Maaltijdsalade Kip&Pinda

16 april 2015


Deze week is het dan eindelijk zo ver, de lente is begonnen de hakken en slippers kunnen uit de kast. Of toch niet? Zo stond ik afgelopen woensdag voor mijn kast. Wat ga ik aan doen? Dat ene jurkje, zonder panty, maar met hakken? Ik moest snel beslissen en ging voor mijn strapless roze jurk, met mijn hele hoge hakken. Of het een slim plan was? Nou het was om 8 uur 's ochtends en nog steenkoud. Op de terugweg had ik ook nog wind tegen, dus mijn rok ging alle kanten op behalve de goede. Ik zag mensen nog fietsen in hun winterjassen en dikke sjaals. En ik?

Ik fietste met blote benen en ik had alleen een colbertje aan. Koud? Een beetje, maar ik fietste me wel warm. Toch heb ik 's middags besloten om maar even een broek aan te doen vanwege de wind, maar wel met een strapless shirt, want stel je voor dat de zon toch nog doorkwam. Toch heb ik de dag ervoor 's avonds wel over liggen piekeren, wat moet ik aan? Ik vind mezelf dikker geworden ( al is het maar 1/2 kilo ten opzichte van vorige maand ) en ik word daar erg ongelukkig van. Mijn strakke jurkjes mijt ik nog maar even. Dat was ook de grote verklaring voor het waaien van mijn rok. Als ik een strakkere jurk had gekozen had ik dit probleem niet gehad.

Een ander probleem is dat ik mijn hakken vaak alleen draag naar een feestje, totdat het lente wordt. Dan zijn ze standaard bij wat ik aan heb. Een rokje, jurkje of broek worden allemaal gecombineerd met hakken. De eerste paar weken van de lente moeten mijn voetjes( vooral mijn tenen) dan ook enorm wennen. Ze gaan opeens van bijna op de grond naar 12 cm of hoger in de lucht. Hakken onder de 10 cm vind ik niet mooi. Maar pas las ik een artikel over lange mensen en hakken. Deze mensen kunnen volgens de huidige maatschappij eigenlijk geen hakken aan laat staan 12 cm. Waarom? Het worden dan lange vrouwen en die zijn blijkbaar intimiderend. Tegenwoordig hebben we ook extreem lange mannen dus ik zie het probleem niet, maar het is weer iets bedacht door een man denk ik of door de kleine vrouwen. Die worden dan met hun neus op de feiten gedrukt. Ik ben ook niet zo groot, maar op mijn hakken kom ik net tot de neus van mijn vriend. Ik weet niet of hij het een probleem zou vinden als ik langer zou zijn dan hij op hakken. Ik zal het hem eens moeten vragen. Nog een artikel las ik over rokjesdag. Iets wat nu gecontroleerd wordt door mannen, omdat die zouden geilen( sorry voor mijn woord keuze) op korte rokjes, blote benen en hakken. Ik las dit artikel met verbijstering. Ik mag toch hopen dat we tegenwoordig in een maatschappij leven waarin de vrouw zelf kiest wat ze aan doen. Rokjesdag is voor de eerste mooie lente dag in de maand. Welke man vind van die witte benen die afsteken onder een gekleurde rok nu aantrekkelijk? We doen het toch voor ons zelf? Waar is het feministische denkbeeld hierin gebleven? Toen ik meedeed aan rokjesdag afgelopen vrijdag was dat, omdat ik één dagelijks jurkjes en rokjes draag dus niemand kijkt er van op en twee ik met dit weer eindelijk bruine benen kon kweken. Ik deed het niet om een man te verleiden of hem blij te maken.

