Bierwafels met Kaas, Bacon & Verse Friet

8 maart 2016


In de lappenmand zitten. Een bekende uitspraak vooral in deze periode van het jaar. De griep epidemie houdt lang aan. Mensen zijn lang ziek of voelen zich lang niet zo fit. De ene zit met zijn snot neus en buikpijn in college de ander ligt al als hij/zij zijn/haar teen stoot thuis in bed. Ik vind dit zelf een interessant fenomeen. Waar heeft dit mee te maken? Met aanstelleritis, opvoeding of misschien je eigen instelling. Ook zijn er mensen die met hun ziek zijn ergens onderuit proberen te komen en dan zie je wel op facebook of andere social media pagina dat ze hebben geshopt. Wanneer weet je nu of iemand echt ziek is en de waarheid spreekt. Wat ik ook wel eens heb meegemaakt is een ouder die een kind ziek meldt, terwijl het eigenlijk gewoon op vakantie is. 


Dus wanneer ben je dan echt ziek? Zelf heb ik eind vorige maand en deze week een beetje in de lappenmand gezeten. Ik was snot en snot verkouden. Volgens vriendlief was het mijn schuld, want ik was op stage geweest. Toen ik 2 dagen later verkouden werd dan hij, werd zijn verhaal toch iets minder geloofwaardig. Daar stond ik dan met mijn snot hoofd aan tafel mensen te bedienen. Niesend rende ik dan naar de keuken om daar mijn neus te snuiten. Maar ik ging door en de volgende dag stond ik er gewoon weer. Door mijn verkoudheid krijg ik dan een beetje algehele malaise door een vicieuze cirkel waar ik in kom. Ik krijg last van mijn arm, waardoor mijn hand niet goed werkt, ik krijg last van mijn nek en ga zo maar door. Dus woensdag inderdaad werd ik wakker dat ik mijn nek amper kon bewegen, maar ging ik weer gewoon werken en naar al mijn afspraken. Nu kreeg ik afgelopen vrijdag last van mijn kies. Ik bleef gewoon eten, maar zondag voelde ik me net een baby waar een tand doorkwam. Alleen maar huilen, huilen, huilen. Dus maandag de tandarts gebeld, maar ik kon pas dinsdag terecht. Maandag de hele dag hoofdpijn en niet lekker, maar toch door gaan. Is dat goed alleen maar door gaan? Of is het ook wel eens lekker om je eens goed aan te stellen en in je bed te blijven. De laatste keer dat ik echt ziek ben thuis gebleven kan ik me niet herinneren. Gelukkig had ik alleen maar een mega ontstoken stuk tandvlees naast mijn kies. Dus dat gaat ook wel weer over.


Maar er is ook een andere kant van het verhaal. Mensen die om de haverklap ziek zijn en schitteren van afwezigheid. Ik moest het altijd proberen en eigenlijk ben ik nooit ziek naar huis gegaan. Ik kreeg nooit medelijden als ik mezelf stootte ik moest altijd doorgaan. Maar hoe zit dat met de mensen die om de haverklap ziek zijn en zwelgen in zelf medelijden? Dat dit ook gepost moet worden op facebook en dergelijke? Hebben die ook zo'n opvoeding gehad en nu ze alleen zijn hebben ze aandacht nodig of hebben deze mensen nooit geleerd om het te proberen en zijn ze altijd vertroeteld. Of ligt het aan wat voor mens je bent. Ben je positief ingesteld of vergaat je hele wereld als je een loop neus hebt? Helaas heeft het niet lekker in mijn vel zitten andere gevolgen. 

Maar doordat ik dan niet lekker in mij vel zit heb ik ook geen zin om te koken. 's Avonds stortte ik helemaal in en van bloggen kwam het niet. Dus hebben jullie ook gemist dat ik van Cêlavita een nieuw pakket heb gekregen. Dit keer twee zakken met frietjes. Wij hebben geen friteuse en dus bakte ik de frietjes met schil in zonnebloem olie in de pan. Het duurde even voordat ze lekker knapperig werden, maar het fijne is dat deze frietjes niet van kleur veranderen. Ze blijven lekker licht en het velletje van de aardappel is nog steeds lekker krokant. Ik dacht ik kan wel iets doen met kruiden, maar dat doet iedereen. Laat ik een combi maken die past bij FoodFoozle. En dat deed ik met deze bierwafels. Een echte stevige maaltijd, gewoon lekker ongezond. Fastfood uit je eigen huis, gewoon omdat het af en toe kan. 


Voor 6 wafels

Ingrediënten

Bloem
Baking powder
Zout
Peper
Suiker
Eigeel
Boter(gesmolten)
Karnemelk
Kaas(geraspt)
Ontbijtspek(In kleine stukjes)
Bier*

 

250 gram
1.5 theelepel
1.5 theelepel
1.5 theelepel
50 gram suiker
2
57 gram
56 ml
100 gram
110 gram
300 ml

* Ik heb een donker biertje van La Trappe(tripel) gebruikt, maar eigenlijk kan elk biertje. 

Benodigdheden

Wafelijzer
Mixer
Mengkom
Cêlavita echte Friet met schil (700 gram)
Zonnebloemolie (500 ml)
Frituurpan/braadpan

Bereiding

 1. Meng in de kom de bloem, baking powder, zout, peper en suiker door elkaar
 2. Voeg nu het eigeel toe en mix op lage stand (kitchenaid stand 2, handmixer stand 1)
 3. Voeg nu langzaam de boter, bier en de karnemelk toe en blijf mixen tot het een smeuïge massa wordt
 4. Mix de kaas en de ontbijtspek door het beslag.
 5. Verwarm nu de zonnebloem olie in de pan en verhit het wafelijzer op stand 3.
 6. Giet een derde van het beslag nu het wafelijzer
  Let op, heb je een klein wafelijzer doe er dan minder beslag in. 
  Let tevens ook op dat je wafelijzer niet overstroomt. Het deeg gaat namelijk nog iets rijzen. 
  Zorg dus altijd dat je een plank onder je ijzer hebt
 7. Bak de frietjes voor 10-12 minuten(Dit is langer dan op de verpakking staat, maar dan zijn ze lekker knapperig)
  En bak de wafels bruin.
  Wil je de wafels warm serveren? Verwarm dan je over op 250 graden en zet hem daarna uit.
  Leg je wafels erin. Nu blijven ze lekker warm
 8. Eet de frietjes met fritessaus en zout en de wafels met nog een beetje geraspte kaas.