Oven aardappeltjes in Bouillon met Kruiden

6 november 2015


Pas kreeg ik op één van onze SSLB(Stage studie loopbaan begeleiding) bijeenkomsten de vraag of ik nog genoeg tijd had voor mijn hobby's. Het lijkt namelijk alsof je 3 dagen aan het werk bent en je komt dan ook echt kapot thuis. Of de dingen waar ik gelukkig van werd of ik daar nog tijd voor had en of die tijd dan genoeg was. Een interessante vraag waar ik wel even over na moest denken. Eten met vriendinnen maak ik tijd voor, maar als je een bijeenkomst hebt tot 19 uur waar je bij moet zijn dan wordt dit natuurlijk een beetje lastig. Heb je dan genoeg tijd?

Ik vinkte die vraag af met ja. De volgende vraag die in mijn hoofd kwam was, heb ik genoeg tijd voor mijn vriend. Ja, we zijn wel allebei moe hij een nieuwe baan, ik druk met stage, maar als we beide uiteten willen al is dat door op een maandag dan doen we dat. Sport en werk was het volgende wat in mij op kwam. Beide niet zo. Ik wil heel veel, maar het komt er niet van door alle andere verplichtingen. Mijn blog dan? Nee zeker niet, ik merk dat mijn blog, waar ik een jaar geleden zo trots op was een beetje begin te verwaarlozen. Ik weet niet goed waar ik over moet schrijven, maar er liggen nog wel recepten op de plank die geblogd moeten/kunnen worden. Mijn volgers aantal op facebook neemt dan ook de laatste weken drastisch af. Ik baal daarvan, maar als ik zie hoe moe ik thuis kom weet ik dat ik geen goede artikelen kan neerzetten en dat is wel wat ik wil.

Door deze vragen ben ik me wel zelf gaan afvragen wat is nu eigenlijk belangrijk. Carrière maken, veel geld verdienen, mooie auto's rijden, in mooie huizen wonen, maar eigenlijk geen tijd hebben voor elkaar of andere mensen is dat wat ik wil? Je hobby is werken, werken en nog eens werken. Nee niks voor mij, maar de andere kant is ook niks voor mij, zorg maken om geld, je afvragen hoe moet ik nu weer rondkomen, zou echt een drama zijn voor mij. Ik heb wel dromen die ik graag uit zie komen en daarvoor zal ik hard moeten werken. Het belangrijkste is gelukkig zijn, maar geld speelt daar wel een rol bij. Het is zo jammer dat we daar zo afhankelijk van zijn om ons gelukkig te maken. Maar er is ook een ander probleem die op kan spelen. Jaloezie. Het altijd beter willen hebben dan een ander, je vergelijken met vrienden en/of familie. Altijd je afvragen of je het beter zou kunnen doen of anders. De levensfase waar je op dat moment zit kan een grote rol spelen. Iedereen koopt een huis om je heen, maar jij woont nog in je huurflatje omdat je nog studeert of omdat je vriend/vriendin nog studeert. Iedereen krijgt kinderen of gaat trouwen, maar jij hebt nog niet de juiste man/vrouw gevonden of je kan niet zwanger worden. Je eigen dromen en doelen vervagen en lopen over in de dromen en doelen van iemand anders. Het is naar mijn idee belangrijk dat je duidelijk voor ogen houdt wat jij belangrijk vindt en waar jij gelukkig van wordt.

Ik word gelukkig van bloggen en koken. Dus vanavond gaat er hier in huis weer uitgebreid gekookt worden, want door die vragen heb ik me wel één ding gerealiseerd. Ik ben gelukkiger en een betere vriendin en juf als ik gekookt/gebakt heb. Ik ben dan veel meer ontspannen en kan dan de hele wereld aan. Er komen nieuwe borrelhapjes op de site, bijgerechten, tapas en ook weer iets lekkers zoet. Met andere woorden jullie kunnen je straks met de feestdagen weer helemaal uitleven. Of je nu een brunch houdt of een uitgebreid diner, je vindt hier straks voor alles weer recepten.

 Voor 2 personen

 

Ingrediënten

Aardappelen (iets kruimig)
Citroen (sap + zest)
Olijfolie
Boter (gesmolten)
Zout
Oregano
Knoflookpoeder
Peper
Paprika poeder
Bouillon*
Peterselie (vers of gedroogd) 

 

300 gram
1
30 ml
60 gram
1 theelepel
1 theelepel
1 theelepel
1/2 theelepel
1/2 theelepel
130 ml
2 eetlepels 

* Ik heb gebruik gemaakt van kippenbouillon, maar dit kan ook met groente of rund. 

Benodigdheden

Ovenschaal
Dunschiller
Afsluitbare zak
Oven
Rasp
Aluminiumfolie

Bereiding

 1. Verwarm de oven op 180 graden
 2. Schil de aardappelen en snij in blokjes
 3. Doe de aardappelen in de afsluitbare zak met alle ingrediënten behalve de zest van de citroen, bouillon & peterselie.
 4. Sluit de zak af en schud alles goed door elkaar.
 5. Als je dit hebt gedaan, giet je de aardappels inclusief de boter, kruiden en olijfolie in de ovenschaal.
  Zorg dat er aan de zijkant van de ovenschaal wat ruimte blijft
 6. Het gat wat is ontstaan gebruik je voor het inschenken van de bouillon. Gooi het niet over de aardappels, want dan kunnen je kruiden niet goed er intrekken. Je schenkt de bouillon er zachtjes bij zodat het van onderaf bij je aardappels komt
 7. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak voor 40 minuten.
  Haal daarna het folie eraf en bak nogmaals voor 40 minuten.
 8. Laat de aardappeltjes 5 minuten staan voordat je ze serveert.
  Bestrooi met de zest van de citroen en de peterselie