4 januari 2018

Goede voornemens.
Wie maakt ze niet? Afvallen, meer sporten, stoppen met roken, minder drinken minder geld uitgeven, meer met vrienden doen, de liefde vinden of juist een jaartje single zijn allemaal voornemens die mensen maken in januari, maar waar in de loop van de tijd bij de meeste niks van is overgebleven. Ook ik verzin vaak goede voornemens, maar na 2 weken heb ik al een smoesje bedacht waarom dit voornemen is mislukt. Ondanks dat ik dit van mezelf weet heb ik besloten het dit jaar toch helemaal anders te gaan doen.

Lees Meer...
27 maart 2017


Diëten en bloggen is niet echt een goede optie. Zodra ik Pinterest open zie ik allemaal lekkere taartjes en koekjes voorbij komen. Gelukkig was daar de foodblogswap van deze maand en werd ik gekoppeld aan iemand die helemaal niet met pakjes en zakjes kookt. Daarnaast heeft 4purebyandrea heel veel lekkere receptjes met niet veel calorieën. Voor mij dus een feestje om even op haar blog rond te struinen voor een nieuwe heerlijke blog. Omdat ik zo gek ben op Griekenland, was ik dus zeer snel verknocht aan dit receptje. Ik kreeg gelijk een vakantie gevoel. Dus hier een receptje dat gewoon past in mijn dieet en waar wij ook nog heerlijk van hebben.....

Lees Meer...
22 maart 2017


Ondertussen ben ik 1.5 week verder en 2.5 kg lichter. Ik krijg veel tips en trucs hoe ik gezonder kan eten, maar als ik bijna om val van de honger en snak naar chocolade dan ben ik toch echt alleen. De tips van mijn omgeving, zoals eet dan wat, helpen niet echt. Ze geven alleen weer wat ik altijd doe. Zodra ik honger krijg eten. Eten totdat ik erbij neerval. Ik kan ook zo een hele doos koekjes naar binnenwerken, zonder me schuldig te voelen. Mijn jurkjes beginnen toch echt een beetje te strak te zitten en als ik in de spiegel kijk word ik echt niet gelukkig van mijn probleemzones. Dus wat ik al zei minder koolhydraten. Dit pikten mensen op en zie hier het resultaat. Tevens ben ik al langer op zoek naar wat meer glutenvrije hapjes. Dit omdat.....

Lees Meer...
15 augustus 2016


Ondertussen is het halverwege mei en mocht ik mee op kamp met groep 7 en 8 van mijn LIO school. Op de fiets naar Drouwen. Die fiets was nog wel een dingetje. Mijn eigen fiets kon niet bij mijn LIO school komen en dus moest ik een fiets lenen. De eerste fiets waar ik op wegfietste had alleen de tweede versnelling. Als je 50 km moet fietsen is dat geen pretje. En dus leende ik een andere fiets. Maar deze moest ik wel eerst bij iemand thuis ophalen. Ondertussen ging zij weer terug naar school en stond ik daar in een vreemd huis. Wat een vertrouwen! De groep was al een eindje verder en die haalde ik op den duur samen met de directeur die me te gemoed was gefietst weer in. Gezellig kletsend over Vlieland fietste ik door het Oost-Groningse landschap. Ik kwam erachter dat het toch nog wel een hele uitdaging is om met 45 kinderen op de fiets te zitten.

Lees Meer...
31 januari 2016


Deze week was een bijzondere week. Als ik al dacht dat ik vorige week in een emotionele rollercoaster zat, dan zat ik deze week in een rollercoaster die zorgde voor cultuurshocks. Van afscheid nemen tot een bezoek aan mijn oude stageschool, van een klapband met de auto tot in de college banken. Ondertussen ging ik nog naar de dokter en bezocht ik de kapper. Maar laten we bij het begin beginnen. Afgelopen maandag was mijn allerlaatste dag op stage.

Lees Meer...
17 januari 2016


Afvallen. Ik heb er al eerder eens over geblogd, maar nu was het toch echt menens. De grens was meer dan overschreden en er moest actie ondernomen worden. Hier kwam ik alleen achter halverwege december. Ik deed toen een poging om rigoureus af te vallen, maar dit liep uit op een totaal fiasco. Ik nam dus het voornemen om af te gaan vallen na mijn verjaardag. Dat is dus na kerst en na oud&nieuw. Tot die tijd geen weegschaal en niet opletten op wat ik at. Gewoon genieten en eten. Maar na mijn verjaardag werd het toch echt tijd om eens orde op zaken te stellen. Er moest dramatisch afgevallen worden. Niet 1 niet 2 nee 5 of 6 kilo. Hoe ik dat ging bewerkstelligen?

