26 oktober 2017


FoodblogSwap.

De foodblogSwap is voor en door foodbloggers. Super leuk, want door deze opzet mag je legaal koken van iemand zijn blog. Je leert nieuwe blogjes kennen en mensen maken kennis met jou site. Het is altijd een verassing wie er van jou blog gaat koken en van welke blog jij mag koken. Nouja, je moet niet koken, bakken mag ook. Ik mocht dit keer van een grote en bekende blog iets maken. Super bijzonder, want door onder andere Oh my dish ben ik begonnen met bloggen. Het is dan ook een eer om hier van te mogen koken. Het probleem is dan alleen wel dat je het super goed wilt doen. Ik hoop dat ik ze niet teleurstel.

Lees Meer...
11 september 2017


Terug van weggeweest.
Ik heb mijn blog bijna tot op de dag 5 maanden lang niet aangeraakt. Daarvoor verwaarloosde ik het ook al, maar nu ben ik toch de motivatie weer terug aan het vinden. Er was even te veel aan de gang dat ik door de bomen het bos niet meer zag en er vooral takken in mijn gezicht sloegen. Nu de takken gesnoeid zijn, wordt het tijd om al die mooie recepten die nog in het archief liggen en op de verlanglijst staan eindelijk met jullie te gaan delen. Maar de hamvraag is natuurlijk waar ben je geweest?

Lees Meer...
30 april 2016


Alweer mijn laatste recept voor Santa Maria. Chips gemaakt van wraps met guacamole. Hoe ik op dit recept kom? Het probleem of het geluk van een foodie zijn is dat je veel over eten praat. Waar ik ook kom het meeste wordt er met mij gepraat over eten. Het is een beetje zoals het weer. In plaats van dat mensen zeggen "Goh wat een weertje buiten", krijg ik meestal de zin "Ik heb van de week zoiets lekkers gegeten" of "Ik ben nog op zoek naar een lekker recept weet jij nog iets?". Vele gesprekken en tips heb ik al weggegeven met vele verwijzingen naar mijn site. Dit keer was ik alleen de gene die een beetje vastliep, toen een collega van mij zei dat ze vaak chips maakte van wraps. Ik vroeg haar hoe ze dit deed. Ze legde me het concept uit en ik dacht dat is een goed idee. Tevens gaf ze me meer tips dus wie weet zie je die ook nog een keer verschijnen. Ook nu was ik weer erg tevreden over de producten van Santa Maria. Hoe? Dat lees je hieronder

Lees Meer...
31 december 2015


Daar sta je dan met je 200 lichtjes al meer dan drie weken bij ons in huis. Vandaag is de laatste dag dat je er zo mooi versiert bij staat. Je takken beginnen te hangen Je naalden vallen op de grond als ik je aanraak. Toch probeer je recht op te staan en de ballen die aan je takken hangen zo goed mogelijk te ondersteunen. Jij zorgt ervoor dat er drie weken lang kerst in huis is. Een beetje licht in de duisternis. Een duisternis die steeds dichter bij komt, die onoverkoombaar blijkt te zijn. Een duisternis die ons begint in te halen. Die er nu ook zal zijn in de lente, de zomer en de herfst. Jij met je 200 lichtjes doet een poging om een beetje die duisternis op te lichten. Er hebben pakjes bij je stam gelegen. Je broer die ergens anders staat heeft ook nog een kerststal staan aan zijn voeten. Allemaal om ons te laten zien wat duisternis ons brengt. Dat je hoop moet hebben op het licht dat komen gaat en niet bang zijn voor de donkere deken die ons nu onthuld

Lees Meer...
30 december 2015


Koken, bakken, bloem op de muren, bloem op de grond en bloem op mij. De hele keuken was maandag ontploft. Overal lege bakjes en zakjes, een standaard met een kookboek(daarover later meer) en een mixer die ontzettend hard zijn best stond te doen. Een gewone maandagmiddag in de vakantie in mijn keuken. Ik zorg altijd dat alles weer opgeruimd is als vriendlief thuis komt, want zoals jullie weten houdt hij niet van rotzooi. Maar nu stond er wel heel veel op mijn lijstje. Ik heb aangeboden om de hapjes te maken voor oud&nieuw. Omdat hier een aantal vegetariërs aanwezig zijn wil ik daar graag rekening mee houden. Maar als echte niet vegetariër is dit lastiger dan je denkt. Vaak bevat een hapje bij ons al snel vlees. En nu wilde ik graag alle monden en buikjes tevreden stellen. Naast dat ik iedereen graag tevreden wil houden is het ook handig om af te stellen op welk tijdstip wat wordt geserveerd.

