Ontbijt ijsje banaan-chocolade

20 april 2015


Naast dat ik een blog schrijf volg ik ook vele blogs. Nu viel het me op dat er veel ontbijtjes worden gedeeld. Sterker nog Culy, een site die toch echt veel bloggers volgt en veel bloggers voortbrengt, heeft nu zelfs zijn eigen ontbijtje bij de AH to go liggen. Maar echte ontbijtjes heb ik nog niet met jullie gedeeld. En dus ben ik eens gaan nadenken wat ik dan als ontbijt zou willen. Ik maak vaak nutella croissantjes of croissantjes met oude kaas, maar dat is niet echt blog waardig. Ik heb al een keer mini pannenkoekjes gedeeld, maar ik denk dat ik hier zeer binnenkort ook maar eens over ga bloggen.

Dus het idee is om binnenkort een echte lekkere pannenkoek voor de ochtend ga delen. Vorige week ben ik eens aan het denken gegaan wat ik nu lekker vind als ontbijt. Mijn ontbijt is eigenlijk heel saai. Ik eet namelijk elke dag een activia. Dit is zo ontstaan toen ik begon met afvallen. Deze toetjes bevatten weinig calorieën maar vullen wel heel erg.  Door mijn fruit allergie die nu door de hooikoorts zijn toppunt bereikt heeft kan ik niet zoveel fruit eten. Hierdoor is mijn blog als het om fruit gaat soms wat beperkt, maar aan de andere kant kun je eigenlijk al het fruit vervangen door iets wat je lekker vindt. Waar ik veel energie uit haal en wat ook behoorlijk vult bij mij zijn bananen. Een fruitsoort die ik eigenlijk elke dag eet. Naast dat hij zo lekker is kun je hem ook goed gebruiken in salades of in ontbijtjes. Nu het elke dag een beetje warmer wordt en de bomen steeds meer blaadjes en bloemetjes krijgen dacht ik, zomers wil ik altijd een lekker koud ontbijtje, wat nu als ik een ontbijtje maak in de vorm van een ijsje. Dus zo gezegd zo gedaan en hier is het recept.Wel stuitte ik op enige problemen. Ik moet bekennen dat er een aantal dingen zijn die ik in de keuken nooit doe, maar waar ik wel veel over blog. Waarom ik dit niet doe? Ik heb er echt geen geduld voor. Afgelopen zaterdag kwam ik hier ook wel weer achter. Ik ging voor het eerst chocolade au bain marie smelten. Meestal doet vriendlief dit, want het duurt me gewoon te lang. Dan zet ik het vuur te hoog en gaat het stollen. Dat is ook wat er is gebeurd bij deze ijsjes. Nu kan ik goed in oplossingen denken, maar zaterdag zat het me allemaal niet mee. Dus vriendlief naar de winkel gesprint en heeft nieuwe chocolade gekocht. Die heeft hij voor mij gesmolten en het resultaat mag er zijn. Klusjes die geduld vergen ben ik niet zo goed in, maar vriendlief wel. Dus ik ben dan ook erg blij dat hij in mijn kookteam zit. 

Waarom dit recept? Nou het is lekker fris, de Franse kwark zorgt ervoor dat de banaan een zuurtje krijgt. Door de kwark heeft dit ontbijtje  niet de overheersende smaak van banaan en de Franse kwark zorgt ervoor dat het ook nog vult. Banaan en chocolade is sowieso altijd een goede combi. We maken er muffins van, maar eten ze ook in pannenkoeken of op wafels. Een ander voordeel van het gebruiken van kwark is, dat als het ook maar even boven 0 komt het gaat smelten. Dit zorgt ervoor dat je niet 15 min over je ijsjes/ontbijtje doet, maar dat je hem eigenlijk zo naar binnen kan werken. Je kan dit ontbijtje eten op de fiets, in de bus, in de auto als je aan het lopen bent en je krijgt er geen buikpijn. Met andere woorden dit ontbijt kan zo in het knuistje worden opgegeten wat af en toe ook wel eens fijn is. Deze hele week wordt het mooi weer, dus duik vanavond nog even snel de keuken in dan heb je morgen een heerlijk fris ontbijt.

Voor 10 grote ijsjes

Ingrediënten

Banaan
magere Franse Kwark
Chocolade (melk of puur )

 

4
500 gram
400 gram

Benodigdheden

Staafmixer
Pannetje
Bakje
IJsvormpjes/plastic bekers + stokjes

Bereiding

  1. Breek de banaan in stukjes en mix met de staafmixer tot een glad mengsel
  2. Roer de kwark er door heen
  3. Smelt de chocolade au bain marie
  4. Doe een schep banaan in de vorm, dan chocolade, dan weer banaan, dan chocolade en steek het stokje erin
  5. Vries het voor minimaal 3 uur in.