. Hier over later meer.

Lees Meer...
26 januari 2016


Blijkbaar zijn wij goede personen om restaurant bonnen te geven. Van mijn schoonouders kregen wij er één voor de verjaardag van mijn vriend en van het team van mijn stageschool kreeg ik er ook één. Beide met de mededeling "Wij gokken dat dit bij jullie een passend cadeau is". Probleem is alleen vaak met dit soort bonnen dat ze in de kast verdwijnen en dat we vergeten dat we ze hebben. Door het krijgen van de ene bon, werden we herinnerd aan de ander. De bon was een giftfor2 bon, die je niet verteld hoeveel euro het is, maar je gewoon een beperkte keuze geeft aan restaurants waar je kan eten. Is het een goedkope bon, dan krijg je goedkope restaurants en vice versa. Heel handig, je weet nooit hoeveel erop staat en betaald alleen de drankjes. Wij kregen 3 opties als restaurant keuze. We kozen voor de Slingerij op basis van het menu. Vaak check ik van te voren de recensies op couverts.nl en iens.nl. Nu koos ik ervoor om dat niet te doen. Maar ik denk dat dit de nieuwe hot spot is van Groningen voor goed, mooie prestatie, kwaliteit en betaalbaar eten. 

Lees Meer...
30 december 2015


Nog één nachtje slapen en dan is het zover. We zeggen 2015 gedag en we verwelkomen 2016. Maar wat serveer ik nu eigenlijk en hoe plan ik dit allemaal. Dit jaar serveer ik onderstaande hapjes. Er gaat een hele jury aan vooraf ( lees: vriendlief). Dit jaar moet ik het ook nog eens verplaatsen. We vieren het namelijk bij een vriend van vriendlief. Dat betekent dat het makkelijk moet zijn en wat ik vooral in mijn eigen keuken kan maken. Alles wat ik 's avonds moet doen, moet ik in een voor mij onbekende keuken doen, waar niet alles in aanwezig is zoals thuis. Wat ook niet kan want ik heb gewoon absurd veel. Ik heb dus dit jaar gekozen voor vooral makkelijke recepten. Je kan op de titel klikken als je naar de link van het recept wil.

Lees Meer...
13 december 2015


Het avontuur van het bezoeken van het Allerhande Kerstfestival begon allemaal maanden geleden. Ik zag op facebook namelijk een berichtje dat ze dat gingen organiseren. Ik klikte op de link en zag dat de kaartjes maar 10(!) euro waren. Maar wie nam ik mee? Vriendlief vindt al die drukte helemaal niets en toen dacht ik gelijk aan mijn moeder. Door mijn moeder ben ik allerhande en Albert Heijn gek. Ik heb wel eens geprobeerd om boodschappen te doen bij een andere supermarkt, maar ik ben zo besmet met het AH virus dat me dat niet lukte. Bij de AH voel ik me thuis. Toen ik wat meer interesse ging tonen in koken, bladerde ik altijd na mijn moeder de allerhande door. Al die leuke gerechtjes moesten uitgeprobeerd worden was mijn mening. Het kwam er natuurlijk nooit van, maar het was een goed streven. Eenmaal op kamers legde ik mijn eigen map aan en zie nu het resultaat van een blog. Dus ik moest en ik zou naar het eerste allerhande kerstfestival gaan.

Lees Meer...
6 september 2015


weken geleden kreeg ik het leuke bericht dat ik geselecteerd was voor de IKEA food challenge. Het enige wat ik toen wist was dat IKEA opzoek was naar een nieuw gerecht en dat je er een keuken mee kon winnen. Een nieuwe keuken is altijd leuk, maar niet mijn grootste prioriteit om mee te doen. We zijn namelijk al een tijdje aan het kijken of we uit ons huurhuisje weg kunnen. Maar dat gerecht op de menukaart was en is een ultieme kans. Dus gaf ik me op voor de challenge. Ik koos de meat box, omdat ik deze het beste bij mij en mijn blog vond passen. Op donderdag 27 augustus kreeg ik bericht dat ik samen met nog 100 anderen was uitgekozen om mee te doen aan deze challenge. Super leuk, maar ik mocht het nog even niet vertellen. De voorwaarde kreeg ik in de mail en een box met IKEA food producten thuis gestuurd. Maar JIJ kan ook mee doen.

Lees Meer...
15 augustus 2015


Ons culinaire avontuur begon vorig jaar rond deze tijd. Van mijn schoonouders kregen we een bon om te gaan eten bij Herbergh de Loohoeve. "Hier Maaike ik denk dat dit echt iets is voor jullie, ik heb de bon gewonnen, maar zijn niet zo van het culiniaire eten" zei ze. We bekeken de site, maar eigenlijk verdween de bon in ons chaotische postvakje. Ongeveer 3 maanden geleden werd Chef's Table van Netflix helemaal in. Ik als echte foodie zat me te vergapen aan deze documentaire. Wat nu als je in Nederland ook zo kon eten? Dat mensen met zoveel passie en zoveel liefde een gerechtje voor je op tafel konden zetten. Een gerecht wat te mooi is om op te eten. Ik googlde er een beetje op los en kwam al snel tot de conclusie dat in wat voor bocht je jezelf ook wrong het gewoon niet betaalbaar was. Dus het bleef bij het kijken naar Chef's table en hopen dat we ooit genoeg geld hadden om in zo'n restaurant te mogen eten.

Lees Meer...
23 juli 2015

Ik mag voor Yogi & Youssef een win actie uitschrijven. Mocht je nou benieuwd zijn naar waar dadels vandaan komen, voor wie ze belangrijk zijn en waarom ik ja heb gezegd tegen Yogi & Youssef. Dit lees je allemaal bij het recept dadeltaartjes op de homepage  die vrijdag zal verschijnen. Toch wil ik mijn dagelijkse bezoekers een voorsprong geven en al vast inzicht geven op wat de winactie inhoud en wat je moet doen. 
Hieronder lees je de voorwaarden.

Aan dit recept zit een winactie gekoppeld. 
Wat moet je doen? Maak een foto van jou dadelmomentje en zet deze op instagram. Tag mij en Yogi Youssef hierin. De leukste, origineelste, creatiefste en/of tofste foto wint*. 
Wat kun je winnen? Een dadelpakket van Yogi & Youssef
De actie loopt van 6 augustus  tot 19 augustus. 
De winnaar krijgt via Instagram bericht. 
* De winnaar zal door mij gekozen worden en zal objectief worden gedaan. 

16 juli 2015


De Hamburgers  Van: Smoking' Roaster

In da maand Juni was het foodfestivalsmaand in Groningen. Elk weekend was er weer een ander. Zo hadden we het MultiCulinair Foodfestival, De culinaire Verleiding, Lepeltje Lepelttje en Rollend Groningen. Als echte foodie mocht ik natuurlijk niet ontbreken op deze festivals. Helaas door tentamens en werk kon ik er maar 2 bezoeken, maar dat mocht de pret niet drukken. Vele nieuwe ideeën zijn ontstaan in mijn hoofd en een aantal liggen op de plank om uitgevoerd te worden. Originele recepten heb ik natuurlijk niet, maar ik zal proberen om een zo goed mogelijke replica te maken.

Lees Meer...