Gevulde aardappel Met Room, Bieslook & Hamblokjes

27 augustus 2015


Linda's zomerweek is weer begonnen en nu ga ik niet ontkennen dat ik hier niet graag naar kijk. Alles wat Linda de Mol bedenkt of aanraakt, veranderd in goud of in haar geval miljoenen kijkcijfers. Denk aan Gooische vrouwen, divorce, miljoenenjacht, Ik hou van Holland, famillie Kruys en natuurlijk Linda's zomerweek. Naast dat ik hoop dat ik op haar manier oud mag worden ( zo mooi ), vind ik haar ook gewoon een hele toffe en lieve vrouw. Bij haar heb ik echt het gevoel dat what you see is what you get. Ze probeert zich niet beter voor te doen dan dat ze is.

Een voorbeeld van what you see is what you get is Linda's zomerweek. Ze wilde graag een talkshow, heeft hem zelf opgezet, haar draai er aan gegeven en doet het maar een week. Ze zit Umberto niet in de weg op de late avond, want ze doet het gewoon de week voordat de zomerstop van RTL late night is afgelopen. En nog heeft ze grote kijkcijferhits. Waarom ik graag naar Linda's zomerweek kijk? Nou dat hebben Yolanthe en Wesley wel weer duidelijk gemaakt maandag. Helaas kan ik het deze week niet kijken op het tijdstip dat het uitgezonden wordt. Mijn wekker gaat om kwart voor 7 en aangezien ik fris en fruitig op stage wil komen, neem ik het op. Ik zie in de media, facebook en nu.nl wel dingen voor bij komen die in het interview naar voren zijn gekomen, maar dit zijn zulke kleine dingen dat het me niet weerhoud om het allemaal terug te kijken. Het voordeel is dat ik al die vreselijk lange reclames kan skippen. Dat vind ik echt een voordeel. Ik doe dat tegenwoordig heel vaak opnemen om de reclames maar niet te hoeven zien.

Toch baarde met het interview van maandag wel zorgen. Want wat bekrompen en wat een stelletje domme boeren zijn wij als mensen. Dat we er altijd maar vanuit gaan dat als je bekend bent dat je leven altijd maar op rolletjes loopt. Dat je nooit voor dingen hoeft te vechten of te knokken. Eigenlijk als je bekend bent, ben je alleen maar jezelf aan het verdedigen. Dat Yolanthe nog niet tonnetje rond is na alles wat er over haar is gezegd in december vind ik echt knap. Ik was met een bak ijs op de bank gekropen en had gedaan alsof de hele wereld verging. Dat je er zoveel voor over hebt om zwanger te worden, maar dat je jezelf eigenlijk niet wil verdedigen omdat het de wereld niks aan gaat. Wat ik begrijp. Maar mensen denken tegenwoordig niet meer na wat ze zeggen, schrijven, twitteren appen en ga zo maar door. Je kan er mensen zo kapot mee maken en zoveel verdriet mee doen. Ik word er eigenlijk gewoon een beetje boos van. Wat heeft zo'n vrouw verdient dat iedereen haar uitscheldt omdat haar gezicht is opgeblazen. Nu blijkt het door de hormonen te zijn, heeft iemand zijn excuses aangeboden? Nee natuurlijk niet, want die is allang vergeten dat hij/zij dat getwitterd heeft. Maar zij vergeet het niet. Ik weet nog dat ik toen dacht huh waar maken we ophef over. Ik geloofde sowieso niet dat ze dat had gedaan i.v.m. de campagnes die ze voert en waar ze voor staat, maar als het wel zo is, wie zijn wij om het dan te veroordelen?

Er liggen op vele onderwerpen een taboe. Zoals waarom ben je dik? Omdat je te veel hebt gegeten of misschien omdat je heftige medicijnen hebt geslikt? Veel mensen vellen een oordeel op het moment dat ze jou dikke reet zien. Dat het pijn kan doen als iemand je uitscheld voor dik kan ik over mee praten. Maar ik vertelde ook alleen de mensen die dicht bij me waren dat ik aan de medicijnen zat en dat ik er weinig aan kon doen. Ik sprong uit mijn voegen, maar echt er iets aan doen ging moeilijk. Dat er een taboe ligt op het niet zwanger kunnen worden en hormoonbehandelingen vind ik ook echt afschuwelijk. Dat we mensen zo bekrompen bekijken, alsof bekende mensen altijd maar perfect moeten zijn. Ik denk dat we allemaal eerst eens naar onze eigen tuin moeten gaan kijken, voordat we denken dat het gras bij de buren altijd groener is. Misschien heb je de bruine plek achter de vuilnisbak wel gemist. Maar dat komt omdat er een groot object voor staat. Dat is bij vele mensen zo. Dus heb eerst eens wat belangstelling voordat je dat über magere meisje op straat veroordeelt, of die jongen met die scheve benen, of dat meisje dat waggelt. Je weet niet wat er zich afspeelt of hoe ze zich van binnen voelen. Dus kijk eerst even in je eigen tuin of de rozenstruiken groeien. Als er te veel dorens aan zitten en je prikt je steeds, denk dan aan die ezel die zich ook te vaak aan dezelfde steen heeft gestoten omdat hij zo bekrompen dacht.
Omdat niet alles wat van eigen bodem komt slecht is en omdat er ook een beetje een taboe ligt op de aardappel. Hier een gerechtje in een ander jasje dat ons een andere kijk op aardappels kan geven. 

Voor 2 personen
Kan ook vegetarisch vervang dan de ham door bijvoorbeeld tofu

Ingrediënten

Pof aardappel
Bieslook
Kookroom
Grana pandano of gewone geraspte kaas
Hamblokjes
Boter

hhh

2
15 gram
100 ml
80 gram
125 gram
40 gram

Benodigdheden

Magnetron
Mengkom
Oven
Schaar

Bereiding

 1. Pof de aardappelen volgens de verpakking in de magnetron. 
 2. Verwarm de oven op 180 graden
 3. Laat de aardappelen afkoelen
 4. Maak een smalle streep aan de bovenkant van de aardappel van 0,5 cm breed en 3 cm lang.
  Hol de aardappel uit, zorg dat de buiten rand ongeveer 2 cm dik is.
 5. Knip de bieslook in stukjes en doe dit bij de aardappel in de mengkom.
  Voeg nu de overige ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar.
 6. Schep nu de vulling terug in de aardappel
  En bestrooi eventueel met nog wat kaas
 7. Bak voor 15 minuten in de oven
  Als er nog geen krokant bruin laagje op zit, laat hem dan nog 3 minuten extra in de oven
 8. Serveer warm