Burger met gefrituurde Uitjes en BBQ mayonaise

31 juli 2016


Het heeft even geduurd, maar ik ben weer terug. Drie maanden heb ik mijn blog niet aangeraakt. Dit is echt te lang, maar ik had niet de energie om alles wat ik beleefde op papier te zetten. Toch wil ik dit in de aankomende blogs gaan proberen. Niet alleen mijn blog stond stil ook mijn kitchenaid is weken lang niet aangeraakt. Voor het avondeten maakte ik de allermakkelijkste recepten en deed het liefst alles uit potjes en zakjes. Ik ben dus letterlijk van mijn geloof afgestapt. Het enige wat ik nog deed is heel veel stress hebben. Dit resulteerde in het volgende patroon, van mijn bedje naar de bank en daar de hele dag series en films kijken. Of het symptomen zijn van depressiviteit? Ja ik denk het wel. Alle stress en elk beetje kritiek werd te veel. Ik was even ik niet meer en dat doet heel veel pijn. Ik had gewoon de puf niet om mijn blog te openen of gezellig te doen. Maar waar is dit nu allemaal begonnen? Ik ga proberen te beginnen waar ik was gebleven. Hopelijk vergeet ik niets.

De laatste loodjes van mijn opleiding zijn begin mei dan toch echt begonnen. De laatste tentamens zullen gemaakt worden in juni, mijn scriptie moet worden ingeleverd en de laatste hand wordt gelegd aan de opdrachten die ingeleverd moeten worden. Het einde van AOLB komt in zicht. Ik heb besloten toch een Master Onderwijskunde te gaan doen. En dus is het zaak dat alles goed verloopt. Vriendlief is druk op zijn werk en dus hebben we besloten eind augustus pas op vakantie te gaan. Vaak is het dan overal al lekker rustig en zijn er weinig tot geen schreeuwende kinderen meer. Dat ik dit statement als juf maak is misschien raar. Maar na een heel jaar lesgeven wil je soms wel even rust aan je hoofd. Wel kwam er in een april nog een mooie uitdaging op mijn pad. In vallen op Vlieland. Dit heb ik dan ook met beide handen aangegrepen. Een aantal leerkrachten waar ziek. Hierdoor waren ze dringend opzoek naar invallers. Mijn vriendinnetje Sanne vroeg of ik zin had om te gaan en na enige twijfel heb ik ja gezegd. Nu we in juli leven de beste ervaring ooit.

Het is raar om op een school te komen waar je niemand kent, de kinderen niet, maar ook de omgeving niet of nauwelijks. Het was sowieso al een avontuur om er te komen. 1.5 uur met de trein en dan nog eens 1.5 uur met de boot. Daar aangekomen is alles perfect geregeld. Je loopt de fietsenverhuur binnen en krijgt gratis een fiets mee, dan fiets je naar het hotel waar er een kamer voor je is. 's Avonds kun je mee eten en hoef je alleen je drinken af te rekenen. 's Ochtends ligt er naast je ontbijt ook fruit en koek klaar om mee te nemen naar school. Tevens mag je lunch maken. Alles gaat van een leien dakje en zorgt ervoor dat je alleen nog maar hoeft te focussen op het lesgeven. In het lesgeven heb ik gemerkt hoeveel ik heb geleerd tijdens mijn LIO stage. De frustraties en de irritaties zijn weg en ik kan goed inspelen op elke situatie. Dit heb ik allemaal te danken aan mijn lieve mentor Mieke. Ik heb vaak aan haar gedacht en ben super blij dat ik haar heb mogen leren kennen. 

Ondertussen ben ik 6 of 7 keer op Vlieland geweest om in te vallen. Het was een mooie uitdaging die ik maar mooi weer op mijn CV kan zetten. Ook heb ik weer dingen over mezelf geleerd. Als ik iets doe, doe ik dat vol overgave, maar ik ben altijd wel een beetje bang voor nieuwe dingen. Na de eerste twee keer was de nieuwigheid eraf en als ik dan gevraagd werd, zei ik volmondig ja. Gelukkig kreeg ik veel steun van vriendlief en mijn ouders. Tevens was mijn vriendinnetje Sanne er altijd en als ik dan tegen dingen aanliep kon ik bij haar terecht. Deze periode was dan ook een lichtpuntje in het donker. Elke week een kleine mini vakantie. Wie wil dat nou niet? Het heeft mij ook inzicht gegeven in wat ik graag wil. Ik wil heel graag voor de klas, maar ik wil niet jaren invallen. Als dat betekent dat ik over 3 jaar een ander beroep moet doen, dan zij het zo. Ik wil graag een eigen klas waar ik zorg heb voor de leerlingen en ze optimaal kan begeleiden en alle zorg kan bieden die ze nodig hebben. Als invaller kan je dat niet. Dit deed af en toe wel veel zeer van binnen. Als het diploma binnen is dan zal ik me ook zeker opgegeven als invaller en dan komt er hopelijk snel een school voorbij die bij mij past.

Wordt vervolgd

Voor 2 dikke burgers

 

Ingrediënten*

Gehakt(rund)
Ui ( Groot )
Karnemelk
Bloem
Knoflookpoeder
Paprikapoeder
Cayennepoeder
BBQ Saus (Klik hier om zelf te maken)
Mayonaise
Meergranen harde bolletjes 
Komkommer
Sla

 

500 gram
1.5
250 ml
70 gram
1/2  theelepel
1/2 theelepel
1/2 theelepel
80 ml
80 ml
2
6 plakjes
50 gram

* Lekker met gebakken aardappels knoflook basilicum van Cêlavita 

Benodigdheden

Koekenpan (2)
Frituurpan
Zonnebloem olie 3L
Bakboter 

Bereiding

 1. Verhit de frituurpan met de olie ( 200 graden )
 2. Halveer de uien en snij de ui dan in halve ringen.
  Meng de mayonaise met de BBQ saus.
  Gebruik je eigen gemaakte zorg dan dat de BBQ saus compleet is afgekoeld anders gaat de saus in de schift. 
 3. Doe de uien in de karnemelk en laat ze voor 10 minuten weken
 4. Meng de bloem met de kruiden. 
 5. Haal de uien uit de karnemelk en doe ze bij de bloem met kruiden.
  Gooi ze om en om, totdat alle uien bedekt zijn met een laagje.
 6. Vorm van het gehakt twee hamburgers. Wil je de hamburgers een beetje gekruid?
  Klik dan hier voor het recept.
  Omdat de uien al aardig pikant zijn heb ik gekozen voor neutrale burgers. 
 7. Bak de burgers voor 4 minuten aan beide kanten.
  Ze zijn nu nog een beetje medium aan de binnenkant. 
  Bak ondertussen de uien in de frituurpan voor 50 seconde aan beide kanten. 
  serveer je ze met aardappeltjes? Bak deze dan nu. 
 8. Besmeer het broodje met de saus.
  Beleg met salade en 3 plakjes komkommer
  Leg de burger erop en bedek met wat gefrituurde uitjes.