Winegum-7up IJsje

9 april 2015


Morgen wordt het ontzettend mooi weer. Zelfs zo mooi weer dat het benoemd is tot rokjesdag. Dat betekent dat er nu vele vrouwen de douche in rennen hun benen van het winter oerwoud ontdoen en hun mooiste jurk + hakken aan trekken. Het flirt seizoen is geopend en het vrouwelijk schoon wordt weer getoond. De terrassen gaan open, de zonnebrillen uit de kast. De vaten witbier en lentebok zijn niet aan te slepen. Nederland maakt zich op voor de zomer.

De vele festivals die in April al te bezoeken zijn, proberen ook al dit gevoel bij je op te halen. Maar wat is nu eigenlijk het echte zomer gevoel? Wanneer denk je nu het voelt als zomer of nu is de lente voorbij? Ik had eigenlijk dat gevoel van de week. Het lente gevoel verscheen in mijn buik. De vlinders begonnen te fladderen en ik zag mijn hakken en slippers dansen in de gang. Ik had hard gefietst en had het hierdoor warm. Toen kreeg ik zin in een ijsje. Probleem ik had alleen maar raketjes in de vriezer. Vorig jaar zomer had ik een heerlijk recept gemaakt die ik van de week met jullie heb gedeeld (en waar jullie allemaal massaal op reageerde). Dus ik dacht wat nu beter dan mijn 100ste recept ( ja je leest het goed 100ste ) in teken van iets feestelijks, want ik vind dit ijsje wel een feestje. Niet alleen om de vrolijke kleurtjes, maar ook om de winegums.

Vandaag is het dus een beetje feest. Ik heb nog aardig wat receptjes op de plank liggen, maar ik dacht dit moet hem worden het 100ste recept. Nu ik er over nadenk is dat best hard gegaan. Op 14 oktober vorig jaar deelde ik mijn eerste recept. Nu zijn we 7 maanden verder en zit ik al op 100 recepten. Trots? Ja dat ben ik wel een beetje. Veel werk? Ja er wordt nog met de dag gesleuteld aan mijn site. Eigenlijk ben ik een beetje als mijn site, Wispelturig. Andere mensen laten hun site opleveren. Daar wordt 2 maanden of langer aan gewerkt en dan gaan ze online. Ik ben na 3 dagen online gegaan. Krijg tips van mensen om mij heen en sinds kort heb ik ook een print functie. Helaas krijg je dan de hele tekst, maar hoe ik dat uit kan zetten weet ik nog niet. Vriendlief is er een avond mee bezig geweest en ik moet zeggen hij is heel mooi geworden. Heb je gezien dat als je op het icoontje gaat staan dat hij zwart wordt?!

Morgen begint de lente echt en dus is het in mijn hoofd ook een beetje feest. Naast dat het feest is heb ik ook altijd heel veel zin in ijs. Ik gok dus ook dat de aankomende maanden nog wel vaker ijsjes en dergelijke getoond gaan worden. Ik heb namelijk nog een hoop op de wensenlijst staan. Met dit makkelijke receptje denk ik jong&oud te kunnen verblijden. Je hebt er namelijk niks moeilijks voor nodig. Oke een beetje geduld, maar ja dat heb je wel over voor dit goddelijke ijsje toch? Dus een rokje en ijs? Wat wil een vrouw nog meer? Voor de mannelijke lezers onder ons, mijn vriend smult er van. Waterijsjes doen het altijd goed, ik denk dat als ik ze met cassis had gevuld ik extra pluspunten had gekregen. Ik kan een kort verhaal heel lang maken, maar het feit is dat ik nu op het balkon zit in het zonnetje met een ijsje. Ik voel me zo blij als een kind en spring zo ook maar even onder de douche zodat ik morgen toonbaar in een jurkje kan verschijnen. Mijn lente kan al niet meer stuk, want ik weet dat deze ijsjes bij mij in de vriezer zullen liggen. Bij jou straks ook?

 

Ingrediënten

7 up
Winegums

 

300 ml
7 winegums ( per ijsje)

Benodigdheden

IJslollievorm
Mes (eventueel)
Snijplank
Vriezer

Bereiding

 1. Schenk de 7 up in een glas en laat voor ongeveer een half uur staan.
  Zo is de meeste koolzuur eruit
 2. Je kan hele winegums in de vormpjes doen, maar je kan ze ook in kleine stukjes snijden
  Doe je ze er in je geheel in hou het dan op 4 à 5 winegums, als je ze door midden snijdt, kun je er max. 7 gebruiken
 3. Giet nadat je de winegums in de vorm hebt gedaan de 7 up erbij.
  Doe dit tot net iets onder de rand.
 4. Doe de bovenkant erop, zorg dat hij in het midden zit, druk goed aan en hou even vast.
  Als er nog te veel koolzuur in zit zal de bovenkant weer omhoog komen en dan zit je ijsje maar aan een half stokje
 5. Vries de ijsjes voor minimaal 3 uur in.