Spinaziesalade

2 april 2015


Iedereen kent ze wel de groenten die geen enkel kind lust. De spruitjes en de Spinazie zijn koplopers onder dit kopje. Ook bij mij zijn ze geen favoriet. En ik denk dat spinazie al meerdere verschillende vormen heeft aangenomen om mij maar te overtuigen om te eten. Naast Spinazie vind ik postelein en Chinese kool ook niet echt geweldig. Ik eet het wel als ik ergens kom, maar als ik mag kiezen liever niet. Ik ben dus niet de foodie en foodblogger die de meeste zijn. Ik eet namelijk niet alles, naast deze groente lust ik ook geen vis. Ik probeer het wel eens, maar ik vind het gewoon echt niet lekker.

Wat ik nooit meer eet ( maar waar snel verandering in komt, hou dus goed mijn blog in de gaten ) is bloemkool&broccoli. De reden? Die komt later. Spinazie kun je in verschillende vormen eten. Het begint al met het verschil tussen rauwe en gekookte spinazie. Ik heb de volgende variantie gegeten. Spinazie in een ovenschotel, gekookte spinazie met een eitje, Spinazie lasagnette van Knorr(nu uit het assortiment maar dit was wel een topper) en spinazie door de pasta. Dit laatste leerde ik eten toen ik net op kamers was en was een echt studentenmaal. Lekker, makkelijk en gezond.


Vaak at ik het als ik vond dat ik spinazie moest eten. Van dat moeten ben ik allang afgestapt. Ik heb nu een eigen huishouden met nog een persoon om rekening mee te houden. Deze persoon lust ook niet alles en daarom vind ik het niet erg om mijn groente ook uit het menu te schrappen. Dus wij eten vaak dezelfde groente. Daar moest maar eens verandering in komen dacht ik deze week. En ik heb dan ook drastisch aangepakt. Niet alleen met dit gerecht, maar ook de aankomende recepten die volgen dit weekend liggen behoorlijk buiten mijn comfortzone. Maar het is me gelukt en ik heb er ook lekker van gegeten. Spinazie zal nooit mijn favoriet worden, maar ik vind het nu ook niet meer heel vies. Daarnaast waren we nog steeds bezig om wat gezonde receptjes te zoeken die bijdragen aan de lijn. 


Deze salade kun je niet als maaltijd salade eten. Een stukje brood of vlees erbij is wel aan te raden. Daarnaast is de salade makkelijk te bereiden en kost het je ook niet zoveel tijd  & energie. Het past allemaal in 1 pan en dus scheelt dit gerecht ook afwas. Eigenlijk een ideaal gerecht. Ik had dit gerecht veel eerder moeten ontdekken, want dan had ik meer van spinazie gehouden of het makkelijker gegeten. Ook ben ik weer opzoek gegaan naar een salade, omdat ik veel reacties krijg op de salades die ik post. En de reacties vind ik juist zo leuk plus dat ik deze week graag aan de lente wil denken. Wat de afgelopen weken er zo hoopvol uitzag met zon, mooi weer en lekker buiten zitten is helemaal omgeslagen deze week. Dus een salade om weer een beetje in de lente stemming te komen. Mocht je met pasen nog een leuke, gezonde en andere salade zoeken dan hoef je niet verder te zoeken of wil je nog even wat kilo's kwijt voordat je weer 2 dagen gaat eten? Dan is dit zeker een aanrader.

Voor 2-3 personen

 

Ingrediënten

Spinazie
(Kastanje) Champignons
Sjalot
Knoflook
Quinoa

 

250 gram
250 gram

3 teentjes
130 gram

Benodigdheden

Wok
Steelpan
Olijfolie
Bakboter
Knoflookpers

Bereiding

 1. Bereid de Quinoa volgens de verpakking
 2. Verhit de wok. Voeg de olijfolie En boter toe
 3. Snij de champginons in plakjes en voeg toe aan de olie
 4. Pers de knoflook en voeg deze toe aan de olie in de wok
 5. Bak de champignons en de knoflook bruin. Snipper ondertussen de sjalot
 6. Als de champignons bruin zijn voeg dan de sjalot toe. Bak deze mee tot hij glazig wordt.
  Brengt op smaak met zout
 7. Voeg nu de spinazie toe en zet het vuur lag
  Leg er een deksel overheen en schep na een minuut alles om.
  Doe dit 3 keer
 8. Voeg de quinoa toe aan de spinazie en laat nog een minuutje op staan. 
 9. Schep in een salade bak en voeg 1 eetlepel olijfolie en een theelepel zout toe.
  Schep alles om