8 maart 2016


In de lappenmand zitten. Een bekende uitspraak vooral in deze periode van het jaar. De griep epidemie houdt lang aan. Mensen zijn lang ziek of voelen zich lang niet zo fit. De ene zit met zijn snot neus en buikpijn in college de ander ligt al als hij/zij zijn/haar teen stoot thuis in bed. Ik vind dit zelf een interessant fenomeen. Waar heeft dit mee te maken? Met aanstelleritis, opvoeding of misschien je eigen instelling. Ook zijn er mensen die met hun ziek zijn ergens onderuit proberen te komen en dan zie je wel op facebook of andere social media pagina dat ze hebben geshopt. Wanneer weet je nu of iemand echt ziek is en de waarheid spreekt. Wat ik ook wel eens heb meegemaakt is een ouder die een kind ziek meldt, terwijl het eigenlijk gewoon op vakantie is. 

Lees Meer...
28 november 2014

Wie heeft ze niet in huis broodtrommeltjes...
Ook wij hebben er twee. Een met een roze Nijntje en de ander met een tijger. Rara, welke is van mij?

Lees Meer...
5 november 2014

 Elk gezin heeft een dag in de week waarop ze vaak hetzelfde eten of hetzelfde doen. 

Zo ken ik gezinnen die elke vrijdag patat eten, of die elke zondag samen met lekkere hapjes naar hun favoriete tv programma kijken.
Ons gezin had ook zo'n ritueel.
Elke zaterdag aten we met zijn vieren op de bank en mochten we de droomshow kijken.
Later toen we groter werden keken we naar andere programma's, maar de droomshow vond ik fantastisch.

Lees Meer...
3 november 2014

Sinds een aantal jaren zijn kook & bak programma's mega populair.
Zo hebben we Masterchef, Junior Masterchef, topchef, herrie gezocht, Hermans helden en nog veel meer op de buis gehad.
Maar geen van deze programma's haalt het bij de populariteit van Heel Holland Bakt.

Lees Meer...
24 oktober 2017


Heel Holland Bakt.

Nu de zondagavonden niet meer gevuld zijn met bakken en technische opdrachten, wordt het tijd dat er voor jullie een technische opdracht uitgezet wordt. Het recept is geïnspireerd op de eerste aflevering. Bijna iedereen verprutste zijn soezendeeg. Ik begreep dit niet helemaal, want dit is juist het makkelijkste deeg om te maken. Dat het opspuiten verkeerd gaat kan ik begrijpen dat lukt mij tot op heden nog steeds niet zo goed ;), maar dat je deeg te slap... En ja ik weet dat ze onder tijdsdruk staan. En ja ik mezelf ook wel eens opgegeven voor dit programma. Ik denk dat mijn baksels niet uitmuntend en over de top genoeg zijn. Misschien iets te toegankelijk. Dus hier het recept voor heerlijke choco soezen met karamel vulling, waarbij het deeg sowieso niet kan mislukken.

Lees Meer...
23 februari 2017


Sinds januari ben ik lid van de FoodbloggersSwap groep. Een groep waarin vele foodbloggers binnen Nederland zitten. Op inschrijving wordt je gekoppeld aan een andere foodblogger waar je een recept van kiest en aanpast naar eigen invulling. Zo was ik gekoppeld aan Pauline van Pienskeuken. Een leuke uitdaging, want zij kookt erg puur en probeert ook zonder suiker te bakken. Tevens heeft ze een klein online winkeltje waar je haar producten kan kopen. Voor mij dus een hele uitdaging om een recept te kiezen wat zowel bij Pienskeuken past als bij Foodfoozle. 

Lees Meer...
19 december 2016


Al drie dagen luister ik kersthits op Spotify. Ik ben een echt kerstdier. Nee, niet zo'n één die overdreven het hele huis vol stopt en haar hele voorgevel heeft verlicht. De kerstperiode staat voor mij in teken van gezelligheid en veel lichtjes, niet overdreven veel (al zal mijn vriend daar een andere mening over hebben). Zodra de andere man met de witte baard het land verlaat, komt de gene met zijn rendiere mijn huis binnen. De kerstboom opzetten is één van de liefste dingen die ik doe. Ja ik praat ook stiekem tegen mijn boom. Elke dag vertel ik hem hoe mooi ik hem vind. Maar deze periode staat ook voor andere dingen

Lees Meer...
13 december 2016


De stilte coupé. Ja dit is bij mij een gevoelig onderwerp. Ik ben zo'n persoon die graag wil dat hier ook de regels van stilte worden nageleefd. Ze hebben zo'n ruimte niet voor niets gecreëerd. Hier bellen, terwijl ik er in zit? Dat lijkt me geen goed idee. Praten met je man, vriendin of vriendinnen? Doe maar niet ik wijs je op de regels. Er is één grote maar. Maar er zijn uitzonderingen op de regel. En ik denk dat iedereen daar maar eens goed voor moet gaan zitten. Want als ik een regel aan mijn laars lap, nou hou dan je hart maar vast.

Lees Meer...
28 november 2016


Ik ben gek op alles wat zoet is. Hoe meer calorieën hoe beter. Maar de vlag ging pas echt uit als mijn moeder een warm saucijzenbroodje meenam voor bij de koffie van de echte warm bakken. Als je dit broodje optilde dan droop het vet eruit. Hoe meer vet eruit droop hoe beter. Maar ook dit broodje en mijn enthousiasme voor het broodje begint ergens. En hoe staat dit in relatie met het koffiebroodje?

Lees Meer...
8 november 2016


Ontbijten. Heb je daar ook zoveel moeite mee? Ik heb altijd netjes ontbeten, maar toen ik ging studeren kwam ik erachter dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Ik had huisgenootjes die ontbijt oversloegen, maar dan wel een ton aan eten meenamen en klaagde over hun gewicht. Mij is altijd geleerd dat je ontbijt het belangrijkste maal is van de dag. De hele nacht hebben je darmen stil gelegen. Door je ontbijt starten ze op en zorgen ze ervoor dat je gaat verteren. Dus je ontbijt is gewoon heel belangrijk. Ik dacht voor alle snelle wegmoetende mensen 's ochtends en/of de niet ontbijters onder ons moet daar toch een oplossing voor te verzinnen zijn. Zie hier het resultaat.

Lees Meer...