Spaghetti Carbonara met Champignons&Kip

10 oktober 2015


Weekend, Wat betekent dat nu? De afgelopen 6 jaar bestonden mijn weekenden uit leren, samenvatting maken en werken. Jaloers keek ik elke zaterdag en zondag naar mijn vriend die op de bank met zijn laptop naar series en films zat te kijken. En ik zat daar dan aan de huiskamer tafel een beetje te studeren. Als kind weet je niet wat je mist als je weekenden niet gevuld zijn. Tot een jaar of 12 besef je niet hoe blij je moet zijn met al die vrije tijd. Met al die hutten die je hebt kunnen bouwen en afbreken. De mega grote stoeptekening die je maakte voor de deur en je tijd genoeg had om hem in te kleuren. Je moest alleen tussen de middag eten.

In de zomer kon je zelfs na het avondeten nog buiten. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik op zaterdag terwijl het zo mooi weer is zoveel kinderstemmen buiten mag horen. Als ik op maandag in de kring hoor, ja ik was op een verjaardag en we hebben gegamed of we hebben tv gekeken. Dan vraag ik automatisch ben je niet lekker buiten geweest. Nu kan het nog denk ik er achter aan. Maar nu ik zelf weekend heb, maak ik mezelf ook schuldig aan de hele dag in mijn pyjama binnen te hangen en films te kijken. Ik heb dan weliswaar de achterdeur open, maar dat wordt eigenlijk vervloekt door vriendlief. Daar krijgt hij het koud van. Als er iemand nauwelijks buitenlucht ziet dan is hij het wel. Dus zodra er maar een zuchtje wind staat krijgt hij het al koud, als de zon schijnt irriteert hij zich aan de zon en ga zo maar door.

Ik heb vandaag een kleine Harry Potter marathon gedaan. Gisterenavond ben ik begonnen met kijken van deel 2 en 4 en vandaag heb ik 6 en 7 gedaan. Deel 1 had ik vorige week gezien, deel 3 vind ik niet zo goed verfilmd en deel 5 had ik pas nog bekeken. Maar ik kan me zo heerlijk verliezen in deze films. 24 en nog steeds hoop ik dat er een wereld bestaat van tovenaars en heksen. Een wereld waar ik klaarblijkelijk niet in thuis hoor, want anders had ik wel een brief voor Hogwarts gehad. Ik vind het echt bijzonder knap als je zo'n brein hebt als J.K. Rowling. Dat je kan bedenken dat toverstokken de tovenaar kiezen, dat je gedachten kan opslaan in een flesje en dat andere ze dan kunnen bekijken. Hoe fijn zou dat zijn in de echte wereld. Mensen die nauwelijks tot geen gevoel voor een ander tonen, ze in laten zien wat iemand wel degelijk allemaal kan voelen. Dat eten door de tafel heen verschijnt, dat er honderden soorten toetjes op tafel kunnen komen, vlammen kunnen zweven en dat je plafond kan veranderen bij je humeur. Allemaal aspecten die ik wel in mijn leven zou willen.

Mijn bril kapot? Geen probleem daar doen we gewoon even een toverspreuk tegen aan. Een tent opzetten? Niks geen zwaar til werk, gewoon je toverstok zwaaien en klaar is kees. Een deur die niet open kan, omdat je geen sleutel hebt, geen probleem. Wat betreft gezonde voeding is dit wel een oplossing zo'n toverstok. De groente worden voor je gesneden, in de pan kun je roeren terwijl je jou favoriete boek aan het lezen bent. Er komen hierdoor denk ik voedzame maaltijden op tafel en het kost je veel minder tijd. Maar er zit ook een keerzijde aan het verhaal. Want Meneer Weasley is ontzettend geïnspireerd door onze wereld. Roltrappen snapt ie niks van, auto's vindt hij mega interessant. Met andere woorden het lijkt alsof het gras altijd groener is bij de buren, maar het is gewoon in welke leefomgeving je bent opgegroeid. Met welke cultuur je in aanraking bent geweest. En je moet echt willen veranderen om er in te passen. Met dit gerecht voel je jezelf voor even een tovenaar of een heks. Dit gerecht is zo makkelijk, zo heerlijk en heel voedzaam. Moet je er veel voor doen? Nee hoor je kan gewoon je lievelingsboek ernaast lezen, of je laat je partner koken. Dan is dit gerecht nog makkelijker. 

Voor 2 personen

 

Ingrediënten

Spaghetti
Baconreepjes
Kip
Ui
Knoflook
Kippenbouillon
Kookroom
Ricotta
Kastanjechampignons
Parmezaanse kaas
Gedroogde tijm

 

130 gram
150 gram
300 gram
1
3 teentjes
125 ml ( met 2 blokjes )
250 ml
250 gram
250 gram
80 gram
2 theelepels

Benodigdheden

Braadpan
Steelpan
Knoflookpers
Maatbeker
Champignonborstel
Keukenpapier

Bereiding

 1. Snipper de ui, borstel de champignon en snij in plakjes
  Snij de kip in blokjes en bestrooi deze met peper en zout naar smaak
 2. Zet water op voor de pasta 
 3. Verwarm de braadpan en bak de baconreepjes hierin.
  Als deze knapperig zijn, haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier
 4. Fruit nu de knoflook, de ui en de kipblokjes hierin
 5. Als de ui zacht is geworden voeg je champignons toe met de tijm
 6. Als de champignons zacht zijn geworden voeg je de ricotta, kookroom en de bouillon toe en roer alles goed door elkaar.
  Laat het dik worden
 7. Doe nu de spaghetti in het kookende water en kook het volgens de verpakking
  Giet de pasta af 
 8. Voeg de bacon en de pasta toe aan de saus met bacon.
  Hussel dit samen met de helft van de Parmezaanse kaas goed door elkaar

Eet smakelijk