Lees Meer...
12 december 2015


Jaa het is weer kerst. De fijnste tijd van het jaar. De kerstboom komt weer in de kamer, lichtjes in de vaas en op tafel. Ook heb ik vorig jaar een hele mooie ijsbeer gekregen met led lampjes en ook die komt uit een doos tevoorschijn. Twee verhuisdozen vol troep volgens mijn vriend, voor mij twee dozen vol geluk. Ik loop het liefst elke dag over de kerstafdeling van de Tuinland. Niet alleen alle lichtjes zorgen ervoor dat ik me een klein meisje voel ook alle versiering daar om heen. Maar afgelopen zondag had ik dat gevoel totaal niet toen ik daar liep.

Lees Meer...
13 augustus 2015


Je loopt over de camping als meisje van een jaar of 10. Je ziet plekken die je nooit eerder hebt gezien, maar de route naar het washok is je vertrouwd. Achter elke heg staat een caravan, een tent of een vouwwagen. Drie straatjes verderop staat jullie vouwwagen. De bruine kleur is dit jaar ingeruild voor knalblauw. Je slaapt samen met je broertje in het poepbruine tentje ernaast. Onderweg dat je gaat afwassen zeg je even wat mensen gedag. In de loop van de dagen zijn dat je vrienden geworden. Vrienden waarmee je in het meer speelt of samen van de grote glijbaan gaat. Je bent nu onderweg om de koelelementen te verruilen voor papa&mama.

Lees Meer...
13 juni 2015


Ik open vandaag mijn blog en zie een oranje vakje. Heey dat is nieuw denk ik en ik kijk. Ik schrik en kijk nog eens. Mijn Griekse yoghurt dip heeft de 1000 klikken gepasseerd. Er zijn dus 1000 mensen geweest die mijn gerecht aan hebben geklikt. Wauw wat ben ik trots. Ik ben even aan het rekenen geslagen. Ik ben nu 9 maanden bezig. Dat is ongeveer 270 dagen. Dat is dus gemiddeld 3 mensen per dag die dit gerecht hebben bekeken en misschien wel uitgeprobeerd. Trotser kan ik niet zijn. Aangezien het Griekse eten het hier zo goed doet, nog maar een recept om deze millepaal te vieren.

Lees Meer...
21 mei 2015


Ja dit recept lees je goed, Kaasballetjes met nacho's. Kun je er iets bij voorstellen? Denk je dat de nacho's in het balletje zitten? Nee ze zitten niet in het balletje. Oke nieuwe poging. Ze zitten aan de buiten kant. Ja inderdaad er zitten nacho's aan de buiten kant van dit balletje. Als je het niet snapt lees het dan nog eens. Nacho's aan de buiten kant van het balletje. Ja die dingen die je anders met kaas uit de oven eet.

Lees Meer...
7 mei 2015


Vanavond typ ik mijn blog met een grote kop thee naast me en een plank vol lekkere dingen voor me. Kaas, worst, grillworst, komkommer en olijfjes. Ik kan me bijna geen betere setting wensen. Vanavond was het op mijn werk niet zo druk en dus was ik een avondje lekker vrij. Ik vind werken leuk, maar soms is onverwacht vrij zijn ook heel fijn. En dus weer even tijd om een blog te schrijven en films te kijken Een andere setting waar ik erg van hou zijn studentenverjaardagen. Verjaardagen waar alles kan en waar niemand zich druk maakt.

Lees Meer...