Knapperige Frietjes

10 april 2016


Door persoonlijke omstandigheden ontwikkelde ik een writersblock. Per definitie een hel voor elke schrijver, maar zeker voor een beginnend blogger, zoals ik. Heel graag wil ik elke week meerdere receptjes met jullie delen, maar het lukte me niet. Te veel stress en emotionele rollercoasters zorgde ervoor dat ik een half uur naar mijn scherm kon kijken, maar geen idee had wat ik moest schrijven en wat ik moest typen. Ondanks dat ik veel persoonlijke dingen met jullie deel, wil ik ook graag een deel privé houden, wat alleen mensen dicht bij van me weten. Dat deed me denken aan een discussie die ik had met collega's voor dat er van alles begon te spelen.

Dat ik eigenlijk niet weet wie ik moet bellen als er wat met bijvoorbeeld mijn vriend gebeurd. Oke, mijn schoonouders en mijn eigen ouders, maar ieder ander normaal persoon belt ook een vriend(in) op. Wie zou dat moeten zijn? Dit deed me nadenken over hoe belangrijk het is om mensen om je heen te hebben en na de afgelopen tijd ben ik erachter gekomen dat ik eigenlijk een hele hoop mensen om me heen heb die om me geven. Ik heb dan wel geen diepe band met ze, maar als het nodig is dan durf ik er haast van uit te gaan dat ze er voor me willen zijn. Moet je dan een beste vriend of vriendin hebben in het leven? Dat is de vraag die ik me daarna ging stellen.

Ik had altijd wel meiden waar ik goed mee op kon schieten, maar die vriendschappen duurden nooit voor lang. Vaak kwam het voort uit het probleem dat de één of beide ging verhuizen en dat de vriendschap verwaterde doordat we andere levens kregen. Je kan dan zeggen dan was het geen echte vriendschap of ik was zo onzeker dat ik de vriendschap niet in stand hield. Dat ik hun niet waard was, dat ze wel iemand anders hadden gevonden die leuker was en ga zo maar door. Ook heb ik vriendschappen gehad die erg eenzijdig waren. Door mijn directe karakter ben ik een waardevolle vriend, zolang zij in de problemen zitten. Ik heb altijd wel wat raad en advies klaar staan en ik wint er geen doekjes om. Soms juist wat mensen nodig hebben. Daar tegenover staat dat ik deze mensen eigenlijk weinig tot niks vertel. Niet omdat ik dat niet wil, maar vaak omdat ze alleen ruimte hebben voor hun eigen problemen. Hierdoor vind ik het moeilijk om mensen dicht bij te laten komen. Ook het feit dat er een kans bestaat dat zodra de problemen zijn opgelost, ik niet meer nodig ben en de problemen verwateren dus weer. Ik voel me dan ook bezwaard om te praten, omdat ik bang ben dat ik klaag. Mijn vriend moedigt het juist aan, want alle vrouwelijke issues snapt hij soms niet. Hij wil me dan wel advies geven, maar mannelijke logica is dan even niet wat ik nodig heb. Nu deze donkere wolk boven me hing, moest ik wel met andere praten en wat bleek, mensen stonden ervoor open en waren heel lief voor me. Tuurlijk voelde ik me nog steeds opgelaten, maar er hebben zich wel wat deurtjes geopend. Tegen al die mensen wil ik zeggen bedankt en geniet van deze heerlijke frietjes. Een beetje van Cêlavita en een beetje van mij.

Friet recensie: de verse Friet van Cêlavita is wel degelijk anders dan de friet zo uit de diepvries. Het lijkt wel alsof je de aardappel zelf in je keuken hebt gesneden. Krokant van buiten nog zacht van binnen. Wij waren gelijk om en praten er nu zelfs over om deze friet vaker in onze keuken te laten verschijnen. Wel hebben we een kritiekpuntje. Ik houd van doorgebakken frietjes. Niet de kleffe slappe dingen. Dan moet je toch echt meer tijd voor het bakken uittrekken dan op de verpakking staat. Probeer het zelf en ik ben benieuwd naar jullie meningen!

 Voor 3 personen

 

Ingrediënten

Verse friet van Cêlavita Robuust gesneden
Bloem
Eieren
Rode paprikapoeder
Knoflookpoeder
Peper & Zout

 

700 gram
60 gram

1 theelepel
1 theelepel
1 theelepel samen

Benodigdheden

Frituurpan
Mengkom
Zonnebloemolie(1.5 liter)
Keukenpapier
Thermometer

Bereiding

 1. Doe de friet in de mengkom en voeg alle ingrediënten toe.
 2. Hussel nu alles goed door elkaar, dit kan op de volgende manieren: scheppen: omhoog gooien(bak schudden) of met je handen.
  Zorg dat alle frietjes bedekt zijn met een laagje
 3. Verwarm de pan met de olie(200 graden)
 4. Verdeel de frietjes in ongeveer 3 gelijke delen ( onze frituur is niet zo groot heb je een grote dan kan het in 1x)
 5. Bak nu deel 1 voor ongeveer 10-14 minuten.
  Let op: zitten de frietjes een beetje aan elkaar geplakt? Gooi ze dan één voor één in de olie, pas op het spettert!
 6. Bak nu de overige delen ook voor 10-14 minuten
  De overige frietjes kun je warm houden in een schaal met aluminiumfolie of in een voorverwarmde (250 graden) oven

Lekker met mayo & Eet smakelijk!