Regenboog Fruit ijsjes

13 april 2015


Gisteren was niet zo'n goede dag. Ik had een bezoekje aan de huisarts even verkeerd ingeschat. Door een medische ingreep ( niet ernstig ) is even mijn hele lichaam overstuur. Alle plannen die ik had voor vandaag vielen in het water. Die 3 uur studeren die ingepland was kon ik op mijn buik schrijven, het college waar ik had moeten zijn heb ik me ziek gemeld en alle ideeën om nieuwe recepten te maken kon ik even aan de kant schuiven. Het enige waar ik zin in had was op de bank hangen en niks doen. Heerlijk in een hoekje met een kop thee en een stuk chocolade. Die chocolade is er ook gekomen en dat hoekje van de bank.... Wij waren goede vrienden gisteren.

Een vriendinnetje kwam samen met mij film kijken en zo kon ik mijn leed even delen. Een telefoontje aan mijn moeder verbeterde mijn humeur iets meer, maar toen vriendlief thuis kwam kon ik eindelijk even mijn ei kwijt. Heerlijke knuffelen en me fijn ellendig voelen. Hoe ellendiger ik me voel hoe meer ik lekkere dingen wil maken en koken. Maar er gebeurt nog iets wanneer ik me ellendig voel. Mijn haar zakt in en is vormloos en futloos. Als ik me goed voel en gelukkig ben dan zit het de hele dag goed. Of het in mijn hoofd zit? Ik denk het niet want ik ben nogal kritisch op mijn haar. Het is dus maar goed dat ik vandaag de hele dag in mijn pyjama door huis kon lopen

Nog een voordeel is dat ik gisteren heel veel voorbereidingen heb getroffen op twee recepten, waarvan je er nu één hier vindt. De andere zit nu in de oven en zal gebruikt worden op Wink Wednesday. Dit recept is wel weer een toppertje en ik kan zo al 1 vriendin noemen die helemaal door het lint gaat als ik vertel dat er rolo's in zitten. Verder verklap ik niks. Ik had jullie van de week al beloofd dat nu het mooier weer wordt ik ga proberen om lekkere frisse recepten met jullie te delen. Zo heb ik het al met vriendlief er over gehad om misschien ook cocktails te gaan delen en andere verfrissende drankjes. Maar nu nog even een ijsje. Een regenboog ijsje wel te verstaan. Wie kent ze nog van die regenboog ijsjes die ketterde? Helaas bestaan die niet meer. Die knetter ijsjes hebben plaats gemaakt voor andere ijsjes, van room. Toch is het wel waarom ik dit ijsje heb opgenomen in mijn receptenlijst. Ik was namelijk een groot fan van die knetter ijsjes en ik ben nog al wispelturig. Ik will graag veel verschillende smaken in mijn ijsje. Bij de bekendste IJssalon van Ede kon ik ook nooit kiezen welke smaken ik wilde hebben. Ik mocht er altijd 2 kiezen. Ik nam dan altijd één vaste en dan wisselde ik met de andere. Maar soms hadden ze mijn vaste smaak niet.

Die vaste smaak is mint met chocolade stukjes, als die er niet was koos ik stracciatella.  Vaak nam ik er dan een fruit smaak bij, zoals watermeloen, mango of passievrucht. Mijn moeder nam altijd hetzelfde, witte chocolade met nootjes & yoghurt bosvruchten ( dus lieve collega's van mijn moeder die mijn blog zo trouw lezen, mochten jullie haar ooit willen verrassen, ijs van Bernardo's vindt ze heerlijk ;) ). Ik ben al 1.5 jaar lid van Pinterest. Daar vond ik vorig jaar een recept met fruit. Ik dacht dat moet ik ook proberen. Maar de frambozen zijn hier hartstikke duur en voor peer ben ik allergisch dus heb ik maar een beetje gespeeld met de ingrediënten. Ik had natuurlijk geen idee of het zou lukken, maar ik ben best trots op het eindresultaat. Voor 90% bestaat dit ijsje uit fruit. Mocht je dus van fruit houden, maar het in de zomer vaak vergeten, stop dan deze ijsjes in de vriezer. Zo krijg je toch al je vitamientjes binnen, maar op een lekkere manier. 

Voor 6 ijsjes

Ingrediënten

Kiwi
Aardbei
Mango
Water
Suiker

 

3
300 gram
1 grote
6 eetlepels
2 eetlepels

Benodigdheden

Staafmixer
Bakjes
Plastic bekers (6)
IJslollystokjes of lange tapasprikkers
Pannetje
Vriezer

Bereiding

 1. Schil de kiwi, was de aardbei en ontdoe van zijn kroontje,
  schil de mango, haal de pit eruit en snij in kleine stukjes
 2. Pureer de kiwi in een apart bakje. Doe hetzelfde voor de aardbei en de mango.
 3. Knip van de tapasprikker als je deze gebruikt de boven- en onderkant eraf
 4. Zet een pannetje op het vuur doe het water en de suiker er in. 
  Laat het koken totdat het lichtbruin wordt.
 5. Haal van het vuur en laat afkoelen
 6. Verdeel nu de siroop gelijk matig over het fruit en roer het er goed door heen
 7. Schep nu de aardbei gelijknamig over de plasticbekertjes
  Zet het in de vriezer voor een uur 
 8. Schep de kiwi erboven op en steek in het midden een tapasprikker.
  Zet in de vriezer voor 2 uur 
 9. Schep de mango erboven op en laat het voor een nacht vriezen
 10. Nu zijn ze klaar om op te eten.