Venkel Salade met Honing Dressing

28 februari 2016


Ik weet dat het lijkt alsof ik van de aardbodem verdwenen ben, maar ik ben druk erg druk. Opdrachten voor school, werken nog meer opdrachten, studeren, stressen over opdrachten, werken en ga zo maar door. Ik ben elke keer zo moe dat ik geen tijd heb om te bloggen. Of misschien wel tijd maar gewoon geen zin. Tevens heb ik ruzie met de weegschaal. In plaats van omlaag gaat de teller alleen maar omhoog. Vanaf deze week neem ik drastische maatregelen en dat gaan jullie denk ik ook merken in het bloggen.

Voorlopig even geen zoete wink wednesday's. Ik moet echt even strikt diëten en weer goed in mijn velletje komen. Eerst dacht ik dat ik wel gelukkig was met dit maatje, maar de dag erna ging ik weer twijfelen. Door de stress at ik weer lekkere dingen, door de alcohol ging ik snaaien. Dus nu slaan we spijkers met koppen en gaan we door zetten. Ik heb al een heel actie plan daarvoor gemaakt. Elke dag 10 minuten touwtje springen. Alleen één probleem, ik moet eerst mijn springtouw weer even zoeken. Gezond eten, niet meer snoepen en geen slechte dingen meer eten. Dat mislukte alleen vandaag ook finaal, omdat een studiegenoot chocolaatjes had meegenomen en ik op mijn werk frietjes kreeg bij mijn maaltijd. Oke morgen begin ik echt. Het uitstelgedrag is klaar. Langzaam maar zeker gaat het wel vorm krijgen. Deze salade is daar een goed begin van.

Door de opdrachten werk ik nu met studiegenootjes samen waar ik nooit mee samen heb gewerkt. Dat heeft zo zijn voordelen, want zo leer je ook nieuwe dingen. De vriendin van mijn studiegenootje houdt ook van koken en had een venkel salade gemaakt. Nu waren er allemaal ingrediënten over en die had hij mee maandag. Dus we kregen een discussie over venkel en wat je daar nu mee kon. Op mijn oude werk zat er wel eens venkel door de salade en vond ik dat echt lekker, maar een salade nee dat kende ik niet. Dus ik ging is zoeken naar recepten en het bleek inderdaad heel makkelijk te zijn. Maar de recepten stonden me niet aan en dus flanste ik zelf iets in elkaar. Lekker dat het was. Daarom ook dan nu het recept.

Wees je er wel van bewust dat venkel een hele uitgesproken smaak heeft. Het smaakt een beetje naar anijs. Tevens vond ik bij de AH niet zulke mooie venkels, maar bij de lidl hebben ze deze verpakt, zijn ze mooi groot en hebben ze geen bruine plekjes. Dus niet alleen leidde mijn studiegenoot mij tot een nieuwe salade ik ben ook nog de lidl in geweest(en dat is echt groot nieuws). Ik kwam erachter dat het inderdaad een hele mooie winkel was en ik denk dat ik hier ook maar eens vaker gaan spieken. Misschien dat er nog wel meer van dit soort mooie nieuwe receptjes gaan ontstaan. Voor nu deze heerlijke salade die in een handomdraai op tafel staat. Als bijgerecht genoeg voor 2 personen als lunch genoeg voor 1 persoon

Ingrediënten

Venkel
Sinaasappel (hand)
Cherry tomaatjes
Citroen Zest
Citroen Sap
Olijfolie
Honing
Feta
Zonnebloempitten
Zout&peper

 

1 grote
1 grote
100 gram
van een 1/2
van een 1/2
2 eetlepels
2 eetlepels
100 gram
1 handje
naar smaak

Benodigdheden

Grove rasp
Bakje
Eetlepel
Scherp mes
Snijplank

Bereiding

  1. Snij het loof van de venkel en snij een stuk van de onderkant eraf.
    Bewaar het loof
  2. Rasp nu de venkel grof. Doe dit met de kant waar je de loof van af hebt gesneden
  3. Meng de zest, het sap van de citroen, de honing, olijfolie en de zout en peper in een bakje met een eetlepel door elkaar
  4. Snij de sinaasappel in plakken en snij deze weer in vieren en halveer de cherrytomaatjes
  5. Verkruimel nu de feta boven je slabak. Bestrooi met venkel, sinaasappel, cherrytomaatjes en de dressing
  6. Strooi over het geheel de zonnebloempitten.
    Voor een beetje extra groen kun je het loof een beetje van de steeltjes afsnijden er over heen gooien.

Eet smakelijk.