Glutenvrije* stroopwafel perencake

9 maart 2015

* Doordat ik niet genoeg amandelmeel had is dit recept aangevuld met bloem. Wil je een complete glutenvrije cake gebruik dan in plaats van 200 gram amandelmeel 250 gram en laat de bloem weg uit het recept. In gewone stroopwafels zitten ook gluten zorg dus dat je glutenvrije stroopwafels gebruikt

Soms word ik 's nachts wakker en denk ik ja dit is een goed recept. Ik krijg het dan niet meer uit mijn hoofd en moet het uitproberen. Zo ook met de ingrediënten van dit recept.
Ik heb voor mijn verjaardag een hele mooie tulbandvorm gekregen. Voor deze vorm heb je aparte recepten. Mijn vriend kwam voor het idee van pudding, wat ik super tof vond, alleen wat moet je met een pudding zo groot als een cake als je maar met zijn tweeën bent? Ik spendeer al een 2 maanden dus aan geschikte recepten voor een tulbandvorm. Nu zag ik dat de stroopwafels in de bonus waren. Toen dacht ik, "ja een stroofwafeltaart". Dus ben ik eens wat onderzoek gaan doen, maar eigenlijk vond ik nergens een recept waarvan ik dacht ja dat lijkt me lekker. Aangezien ik ook al een tijdje iets met peer wil doen, ben ik gaan zoeken naar de combinatie stroopwafel peer. Dit was volgens vele sites en ook recepten een zeer geslaagde combi en dus begon er een idee te broeien.

 


Het fijne aan google is dat je er van alles kan vinden. Vaak ook juist het gene wat je niet nodig hebt, maar als je weet wat je wilt vinden dan vind je het ook eigenlijk altijd. Ik heb gegoogled op een basis recept voor een tulband.
Nou die had ik natuurlijk zo gevonden. Toen stond er een interessant zinnetje onder, "U kunt het zelfrijzend bakmeel ook vervangen door bloem en bakpoeder". Mmmmm dacht ik toen, zou ik het ook kunnen vervangen door amandelmeel?
Dus hupsakee weer een nieuwe zoekopdracht in google ingetoetst en jawel hoor daar kwam weer mijn antwoord naar boven. Toen las ik ook nog eens dat het glutenvrij is en dat vond ik ook wel een goede. Want ondanks dat ik iedereen graag tevreden wil houden, vind ik rekening houden met allergieën het moeilijkst.

Zo heb ik ook een leerling met een Pinda-allergie. Morgen neem ik mijn mini donuts mee naar school. Ze gaan posters maken en ik dacht daar wat lekkers bij te snoepen is wel een goed idee. Mijn leerlingen weten ondertussen hoeveel ik van bakken houd dus ja het moet er een keer van komen. Maar om terug te komen op de pinda allergie, ik vroeg aan haar wat voor allergie ze ook alweer had. Een pinda juf, alles er op staat verwerkt bij noten mag ik het wel als er staat verwerkt met pinda's dan mag ik het niet. Nou dus ik de AH net in en alle producten controleren, want ik giet alles zo van uit de zak in een bak. Ik heb dus allemaal dezelfde bakjes in de kast met op de deksel wat er in zit. Maarja dan kun je niet meer checken wat er nu eigenlijk voor allergie informatie op staat. Nou alles gecheckt geloof ik en nergens pinda's. Dus vingers crossed en hopen dat het goed gaat.( al vertel ik het haar natuurlijk wel ). 


Terug naar mijn cake. Mijn vriend vindt het maar niks dat ik geen recept aan hou. Dat ik alles op de gok een beetje toevoegen, beetje weglaten. Nou dan loopt mijn vriend al de keuken uit en kijkt heel bedenkelijk. 
Ik heb eigenlijk nog nooit gefaald, maarja eens moet de eerste keer zijn. Gelukkig ging het ook deze keer weer goed en is er een heerlijk receptje ontstaan en ook nog eens glutenvrij!

 

Ingrediënten

Amandelmeel*
Bloem
Suiker
Bastersuiker
Bakpoeder
Kaneel
Vanillesuiker
Eieren
Stroopwafels (glutenvrij)
Peer (conference)
Boter

 

200 gram
50 gram
200 gram
50 gram
3 theelepels
1 theelepel
1 zakje 
5
250 gram
3
250 gram

* Doordat ik niet genoeg amandelmeel had is dit recept aangevuld met bloem. Wil je een complete glutenvrije cake gebruik dan in plaats van 200 gram amandelmeel 250 gram en laat de bloem weg uit het recept

Benodigdheden

Tulband vorm
Mixer
Weegschaal
Oven
Bak spray
Houten lepel

Bereiding

  1. Vet de tulband in en verwarm de oven op 180 graden
  2. Mix de boter met de suiker & vanillesuiker tot een romige massa
  3. Klop 1 voor 1 de eieren er door heen
  4. Voeg de meel, kaneel & het bloem toe en mix tot er één massa ontstaat
  5. Schil de peer en snij deze in kleine stukjes.  Schep deze door het beslag
  6. Verkruimel de stroopwafel en schep deze door het beslag
  7. Schep in de vorm
  8. Bak voor minimaal 70-80 minuten.
    Zorg dat de cake minimaal 10-20 min is afgekoeld voor je hem uit de vorm haalt, anders krijg je het zelfde als ik in en dan scheurt je cake!