Rabarber compote met camembert (op een broodje)

11 september 2017


Terug van weggeweest.
Ik heb mijn blog bijna tot op de dag 5 maanden lang niet aangeraakt. Daarvoor verwaarloosde ik het ook al, maar nu ben ik toch de motivatie weer terug aan het vinden. Er was even te veel aan de gang dat ik door de bomen het bos niet meer zag en er vooral takken in mijn gezicht sloegen. Nu de takken gesnoeid zijn, wordt het tijd om al die mooie recepten die nog in het archief liggen en op de verlanglijst staan eindelijk met jullie te gaan delen. Maar de hamvraag is natuurlijk waar ben je geweest?

Ja, waar ben ik geweest? Na de dramatische afloop van mijn bachelor ben ik hard aan de slag gegaan aan mijn master. Zonder pauzes, zonder vakanties. Alleen maar keihard studeren en werken. In november vorig jaar zei ik mijn eeuwige horecabaan op en ging ik twee dagen werken in het onderwijs als invaller. Wat een administratie komt daarbij kijken. Mijn excel bestand was enorm, omdat ik elke week voor een andere stichting werkte op andere scholen, nieuwe kinderen, nieuwe "zeer tijdelijke" collega's. In maart kwam er een beetje rust in de hut, qua invallen, want ik nam een zwangerschapsverlof over op een school in de stad. Twee dagen in de week op de fiets naar je werk, is toch wel het toppunt van geluk hebben. Maar waar ik eerst geen verantwoordelijke heden had, kreeg ik opeens gedeelde verantwoordelijkheid. Naast een opleiding waar tentamens, opdrachten en een scriptie gemaakt moeten worden wel een hele opgave. Ik was dan ook blij toen het eind juli was en ik op vakantie kon.

Nu het nieuwe schooljaar begonnen is, ben ik nog steeds invaller. Helaas geen vaste baan, helaas nog even geen werk. Gelukkig wel een contract dat voor een beetje geld zorgt, maar toch wil je graag ook lekker veel werken. Dus moet ik mijn tijd vullen. Vorige week heb ik dat gedaan met veel films en series kijken, maar ik ben een doener dus ik werd een beetje gek thuis. Daarom ben ik heel blij dat Heel Holland Bakt weer is begonnen. Het begint weer te kriebelen (zie aankomende blogs). Ook het bloggen begint weer te kriebelen. Ondanks dat rabarber moeilijk te krijgen is nu, symboliseert het wel de takken die ik heb gesnoeid de afgelopen dagen. Dus misschien kun je nog wat verdwaalde stronkjes vinden en maak dan dit heerlijke borrelhapje, want er is altijd wel ergens iemand jarig voor dit feestje in je mond. 

Ingrediënten

Rabarber
Witte basterdsuiker
Limoensap
Kruidnagel
Camembert
Pittige kiemgroente

 

500 gram
2 eetlepels
2 theelepels
2
250 gram
2 handjes

 

Benodigdheden

(Steel)Pan met anti-aanbaklaag
Oven
Brood of toastjes
Snijplank
Houtenlepel
aluminiumfolie 

 Bereiding

 1. Haal de bladeren van de rabarber en snij de boven en onderkant (2 cm) af.
  Was de rabarber. En snij in stukjes
 2. Doe de rabarber in de pan met 3 eetlepels water, de suiker en de kruidnagel.
  Breng aan de kook op laag vuur voor 10-15 min. Blijf constant roeren anders bestaat er kans dat de rabarber 
  vastkoekt aan de bodem. De rabarber valt vanzelf uit elkaar, dan is de compote goed.
  Haal de compote van het vuur.
 3. Haal de kruidnagel eruit en breng op smaak met de limoensap. 
  Laat de rabarber afkoelen
 4. Verwarm ondertussen de oven op 160 graden.
 5. Haal de camembert uit de verpakking en leg op de dove kant van het aluminiumfolie.
 6. Leg het in de oven en verwarm voor 10 min.
  Is de camembert nog niet heel zacht of warm, laat hem dan nog 5 min in de oven liggen.
 7. Smeer de warme camembert op een broodje, leg de compote erboven op en bestrooi met kiemgroente.