on 19 oktober 2016


De afgelopen maanden is er een hoop gebeurt. Door deze turbulente tijd stond bloggen niet hoog op de lijst. Sterker nog ik had hem compleet van de lijst geschrapt. Ik vond koken en bakken niet meer leuk en zat liever in mijn pyjama onder een dekentje op de bank. Ik was moe uitgeput. Ik sleepte me naar college en de overige dagen sleepte ik me van ons bed naar de computer om aan mijn scriptie te werken. Ik werkte me een slag in de rondte. Er was geen land met mij te bezeilen, maar vriendlief hield netjes zijn mond. Mijn scriptie moest en zou ingeleverd worden.

Lees Meer...
on 22 januari 2016


Dat was het dan. Alle tafeltjes en stoeltjes zijn opgestapeld en er is gisteren nog even goed schoongemaakt. Maandag neem ik het laatste deel van de Cito af en heb ik mijn eindbeoordelingsgesprek. Dan is het klaar, finito. Ik heb er buikpijn van. De emotionele rollercoaster waar ik in zat is gestopt. Op zijn kop in een looping. Ik kan even niet verder, maar ik wil er eigenlijk wel uit. Het lukt me niet. Eigenlijk ben ik altijd heel goed in afscheid nemen, maar dit valt me zwaar. Huilende kinderen en huilende moeders. Complimenten en lieve kaartjes die bij de cadeaus zaten die ik 's avonds uitpakte, zorgde ervoor dat ik het ook niet meer droog hield. Even huilen en toen weer doorgaan. Ten minste dat was wat ik dacht.

Lees Meer...
on 14 december 2015


Daar zaten ze als 18 kleine kleutertjes tegen de verwarming. Of was het toch meer een oude dames club. Een bolletje wol, kerstmuziekje op de achtergrond, open haard aan op het digibord het leek wel een beetje op het bejaardentehuis van mijn moeder. Waar het niet dat ze constant bij mij kwamen om de knopen uit hun draad te halen. Waren het geen knopen dan hadden ze beginnetjes nodig en als ze geen beginnetjes nodig hadden dan was het wel de vraag of ze al bijna klaar waren. Juist ik heb het over mijn leerlingen, ook wel mijn kinderen genoemd. Want overdag voelt het wel een beetje zo.

Lees Meer...
on 07 april 2015


Pasen is weer voorbij. Dat betekent dat ik deze week op een houtje moet gaan bijten. Ik heb namelijk echt veel te veel gegeten. Op eerste Paasdag zijn we heerlijk uiteten geweest bij Grand Café de Biechtstoel. Ontzettend lekker maar ik plofte echte een beetje toen ik thuis kwam. Omdat ik wist wat er 2e paasdag op het menu zou staan, had ik besloten om niet zo veel te eten.

Lees Meer...
on 10 februari 2015

Soepjes....... Wanneer eet ik die niet.'s Middags bij de lunch, 's avonds als voorgerecht of gewoon tussendoor. Tussendoor gebeurd vaak als ik honger heb en geen zin heb om soep te eten. Daarom hebben wij altijd een paar blikjes soep in de kast staan. Soep uit blik is vaak zout, maar toch zweer ik bij de tomatencrème soep van unox.

Lees Meer...
on 10 december 2014

De tijd rond kerst is mijn favoriete tijd van het jaar.
Dat ik een kerstboom mag uitzoeken en optuigen, dat als je 's ochtends door het donker naar school of stage moet iedereen overal lichtjes heeft en natuurlijk het eten, maken van mij één van de gelukkigste personen op aarde.
Dat ik alle troep ( zoals mijn vriend het noemt ) uit de berging mag halen, het huis mag versieren, elk jaar stiekem een grotere boom uitzoek, zorgen er voor dat ik me even weer een klein meisje voel

Lees Meer...