14 september 2017


Afgestudeerd zijn.
Afstuderen ik denk dat iedereen er naar uitkijkt. Werken, je eigen geld verdienen, huizen kopen en niet meer op zwart zaad leven. Nou ik kan je vertellen ik was het liefst mijn hele leven lang student. Niet alleen om mijn uitzonderlijke goede financiële situatie, maar ook omdat ik af en toe wat moeten eigenlijk wel lekker vind. Pas las ik dat de druk voor jongeren steeds hoger wordt. Dat ze zoveel moeten. Dat steeds meer jongeren midden 20 depressief zijn en bij een psycholoog lopen. Maar is er echt zoveel druk of hebben we die druk zelf gecreëerd? 

Lees Meer...
17 december 2015


Daar zit je dan op bijna helemaal alleen op school. Voor het eerst typ ik mijn blog in een andere setting dan thuis. Het voelt een beetje onecht. Alsof ik een opzet aan het maken ben. School geeft toch een heel ander gevoel dan thuis. Je hebt een andere rol. Het voelt misschien wel een beetje alsof ik mijn juffengevoel verraad. Alsof ik liever kook dan dat ik juf ben. Maar ook het gevoel dat het bijna kerstvakantie is en dat het na deze vakantie snel afgelopen is. Nog drie weken en dan is mijn stage afgelopen. Moet ik afscheid nemen en misschien kom ik wel nooit meer terug. Vreemd zoveel geleerd en zoveel gedaan. Toch is er ook nog een ander gevoel.

Lees Meer...
18 mei 2015


Hoe erg ik ook geklaagd heb dat ik niet op vakantie zou gaan, misschien zit er toch nog een vakantie in. Een collega van mij organiseert namelijk zomerkampen op Schier. Schier is hier een hele bekende afkorting, maar voor de mensen die niet zo goed weten wat Schier is, het is Schiermonnikoog. Al twee keer eerder heb ik dit eiland bezocht om zelf op kamp te gaan. Dat is het leuke aan opnieuw beginnen. In mijn geval met een studie. Je wordt weer eerste jaars. Er is weer een mogelijkheid dat je meegaat op kamp. Alleen kreeg ik de twee keer een echte herkansing. In het eerste jaar van bewegingswetenschappen had ik namelijk een gebroken arm. Niks niet vrij douchen of zwaar op stap.

Lees Meer...
4 december 2014


Mmm een broodje kebab heerlijk, met lekker veel knoflooksaus. In Ede zit in de winkelstraat, helemaal achteraan, de beste Turkse bakker die er is.
Ik weet niet of die er nog is, maar sinds ik in Groningen woon heb ik nog geen bakker gevonden die zulke lekkere Turkse pizza's & broodjes kebab maakt als dat ze daar doen.

Lees Meer...
24 maart 2015

Ik kwam voor het eerst in aanraking met scones toen ik 14 jaar oud was. Dan heb ik het niet over scones uit een pakje of zelf gemaakte scones in de Nederlandse keuken. Nee echte Engelse scones. We gingen namelijk toen 3 weken kamperen in Engeland. Een tochtje door dit mooie land zorgde ervoor dat ik in ieder geval van scones ging houden. Naast de andere mooie dingen die ik heb gezien, denk aan Stonehenge, Bath en natuurlijk Harrots hebben we nog vele andere mooie dingen gedaan. Zo zijn we op een Engels eetfestijn geweest in de kelders van Londen. Dit etentje had een thematisch tintje, we gingen namelijk bij de koning eten. Er was ook een heel theater/spel tussen het eten door. We zaten met zijn allen aan lange banken te eten. De bierpullen die op tafel kwamen, waren net zo groot als die van vroeger en het was één groot feest.

Lees Meer...
8 december 2014

 

Als je op een verjaardag zit komt na het stuk taart wat je net gekregen hebt,  de borrelhapjes op tafel. Je kijkt eens goed om je heen en ziet al snel de boter, de dip of salade die je altijd op je toastje smeert. 

Lees Meer...
21 oktober 2014

 

 

 

 

 

Stokbrood,

wanneer eet je dit nu niet, Voor de lunch, bij de soep, bij de BBQ, bij de gourmet, bij de borrel en ga zo maar verder. Alleen kaal stokbrood is ook maar zo saai daar hoort natuurlijk wel wat op. 
Ik vind dat bij een lekker stukje stokbrood of de liefde&passiebroden van de ah een lekkere kruidenboter hoort. Niet zo één uit een pakje, maar één die echt zelf is gemaakt. 
Zo weet je zelf ook gelijk wat er in zit en niet wat er in gestopt is, om even mee te doen aan de E nummer discussie.

 

Lees Meer...
29 mei 2015


Wij hebben altijd rucola over als we iets koken waar rucola in zit. Het ligt dan een beetje te verpieteren in de koelkast tot het moment dat het zo vies eruit ziet dat we het maar weggooien. Steeds vaker zie ik blogs over restjes. Mensen die hun koelkast & voorraadkast opentrekken en ter plekke bedenken wat ze nu weer gaan eten. Toen ik rucolapesto zag op 24 kitchen dacht ik dit moet ik ook kunnen. En ja hoor ergens onder in de koelkastlade lag nog een beetje rucola. Nu was dit niet genoeg voor een hele pesto, maar het was zeker de moeite waard om er nog een zak bij te kopen.

Lees Meer...
4 januari 2015

Aioli is een dip die in de laatste jaren erg populair is geworden.
Elk restaurant, café of bar heeft nu naast kruidenboter vaak ook aioli als optie bij je stukje stokbrood.
De ene aioli is lekkerder dan de andere.

Lees Meer...
2 januari 2015

Als oud&nieuw geweest is staat voor mij het volgende feest alweer voor de deur.
Een paar nachtjes na oud&nieuw ben ik namelijk jarig.
Dat betekent weer uitdenken wat voor hapjes ik ga maken.
Bedenken wat voor een taart ik wil, en elk jaar wordt dat een grotere uitdaging.
Waar ik vorig jaar mijn eerste laagjes cake heb gemaakt, ga ik dit jaar een heus schaakbord van binnen maken.
En vorig jaar durfde ik nog gewoon kaas en worst te serveren maar nu wil ik dat helemaal anders

Lees Meer...