4 januari 2017


 De orkaan. Als een wilde storm trekt hij aan. Eerst is het de wind die harder gaat waaien, maar later wordt het een orkaan die niet te stoppen is en grote schade achter laat. Als een wilde storm trekt hij aan. Jou frustratie en irritatie groeit, maar je weet dat als die uit, de orkaan tot nog meer ravage zal leiden. Uiteindelijk gaat de orkaan liggen en komt er een stortvloed aan regen. Je frustratie is er nog steeds, maar je geeft je over en geeft de stortvloed liefdeDit keer houdt de orkaan langer aan dan je had verwacht, maar ook nu houdt jij vast aan de gedachte dat het allemaal over gaat. Hoelang het duurt? Dat weet je niet. 's Ochtends waait er nog een kleine wind. Jij bent boos, gefrustreerd en .

Lees Meer...
22 maart 2016


Familie en vrienden. Je leeft met de wetenschap dat ze er altijd voor je zijn. Je vergeet ze een dag te bellen of te appen, maar ze zijn er. Jij bent in hun hart en zij in de jouwe. Je kan op ze rekenen in donkere tijden en ze vieren het leven met je als je dit nodig hebt. Donkere tijden die bestaan uit liefdesverdriet, angst, stress en andere negatieve gevoelens. Die niet altijd door jou, maar soms ook door andere wordt veroorzaakt. Toch kun je altijd op hun rekenen. De sterke achterban, jou vangnet. Maar wat nu als die donkere tijd een duistere tijd wordt. Een tijd waarop jou vangnet zomaar wegvaagt? Een tijd waarop je geen controle kan uitoefenen. Dat het verdwijnt door één of ander persoon die zich opblaast of een bom met spijkers laat ontploffen.

Lees Meer...
8 februari 2016


Ik denk dat iedereen vroeger Platvoet heeft gezien. De vermakelijke, maar soms ook wel trieste gebeurtenissen bewogen elk kind. Mijn broertje die nu met zijn backpack door Zuid-Amerika reist, had denk ik net als elk jongetje een dinosaurus tijdperk. Als grote zus vond ik het stiekem heel interessant, maar het was natuurlijk niet cool, om over dino's te praten. Toch zag ik elke documentaire en elke tekenfilm die over dino's ging. Vooral walking with the dinosaurs vond ik fantastisch. Die grote logge beesten die door één komeet zo van de wereld zijn gevaagd. Niet alle natuurlijk, want de krokodil en de schildpad zijn voorbeelden van dieren die deze knal hebben overleefd, maar toch wat een steen ( komeet) moet dat zijn geweest.

Lees Meer...
7 januari 2016


Daar zit ik dan. Op de bank thuis niks te doen. Het is koud, het is glad en de scholen zijn dicht. Na mijn avontuur van maandag heb ik dinsdag nog een poging gedaan om op stage te komen. Die poging mislukte finaal. Ik was om 10 voor 6 opgestaan. Ik dacht ik bekijk het nieuws en de straat even en dan beslis ik of ik met de auto ga of met de trein. Toen ik het nieuws zag had ik al snel besloten om met de trein te gaan. Dus moest ik opschieten. Bij ons in huis wil je ook wel opschieten, want wij hebben overal enkel glas. De enige plekken waar het warm is, zijn de huiskamer en onder de dekens in de slaapkamer.

Lees Meer...
3 oktober 2015


Het is dinsdagmiddag en opeens bedenk je jezelf dat je alweer op de helft van je stage dagen bent. Bijna weekend. Maar in dat weekend moet je veel doen. Opdrachten maken, misschien wel werken, bezig voor mijn blog, literatuur zoeken en ga zo maar door. Op donderdagmiddag nadat je een ochtend met je opdrachten bezig bent geweest, een middag voor de klas hebt gestaan en ook nog een presentatie hebt bijgewoond denk je "ik wil gewoon niks doen dit weekend". Het eigenlijke plan wordt aan de kant geschoven en je gaat genieten van het weekend. Gewoon omdat het kan.

Lees Meer...
26 juli 2015


Vandaag zat ik in de trein van Groningen naar mijn ouders. Een ritje van zo'n 2 uur en 46 minuten. Dit ritje heb ik het eerste jaar van mijn studie elk weekend gemaakt. Daar zat ik dan op vrijdagmiddag. Met alle eerste jaar studenten in de trein om 4 uur. Bepakt en bezakt. Toen ik in Groningen ging studeren, zijn al mijn spullen verhuisd. Er bleef niks over. Mijn kamer thuis was na een week omgetoverd tot omkleedhok annex rommelhok. Er stond nog een bed waar ik kon slapen, maar dat was het ook wel. Dus alles moest mee. Eerst nam ik elke keer een veel te grote koffer mee. Dan zat ik daar met die grote koffer boven mijn hoofd.

Lees Meer...
5 juli 2015


Zoals jullie gemerkt hebben was het afgelopen dagen warm. Van eerdere weken dat het zo warm is geweest weet ik dat jullie dan niet echt op sites rond kijken. Op mijn blog zijn dan vooral de BBQ recepten en de salades erg populair, de overige recepten worden vaak een beetje genegeerd. Daarnaast ben ik zelf erg ineffectief in deze warmte. Het is mij te warm om van de bank naar de koelkast te lopen om wat te drinken te pakken, laat staan een blog typen met een warme laptop op mijn schoot. Warmte is een breed begrip. Wanneer is het warm? Als het 20 graden is of als het 33 graden is? Geldt dat ook voor landen, zoals Zuid- Frankrijk, Spanje, Griekenland en ga zo maar door. Want vaak wordt er gezegd "ja daar is andere warmte".

Lees Meer...
23 mei 2015


Niet alleen op verjaardagen leer ik nieuwe recepten kennen, maar ook op de eetfeestjes die gehouden werden met mijn paardrijvriendinnen. Zo heb ik dit recept gekregen van één van hen. Zij houdt ook veel van bakken en koken en voor ons eetfeestje in januari had zij dit broodje gemaakt. Het recept ligt dus al een hele tijd op de plank. Maar ik wilde er een goed moment voor vinden om deze met jullie te delen. Toen mijn vaders verjaardag bestond uit picknicken had ik een goed moment gevonden. Nu het dit weekend Pinksteren is, past dit broodje heerlijk bij de brunch, lunch of zelfs ontbijt.

Lees Meer...
15 mei 2015


Ken je de grote stollen die met Pinksteren, Pasen en Kerst bij de supermarkt liggen. Bij de Ah liggen ze altijd in grote getale. Ze richten er zelfs een hele tafel voor in. Met alle speciale broodjes voor dat weekend. De ene keer heet het een Kerststol, dan weer een Paasstol. Interessant is dat ze altijd in dezelfde grote paarse doos zitten. Nu ben ik daar afgelopen Pasen eens over nagaan denken. Want waarom Paars? Ik snap dat Paars past bij Pasen, maar met Pinksteren en Kerst hebben de dozen geen andere kleur.

Lees Meer...
28 april 2015


Het dorp waar ik de grootste tijd van mijn leven heb doorgebracht ligt dichtbij de stad Arnhem. Mijn moeder maakte in de vakanties altijd een uitstapje met ons naar deze grote stad. De winkel die we altijd bezochten was de V&D. Niet omdat we daar iets gingen kopen of nouja toch wel, maar dat namen we niet meer naar huis. We reisden dan altijd af naar de bovenste verdieping, want daar zat het la place restaurant. Als het koffietijd was haalde we een saucijzenbroodje en die deelde we dan met zijn drieën.

Lees Meer...