14 november 2016


Als je me trouw volgt op Instagram dan heb je al gezien dat ik van plan was om een aparte categorie aan te maken voor Allerhande recepten. Het plan is om zeker 1 à 2 keer in de maand een recept uit de Allerhande hier te plaatsen. De eerste reden is dat mijn hele blog eigenlijk is voortgekomen uit de allerhande en je dus deze categorie als een soort ode kan zien. De tweede reden is dat ik graag kook uit de Allerhande, maar het dan wegens plagiaat eigenlijk niet kan plaatsen. Dus door een aparte categorie aan te maken vind je vanaf nu hier alle soorten recepten door elkaar, dus zowel bak als kook recepten, maar alleen uit de allerhande. Let op: tot met 15 november kun je een kaartje winnen voor het kerstfestival van de Albert Heijn. Wat je moet doen? Kijk op mijn facebookpagina. 

Lees Meer...
31 juli 2016


Het heeft even geduurd, maar ik ben weer terug. Drie maanden heb ik mijn blog niet aangeraakt. Dit is echt te lang, maar ik had niet de energie om alles wat ik beleefde op papier te zetten. Toch wil ik dit in de aankomende blogs gaan proberen. Niet alleen mijn blog stond stil ook mijn kitchenaid is weken lang niet aangeraakt. Voor het avondeten maakte ik de allermakkelijkste recepten en deed het liefst alles uit potjes en zakjes. Ik ben dus letterlijk van mijn geloof afgestapt. Het enige wat ik nog deed is heel veel stress hebben. Dit resulteerde in het volgende patroon, van mijn bedje naar de bank en daar de hele dag series en films kijken. Of het symptomen zijn van depressiviteit? Ja ik denk het wel. Alle stress en elk beetje kritiek werd te veel. Ik was even ik niet meer en dat doet heel veel pijn. Ik had gewoon de puf niet om mijn blog te openen of gezellig te doen. Maar waar is dit nu allemaal begonnen? Ik ga proberen te beginnen waar ik was gebleven. Hopelijk vergeet ik niets.

Lees Meer...
17 april 2016


Ik sta vaak voor het wrapsschap van de AH en denk, wat een keuze. Welk smaak zakje moet ik toevoegen, wat is lekker. Wat is het verschil tussen een burrito en een quesidilla. Vaak kies ik dan weer voor hetzelfde en maak onze Griekse wraps. Gewoon makkelijk en eenvoudig. Dus toen ik zag dat Gewoon wat een studentje 's avonds eet bloginsiders zocht voor Santa Maria greep ik mijn kans. Ik werd ingeloot, maar had nooit gedacht dat ik zo'n groot pakket zou krijgen

Lees Meer...
16 februari 2016


Stiekem vind ik computerspelletjes heel leuk. De laatste tijd kijk ik mee met The Wither The Wild Hunt. Vriendlief heeft hem allang uitgespeeld maar is opnieuw begonnen. Het is eigenlijk een grote film waar je zelf de hoofdrol in speelt. Game of Thrones heeft ook zo'n soort game gemaakt. Mijn laptop kon het alleen toen niet aan om te spelen. Mijn videokaart was daar niet goed genoeg voor(ofzo). Nu ik een nieuwe laptop heb, kan het geloof ik nog steeds niet, maar daar heeft vriendlief een oplossing voor gevonden.

Lees Meer...
12 september 2015


Ken je dat gevoel dat je in een huiskamer rond kijkt en denkt hier ben ik eerder geweest? Niet zo zeer om de herinnering, maar vooral om de spullen die er staan. De spullen komen je bekend voor. Je draait je om en ziet een kast staan die bij jou ook in huis staat, maar dan in het wit. Dan weet je het, al die spullen komen van IKEA. Ik zeg wel eens als je bij ons in huis IKEA zegt komt alles van de muur en de meubels storten in.

Lees Meer...
28 juli 2015


Twee weken geleden liep ik de AH binnen en wat zag ik daar, de Burgerweken. Ik dacht "huh wat is dit nu?". Midden in de winkel stond een groot bord waar je, je eigen burger kon samenstellen. Je moest gewoon even schuiven en zo kon je zien wat er allemaal aan groentes, sausjes, en soorten burgers op je broodje konden. Nou ik keek en ik ging natuurlijk een beetje schuiven aan dat bord. Wat ik zag waren kant en klare hamburgers en kipburgers als keuze. Daar gingen mijn handen van kriebelen. Dus van de week kwam ik met een geniale ingeving.

Lees Meer...
4 juni 2015


Ik dacht dat storm kinderen druk maakte, maar blijkbaar doet de komst van de zomer dat ook. Bij mij waren ze vanmiddag niet te stoppen en van een ander studiegenootje hoorde ik ook al dat er een wervelwind door haar klas ging. Wij volwassene willen alleen maar loom in de zon liggen, maar kinderen willen met waterballonnen spelen, met zonder jas naar buiten, heel hard rennen en spelen om vervolgens te zeggen "juf mag het raam open ik heb het zo warm". Maar met die uitspraak is de leerling die naast het raam zit het natuurlijk niet mee eens want dan krijgt ze het koud.

Lees Meer...
12 april 2015


Het winegum ijsje was mijn 100ste recept. Nu dacht ik wat wordt dan recept nummer 101. Dat recept moet gewoon net zo speciaal zijn als recept nummer 1 en nummer 100. Toen mijn blog 6 maanden bestond heb ik een hamburger gedeeld. Ik ben begonnen met de hamburger van mijn vader en nu deel ik de lievelings hamburger van mijn vriend. Met andere woorden het recept moest een hamburger zijn.

Lees Meer...
26 februari 2015

Pas ben ik voor het eerst door de MCdrive gereden.
We hadden honger en ik was nog nooit zelf door de MCdrive gegaan dus we hadden een goede reden om de afslag te nemen.
Wel gek om door een paal je eten te bestellen naar een loket te gaan, te betalen en dan je eten te krijgen.
Je moet in luttele seconden bedenken wat je wil en bestellen.
De meeste mensen bedenken voordat ze er door gaan wat ze willen, maar ik was natuurlijk weer zo dom om het dan pas te bedenken.

Lees Meer...
13 januari 2015

Hamburgers, dat recept heb je al eens geplaatst Maaike.
Ja dat klopt dat was de allereerste blog die ik schreef.
Ondertussen zijn we alweer bijna 3 maanden verder.
3 maanden poepoe dat is lang, of juist niet, maar wel tijd om dit recept eens in een nieuw jasje te stoppen.

Lees Meer...