Lees Meer...
31 augustus 2015


Veggies, ik weet niet meer hoe ik aan het woord kom, maar ik denk nu altijd aan groenten en vegetarisch eten als ik dat woord hoor. Toch is vegetarisch eten hier thuis nog wel een dingetje, maar langzaam aan krijg ik het toch wel voor elkaar. Al is de psychologische factor nog niet helemaal uit beeld. Toch merk ik wel dat ik het moeilijk vind om iets vegetarisch te maken. Welke combinaties zijn lekker, wat past goed en wat vervangt het eiwitrijke vlees.

Lees Meer...
8 juni 2015


Iedereen kent het in zijn leven, gebrek aan motivatie, toe aan vakantie en niet genoeg uren hebben in een dag. Van deze drie en meer heb ik last. Een to do lijst waar je u tegen zegt, maar eigenlijk niet meer weten waar je moet beginnen. Je slaapt te lang of eigenlijk te kort, want als je wakker wordt wil je eigenlijk al weer naar je bed. Mijn plan zieke geest raakt overbelast. De controle slipt langzaam uit mijn handen weg en de stress&paniek beginnen toe te nemen. Want zonder controle heb ik volgens mezelf geen leven. Het enige zinnetje dat ik voor me kan zien is "Je moet deze toetsen halen anders mag je niet afstuderen". Ik werk al maanden naar deze toetsen toe en nu op dit moment zegt mijn lijf je had ergens vakantie moeten nemen.

Lees Meer...
25 maart 2015

Vanavond ben ik 2 uur bezig geweest om een filmpje in powerpoint te krijgen. De hoop die steeds verder de grond in verdwijnt is nog niet helemaal verloren. Zodra vriendlief achter de pc vandaan komt in de logeerkamer heeft ie weer goede ideeën. Ondertussen ben ik zelf ook wel handig en heb ik nu alles gevonden alleen... Het filmpje doet het niet. Tuurlijk heb ik de website dus mijn les is niet verloren, maar ik zou zo graag willen dat ie gewoon werkt. Plus als ik nu heb gezien hoe het moet dan gaat de volgende keer in één keer goed. Dat zou toch wel een ontdekking zijn. Eigenlijk dacht ik dat ik het allemaal wel zelf kon, maar toen bleek dat vriendlief office zonder de nodige poespas had geïnstalleerd. Soms is iemand die verstand heeft van computers in huis hebben leuk, maar soms ook heel vervelend. Een normaal iemand installeert gewoon het hele pakket. Die bekijkt niet o dit heb ik wel nodig en dit niet. Hier in huis wordt er altijd zorgvuldig geselecteerd. Zo kwam het dat powerpoint nu eerst niet de gewenste knopjes had. Of nouja die had ie wel, maar ik kon er niet op klikken. Dus moest dat eerst geïnstalleerd worden. Toen stond Shockwave er niet tussen, dus dat moest ook gegoogled worden en geïnstalleerd. Nu kan ik in eigenschappen movies niet vinden en de gene die ik vond die doet het niet *zucht* laten we hopen dat hij het vanavond nog gaat doen.

Lees Meer...
14 maart 2015

De eerste krokussen schieten uit de grond. Het is warm, de kinderen op de schoolpleinen willen al zonder jas spelen. De zomer komt er aan. En wat gebeurt er in de zomer? Juist korte broeken, jurkjes, strapless shirtjes en het liefst slanke lijven in deze kleren. Of dat is hoe iedereen eruit wil zien. Iedereen? Nou ja veel. Wij hebben namelijk het schoonheidsideaal dat iedereen dun moet zijn. Overdreven dun vind ik niet mooi, maar ik moet toegeven dat ook ik er steeds mee bezig ben. Ik let op mijn gewicht, probeer gezond te eten, maar af en toe wil ik er ook niet eens op letten. Wat is nu eigenlijk te dik? En wat is nu eigenlijk goed? Het BMI wat ik zou moeten hebben ga ik nooit halen.

Lees Meer...