21 maart 2017


Afvallen. Ik heb het al 10000 keer geprobeerd, maar het blijft lastig. Toen ik mijn enige spijkerbroek niet meer aan kreeg, wist ik dat er iets drastisch moest veranderen. Daarom ben ik dan nu toch echt die hard op dieet. Niet alleen minder eten, maar ook gezonder en meer sporten. Ik vind absoluut niet dat iedereen dun moet zijn, maar iedereen moet wegen en eruit zien hoe hij/zij zich prettig voelt. Toch voelt het wel als een motivatie dat toevallig Linda de Mol deze week een mediahit is vanwege haar afvalpogingen en haar gewicht. Nou ik zal je vertellen....

Lees Meer...
7 november 2016


Speelde jij vroeger ook wel eens met een jojo? Toen ik een jaar of 8 was denk ik waren jojo's helemaal in. De ene kant was roze en de andere kant was paars. Iedereen had er één. Ik had er geloof ik ook nog één met lichtjes. Ze gingen mee naar school en dreven onze leerkrachten helemaal tot waanzin met deze speeltjes. Nooit gedacht dat dit goedkope schoencadeautje zo toepasselijk zou worden voor mijn leven. Ja ik ben een jojo. Soms leef ik op de roze wolk (kant) van de jojo. Ik heb dan mijn streefgewicht behaald. Een half jaar kan ik paars zijn en gewoon weer een mollig meisje. Ook de afgelopen weken ben ik weer begonnen en houd het nu langer vol. Mijn geheim? Dat ga ik je nu vertellen

Lees Meer...
19 oktober 2016


Je ziet de titel en denkt het is oktober! Waarom ga je nu een zomerse salade met ons delen?! Ik ben toe aan warme chocolademelk met slagroom en chocolade pepernoten. Oke je hebt echt helemaal gelijk, maar ik denk dat als we naar buiten kijken wel een beetje zomer in huis kunnen halen. Daarnaast is deze in een handomdraai gemaakt. Lekker makkelijk na een vrijmiddagborrel of gewoon omdat het weekend is en je weet wat er voor de deur staat je toch maar even iets gezonds eet. Bij ons zijn de weekenden vaak gevuld met vies vet eten en veel alcohol (ja geen kinderen en/of huisdieren). We gedragen ons nog een beetje als studenten, gewoon omdat het kan en omdat ik er één ben. Maar dat is niet de enige reden dat ik deze salade nu deel. 

Lees Meer...
14 maart 2016


Eten. Een passie of een struggling. Voor mij beide, maar wel één die zorgt dat ik kan ontspannen. Helaas heb ik nu niet genoeg aan 24 uur in een dag wat er voor zorgt dat mijn hobby en grote passie een ondergeschoven kindje is. Ik heb altijd gezegd dat zodra het een moetje wordt, ik er dan mee stop. Aangezien ik nu moest koken voor mijn blog ging het me tegen staan. Totdat ik vorige week mijn vriendinnen over de vloer kreeg en ik opeens weer zin had om nieuwe dingen te maken. Zij zijn de gene die naast vriendlief altijd eerlijk zullen zijn en oprecht mij vertellen of ze het lekker vinden. Ook vind ik het leuk om voor ze te koken, omdat ze het kunnen waarderen. Ik ben de gene die ze af en toe wat nieuws voor zet of wat al bestaat in een nieuw jasje voorschotel. Ik ken hun allergieën en de dingen die ze niet lekker vinden. Zij daarentegen weten dat ze die dag niet moeten eten, want bij mij krijgen ze meer dan genoeg. 

Lees Meer...
28 februari 2016


Ik weet dat het lijkt alsof ik van de aardbodem verdwenen ben, maar ik ben druk erg druk. Opdrachten voor school, werken nog meer opdrachten, studeren, stressen over opdrachten, werken en ga zo maar door. Ik ben elke keer zo moe dat ik geen tijd heb om te bloggen. Of misschien wel tijd maar gewoon geen zin. Tevens heb ik ruzie met de weegschaal. In plaats van omlaag gaat de teller alleen maar omhoog. Vanaf deze week neem ik drastische maatregelen en dat gaan jullie denk ik ook merken in het bloggen.