Door hier over na te denken ging ik ook nadenken over het geval waarom willen vrouwen naar de zon? Waarom gaan we liggen bakken en gebruiken we het zwembad/zee alleen als afkoel moment? Dingen die ik niet begrijp, ik hou er van om uren in het water te drijven, kabbelend op de golfjes of heerlijk in het zwembad. Luisterend naar de geluiden om me heen. Ben ik bezig met bruin worden? Jazeker, maar dat doe ik niet voor mijn vriend. Sterker nog die verafschuwd de zon. Als het maar iets boven de 20 graden komt blijft hij liever binnen. Nee de zon op mijn huid geeft me een goed gevoel. De bruine huid zorgt ervoor dat mijn jurkjes, waarin ik anders heel wit lijk, beter uitkomen. Met andere woorden mijn zelfvertrouwen groeit van de zon en de bruine huid. Vorig jaar in Lesbos was ik 2 kilo zwaarder dan nu. Maakte ik me toen druk over hoe ik eruit zag? Ja alleen of het jurkje me stond, maar niet of ik dik was of niet mooi. Blijkbaar doe ik dat alleen als ik niet genoeg zon zie. Dus ik dacht laat ik maar weer beginnen met zonnen en bruin worden. Helaas is een nadeel van heel hoog wonen ook veel wind. De laatste 2 dagen staat deze vol op ons balkon en is het er eerder koud dan warm. Niks niet bruin worden dus, want binnen is het veel aangenamer. Dus moest ik een andere manier vinden om toch wat lekkerder in mijn vel te zitten. Ik vond dit recept, die niet heel vet is en toch lekker vult. De ingrediënten zijn aangepast naar een bepaald kosten plaatje en een luiheidsprobleem. Er moesten namelijk ingrediënten in waarvoor ik naar de stad moest fietsen. Daar had ik geen zin in en dus heb ik google geraadpleegd voor vervanging. Hierdoor is het een beetje van mij en een beetje van iemand anders. Maar hij is wel lekker fris en vullend op deze manier. Nog iets waar ik trots op ben, de radijsjes zijn uit eigen tuin.  

Voor 2-3 personen
Let op: lange marinade tijd

Ingrediënten Marinade kip

Olijfolie
Witte Wijn azijn
Suiker
Knoflook
Koriander
Limoensap
Limoenschil
Kip

 

125 ml
2 eetlepels
50 gram 
2 teentjes
20 gram
van 1 limoen
van 1 limoen
700 gram

Ingrediënten

Rucola sla Melange
Jonge bladsla met veldsla
Radijs
Komkommer
Cherrytomaat
Ui
Koriander
Pinda's

 

150 gram
80 gram
8
1
250 gram
1
20 gram
115 gram

Ingrediënten Dressing

Witte wijn azijn
Sweet chilli sauce( Go-Tan)
Sesamolie
Suiker
Zout & peper

 

83 ml
83 ml
1 theelepel
1/2 eetlepel
naar smaak

Ingrediënten Pinda saus

Pindakaas( naturel Calvé)
Soja saus
Witte wijn azijn
Sweet chilli sauce( Go-Tan)
Water

 

57 gram
2 eetlepels
1  eetlepel
1 eetlepel
2 eetlepels

Benodigdheden

Grillpan
Mengkom
Bakjes (2)
Ovenschaal/ schaal/ plasticbak
Scherp mes
Rasp
Knoflookpers
Aluminiumfolie
Weegschaal
Maatbeker


Bereiding

 1. Hak de koriander klein en pers de knoflook
  Meng alle ingrediënten van de marinade door elkaar behalve de kip
  Snij de kip in repen en schep deze door de marinade
  Dek af met aluminiumfolie en zet voor 4 uur in de koelkast
 2. Verwarm de grillpan. Grill alle kip en leg deze op een bord/Keukenpapier om af te koelen
 3. Schil de komkommer, haal de zaadjes eruit en snij in kleine stukjes.
  Was de tomaat en de radijs en snij ook deze in kleine stukjes.
  Snipper de ui
  Meng nu alle ingrediënten van de sla door elkaar, samen met de helft van de pinda's
 4. Maak de Dressing door alle ingrediënten samen te mengen.
  Schep deze door de salade heen
 5. Maak nu de pinda saus dressing. Als de saus te dik is voeg water toe.
  Doe dit iedere keer met 1 eetlepel, meng het dan goed en bekijk dan de dikte
 6. Snij nu de kip in kleine eetbare stukjes
  Meng nu de kip door de salade
 7. Besprenkel de top van de salade met de Pinda saus en de overige pinda's