Citroenkip

30 maart 2015


Afgelopen vrijdag waren we bij de opening van Casa Maya. Een nieuw tapas restaurantje in Dieverbrug vlak bij Dwingeloo. Het is een restaurant geopend door een collega van mijn vriend. Toevallig was ik door de gene die alle promotie doet voor Casa Maya in december al benaderd of ik iets wilde schrijven over dit tapasconcept. Want naast dat ze een restaurant zou openen, is Casa Maya al bekend van vele cateringen. De persoon achter de promotie wist niet dat ik de eigenaar van Casa Maya ken. Helaas las ik dit berichtje pas in februari. Blijkbaar komen de berichtjes die je stuurt naar mensen die geen vrienden zijn in een apart map. Toen ik op een avond doelloos zat te klikken in facebook zag ik dit bericht. Ik heb gelijk terug gemaild dat me dit ontzettend leuk leek om te doen, maar of het geen probleem was dat ik haar persoonlijk kende. Dat was zeker geen probleem, maar het was leuker als ik een stukje schreef over het restaurant wat open zou gaan. Dus zo gezegd zo gedaan. Vorige week heb ik nog even contact gezocht en ik zou een leuk stukje typen over Casa Maya.

 


Maar wat bleek. Het was afgelopen vrijdag zo druk bij de opening dat ik weinig tijd had om met de eigenaresse te praten. Ook kon ik helaas geen mooie foto´s maken van alle heerlijke gerechtjes die voorbij kwamen. Al eerder heb ik de tapashapjes van Casa Maya mogen proberen. Dit in de vorm van een catering rond om de kerst. Ik weet dus wat voor heerlijke hapjes Casa Maya kan produceren en hoe mooi het eruit ziet. Ter plekke hebben we besloten dat ik een keertje terug zou komen om in alle rust te eten, mooie foto´s te maken en een leuke recensie te schrijven. Vooral dat laatste vind ik heel spannend, want dat wordt dan mijn eerste echte opdracht. Ik mag schrijven over eten en ook nog over tapas. Dus dat wordt sowieso een mooie avond. Dat het zo druk was is ook alleen maar een goed teken. Dit betekent alleen maar dat er veel belangstelling is voor het concept in de buurt. Maar hoe leuk kan het zijn als ik er voor kan zorgen dat het nog verder komt dan alleen de buurt. 


Stiekem had ik vrijdag gehoopt lekker veel hapjes te eten, maar door de drukte kon ik niet stiekem iets meer tapas eten dan eigenlijk mocht. Dus op het moment dat er kipspiesjes werden gebakken besloten wij naar huis te gaan. Alleen nu hadden vriendlief en ik zo zin in kipspiesjes, dat we er over bleven praten. Dus ik heb mijn hersenen gekraakt, gegoogled op de termen "beste smaken bij kip" en zo zelf geëxperimenteerd met het gerecht. Eenmaal thuis heb ik hem in de marinade gezet en ben ik nog even naar mijn paardrijles gereden. Niet om zelf te rijden, maar even bij kletsen, te knuffelen met de dieren en iedereen te helpen met opstijgen en aansingelen. Eenmaal thuis had de kip al 2.5 uur in de marinade gestaan en dus kon het rijgen beginnen. Wij hebben deze kip gegeten als borrelhapje ( wat zeker een aanrader is ), maar je kan hem ook goed gebruiken als tapasrecept. Hij rook net zo lekker als de kip van Casa Maya en ik ben dan ook erg benieuwd naar die van hun. Binnenkort zullen we terug gaan en een avond optimaal genieten. Ga je eerder bij hun langs dan ik? Dan ben ik heel erg benieuwd naar je ervaring in dit restaurantje. 

Voor 12 stokjes

 

Ingrediënten

Kip
Citroensap
Citroenrasp
Basilicum
Peterselie
Olijfolie
Knoflook 

 

500 gram
van een 1/2 citroen
van 1 citroen
2 eetlepels
2 eetlepels
4 eetlepels
2 teentjes

Benodigdheden

Kom/ovenschaal
Aluminiumfolie
Grillpan 
Tapasprikkers ( lange )

Bereiding

  1. Snij de kip in blokjes
  2. Doe nu alle ingrediënten in een kom/schaal en voeg de kip toe.
  3. Hussel het allemaal door elkaar en zet in de koelkast voor minimaal 1 uur
  4. Maak de tapasprikkers nat onder de kraan en rijg 4 tot 5 stukjes kip aan de prikker
  5. Verhit de grillpan
  6. Grill de kip

Eet smakelijk!