24 december 2017

Druk Druk Druk.

Het is weer de tijd van het jaar dat je als leerkracht een beetje overwerkt raakt. Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst allemaal feesten waar de school/het team activiteiten om heen organiseert. Als invalkracht is het nog moeilijker, vooral als je elke dag een andere klas ziet. In deze tijd van het jaar is echt overleven. Vanaf 1 januari wordt dit helemaal anders. Niet alleen in zijn algemeenheid, maar ook voor mij. Vanaf 1 januari heb ik tot juli 2018 mijn eigen groepje 5 dagen per week. Super happy ben ik hiermee :). Daarom een recept dat echt één van mijn lievelings gerechtjes is en past bij kerst.

Lees Meer...
10 april 2016


Door persoonlijke omstandigheden ontwikkelde ik een writersblock. Per definitie een hel voor elke schrijver, maar zeker voor een beginnend blogger, zoals ik. Heel graag wil ik elke week meerdere receptjes met jullie delen, maar het lukte me niet. Te veel stress en emotionele rollercoasters zorgde ervoor dat ik een half uur naar mijn scherm kon kijken, maar geen idee had wat ik moest schrijven en wat ik moest typen. Ondanks dat ik veel persoonlijke dingen met jullie deel, wil ik ook graag een deel privé houden, wat alleen mensen dicht bij van me weten. Dat deed me denken aan een discussie die ik had met collega's voor dat er van alles begon te spelen.

Lees Meer...
22 februari 2016

Cêlavita had mij drie zakken met aardappels gegeven om hiermee één recept te maken die andere mensen kon inspireren om weer meer aardappels te eten. De ene zak heb ik gebruikt voor mijn aardappel empanadas die je ook op mijn blog vindt. Maar je begrijpt dat er toen twee zakken over waren. Aangezien wij met zijn tweeën zijn en eigenlijk nooit aardappels eten was dit best een uitdaging. Helaas hebben we één zak weg moeten doen vanwege de houdbaarheidsdatum, maar die andere zak hebben we gebruikt voor deze Rösti. Toen ik net op kamers ging was er nog een zak met kant en klare rösti waar al ui en bacon door heen zat. Even roerbakken en flink wat mayo en je had naast je groente toch ook nog iets lekkers. Nu kwam ik er pas achter dat onze AH dit niet verkoopt. Nu weet ik niet of het überhaupt nog bestaat, maar mocht je lekker willen eten dan zou ik deze zak aanschaffen of het lekker zelf maken met dit overheerlijke recept.

Lees Meer...
11 februari 2016


Als beginnende blogger vind ik het altijd heel interessant om andere foodbloggers te volgen. Zo doe ik ideeën op over hoe ik mijn foto's beter kan maken, hoe ik mijn omslagfoto's moet maken, maar ook doe ik inspiratie op voor nieuwe recepten. Nu zag ik bij ChicksloveFood een oproep voorbij komen voor bloginsiders. Zelf ben ik niet groot genoeg om zulke acties uit te mogen schrijven dus ik vind het al leuk om mee te doen. Zo kom ik in aanmerking met nieuwe producten en worden mijn zintuigen weer extra op scherp gezet. Dit keer was ik ingeloot en mag ik mee doen met een actie voor Cêlavita. De aankomende drie maanden krijg ik een pakket toegestuurd en moet ik minimaal één gerecht maken met één van de producten in dit pakket. Op Facebook en Instagram heb je kunnen zien wat er allemaal inzat.

Lees Meer...
29 november 2015


Zoveel zou ik los willen laten over de oudergesprekken, maar helaas mag ik dat niet. Soms zou ik over iets heel graag de discussie hier willen openen, maar dit zijn vertrouwelijke zaken en dan heb ik net als een advocaat, dokter of verpleegkundige een zwijgplicht. In sommige gevallen is dat heel moeilijk. Je wil graag bepaalde zaken openstellen voor discussie, maar doordat je niks mag zeggen is de discussie niet compleet en kunnen er geen eerlijke meningen worden gevormd. Maar ouders hebben dat niet. Zij mogen van alles van je vinden en daar over praten.

Lees Meer...
6 november 2015


Pas kreeg ik op één van onze SSLB(Stage studie loopbaan begeleiding) bijeenkomsten de vraag of ik nog genoeg tijd had voor mijn hobby's. Het lijkt namelijk alsof je 3 dagen aan het werk bent en je komt dan ook echt kapot thuis. Of de dingen waar ik gelukkig van werd of ik daar nog tijd voor had en of die tijd dan genoeg was. Een interessante vraag waar ik wel even over na moest denken. Eten met vriendinnen maak ik tijd voor, maar als je een bijeenkomst hebt tot 19 uur waar je bij moet zijn dan wordt dit natuurlijk een beetje lastig. Heb je dan genoeg tijd?

Lees Meer...
27 augustus 2015


Linda's zomerweek is weer begonnen en nu ga ik niet ontkennen dat ik hier niet graag naar kijk. Alles wat Linda de Mol bedenkt of aanraakt, veranderd in goud of in haar geval miljoenen kijkcijfers. Denk aan Gooische vrouwen, divorce, miljoenenjacht, Ik hou van Holland, famillie Kruys en natuurlijk Linda's zomerweek. Naast dat ik hoop dat ik op haar manier oud mag worden ( zo mooi ), vind ik haar ook gewoon een hele toffe en lieve vrouw. Bij haar heb ik echt het gevoel dat what you see is what you get. Ze probeert zich niet beter voor te doen dan dat ze is.

Lees Meer...
1 juni 2015


Ik ben zo druk met mijn studie dat ik gisteren 2 nieuwe korte broeken heb gekocht en een strapless shirtje. Ja vandaag, zo ongeveer nu als deze blog wordt gepost zit ik te zwoegen op een tentamen. Ik hoop dat ik het goed heb geleerd, maar ik begreep het allemaal goed. Het tentamen is statistiek 3. Voor de gene die dat kennen die snappen mijn dilemma.  Je mag je boek erbij houden en ik zat op een gegeven moment mijn boek te herordenen. Dat is het moment dat ik weet dat de concentratie en de motivatie op is.

Lees Meer...
22 april 2015


Ja vandaag is het dan toch gelukt. Vier van mijn torentjes stortte niet in. Of ik wat anders heb gedaan? Ja echt een hoop. Maar het gebeurt bij mij niet vaak dat er iets de eerste keer mislukte. Gelukkig had ik nog een halve zak aardappelen over en dus heb ik het vanmiddag in alle rust opnieuw geprobeerd. Nouja rust is een groot woord. We gingen vanavond voor het eerst naar de vroege film. Ik denk niet dat we dat nog eens gaan doen, maar ik was dit keer een beetje de boosdoener.

Lees Meer...
20 april 2015


Vanavond typ ik mijn blog vanuit een andere setting. Nee ik zit niet op een mooi paradijselijk eiland. Ik ben gewoon thuis, maar toch is het anders. Meestal typ ik mijn blog op de bank of aan de eettafel. Dit doe ik dan in de pauze van mijn studeertijd. Zo spendeer ik mijn tijd toch nog effectief en kan ik het naar mezelf verantwoorden. Mijn blog typ ik ook wel eens in de studeerkamer. Vriendlief zit daar dan te gamen en ik kruip dan op het logeerbed met een grote kop thee. Zo kunnen we samen kletsen en toch ons eigen ding doen.

Lees Meer...