Warme groente salade

30 april 2015


Ik probeer het idee van één keer in de week vegetarisch eten hier er door heen te drukken. Ik vind het wel echt zielig dat die beestjes in te kleine hokjes zitten en ik ben ook vreselijk voor biologisch en scharrel vlees, maar het is zo ongelooflijk duur. Als ik het geld had dan zou ik er zeker geen drie laat staan twee keer over nadenken. Maar ik word ook steeds bewuster van mijn ecologische voetafdruk. Ik zie wel in dat het niet goed is en daarom probeer ik vegetarisch eten hier thuis te introduceren.

Maar bij iemand dat er door heen drukken die zo ontzettend van vlees houdt is dat erg lastig. Eigenlijk is dat pas punt 1. Punt 2 is dat ik eigenlijk helemaal niet zo goed ben in vegetarisch koken. De gene die mijn blog regelmatig lezen weten wat voor trauma ik hierbij heb opgelopen ( nogmaals sorry mam ). Ik heb geen idee hoe ik vegetarisch moet  koken of wat lekker is. Punt 3 is ik hou niet van vis. Ik heb het pas nog eens geprobeerd, maar ik word er echt niet gelukkig van. Nu kregen we op mijn werk ook pas de discussie of vis dan ook geen vlees is want aan vis zit vlees of dit dan weer gewoon vis. En is vis dus wel een vegetarisch gerecht

Het gene wat we hier in huis sowieso lekker vinden zijn salades. Dus probeer ik daar een beetje mee te experimenteren om zo wat verder te komen in het vegetarisch koken. Wat echt op mijn lijstje staat van wat ik nog wil proberen is falafel en hummus. Dit zijn gerechten die ik eigenlijk gewoon moet voorschotelen en niet moet vragen of ik dat zal maken. Toch vind ik dat lastig om te doen, want koken is toch wel een beetje van ons samen. Ik denk dat mocht het ooit ophouden tussen mij en mijn vriend ik ook stop met bloggen. Koken en bakken zal dan nooit meer hetzelfde zijn. Dus om falafel te eten moet ik het eerst samen maken. Dus ik ben al een paar weken bezig om dit voorzichtig te introduceren. Het lijkt mij heel leuk om te maken, maar het kan ook heel ingewikkeld zijn. Ik heb me namelijk al een beetje verdiept in het maken van dit recept. Pas stond er ook een recept uit de delicious en was het trending topic op pinterest. Met andere woorden falafel is tegenwoordig hartstikke hip. 

Voor de vegetariërs die mijn blog dus lezen en volgen. Ik denk echt aan jullie, maar ik ben vrij nieuw op dit gebied. Met een echte carnivoor in huis wordt het er niet makkelijker op. Dus mochten jullie tips, recepten of ideeën hebben die je leuk lijken dat ik ze deel, mail mij dan gerust. Je maakt mij en misschien ook andere er blij mee. Er zal hier in huis nooit 3 dagen vegetarisch en 4 dagen vlees gegeten worden. Een vriendinnetje van mij had dat streven. Nou toen ze dat vertelde aan vriend begon die een beetje te gniffelen en keek mij zo aan van o wee als jij dat probeert. Toch vind ik de diertjes wel een beetje zielig en doe ik echt mijn best om scharrel eieren en biologische vleeswaren te kopen. Mochten de supermarkten dit nu goedkoper willen maken dan ben ik voor. Het zijn nu de biologische dagen bij de ah. Echt verschil merk ik niet en de producten die ze aanprijzen zijn nog steeds afschuwelijk duur. Dus bij voor iedereen die ook aan zijn ecologische voetafdruk denkt of gewoon omdat je zin hebt in vegetarisch eten, een vegetarische salade die heerlijk is als bijgerecht of als maaltijdsalade. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

Courgette
Kastanjechampignons
Cherrytomaatjes ( 3 kleuren )
Basilicum
Knoflook
Tijm
Balsamico azijn

 

2
250 gram
300 gram
15 gram
2 teentjes
1 eetlepel
3 eetlepels

Benodigdheden

Koekenpan(2)
grillpan
Knoflookpers
Olijfolie
Zout&peper
Bakje (2)
Champignonborstel

Bereiding

 1. Verhit de grillpan en grill de tomaatjes
  Snij deze door de helft en  doe ze in een bakje
 2. Borstel de champignons en snij in plakjes
  Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan
 3. Doe de champignons in de pan met de tijm.
  Bak ze goudbruin. 
  Als de champignons goudbruin zijn doe er dan 2 eetlepels balsamico azijn bij.
  Bak nog voor een minuutje en stop ze daarna in bakje
 4. Was de courgette en snij in plakjes van ongeveer één cm dik
  Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak de courgette aan beide kanten goudbruin
 5. Doe de courgette in de mengkom en doe de blaadjes van de basilicum en de knoflook erbij
  Laat de smaken goed intrekken
 6. Doe nu de cherrytomaatjes en champignons erbij.
 7. Schep alles goed om en voeg als laatste 1 eetlepel balsamico azijn en wat peper en zout toe

Tip: Je kan er ook andere groente doorheen doen, zoals paprika en aubergine.