Lees Meer...
23 augustus 2015


Het is warm, heel warm. 's Avonds is het helemaal niet leuk om naar bed te gaan, want je plakt aan je bed en aan elkaar vast. Ik zie festivalfoto's voorbij komen, maar ook foto's van mensen die op vakantie zijn of gaan. En ik? Ik ben na een uurtje op het balkon in de zon er helemaal zat van. Alles plakt, er is geen zwembad in de buurt waar je even in kan plonsen en ik verlang ook opeens naar een zon vakantie. Ben ik moe? Misschien een beetje, maar dat komt vooral doordat ik met dit warme weer niet zo goed slaap. Ben ik jaloers op de mensen die nu op vakantie zijn? Nee. Want als ik nu op vakantie zou zijn, dan zou dat betekenen dat ik niet met afstuderen had kunnen beginnen. En dat is wel een essentieel ding. Vorige week was hier namelijk de keiweek. Dat is de introductieweek van de nieuwe Groningse studenten.

Lees Meer...
9 augustus 2015


Nu we een week verder zijn moet ik echt vreselijk hard denken over de volgorde van de activiteiten die we hebben uitgevoerd met de kids. Wanneer was wat? Wanneer was er mooi weer? Wanneer zijn we nat geregend? Ik weet het allemaal niet meer. Dus begin ik waar ik de vorige keer ben geëindigd. Wij met de kinderen op de boot. Toen we daar eenmaal vanaf kwamen moesten we nog even wachten op de bus. Daar gingen we met 32 zenuwachtige kids in de bus naar Eureca. Dit was de kampeerboerderij waar we verbleven. Elke keer de groep tellen of we wel compleet zijn. Op de boerderij stonden nog 4 kinderen te wachten. Net zo zenuwachtig als de rest.

Lees Meer...
20 juli 2015


Begin juni is het festivalseizoen weer geopend. Bij een festival denk ik aan een groot evenement waar iedereen die een bepaalde interesse heeft aanwezig is. Tegenwoordig heeft een festival niet alleen een muziekdeel, maar ook een kunstzinnig of cultureel deel. Er is niet één podium, maar er zijn meerdere stages( Stages en dus geen podia) waar iedereen iets kan luisteren. Daarnaast hangen overal in de stad posters, van leuke festivals in de buurt. Maar ook op facebook zie je veel festivalevenementen voorbij komen. De vele pagina's die onder je vrienden geliked worden of de evenementen waarbij ze op de aanwezigheidsbutton drukken zijn bijna niet meer te volgen, zoveel als dat het er zijn.

Lees Meer...
3 juni 2015


Oke het dilemma weer is begonnen. 's Ochtends te koud voor blote benen, 's middags veel te warm voor een panty. De zomerkoorts is los geslagen. Er worden BBQ plannen gemaakt. Het Noorderplantsoen zit van het weekend weer helemaal vol, want het wordt warm echt heel warm! Dus voor mij is het dilemma weer. Ik heb het niet snel koud, maar hier in voel ik me te dik, daarin heb ik het te warm. Ellende dus. Ik kan 's ochtends wel 10 min eerder gaan opstaan om over deze kwestie na te denken. Naar stage is het helemaal ellende. Want om half 8 op de fiets is het veel te koud voor blote benen, maar ik weet nu al dat ik tussen de middag mijn panty uit wil doen. Zal ik dan mijn slippers meenemen of niet?

Lees Meer...
1 juni 2015


Druk Druk Druk. Dat is hoe mijn leven er nu uitziet. De laatste loodjes komen er nu toch echt aan en de stress loopt hoog op. Ik leef op stress en ga sowieso 10 jaar eerder dood, als het niet meer is. Maar nu is het wel heel erg. Dit moet nog ingeleverd worden dat moet nog geleerd worden, presentatie hier er komt deze week nog een deeltentamen voor bij. O en een appje. Ik voel me niet zo lekker wie kan er voor me werken.

Lees Meer...