3 oktober 2017


Tapas.

Bij het woord denk ik aan het warme Spanje met z'n kleurrijke cultuur en de kleine schaaltjes met de heerlijke gerechtjes. Aan de zonnige stranden en de sangria. Toch is Spanje niet het enige land wat me aan tapas doet denken, ook Griekenland kent het principe van tapas alleen hier wordt het mezze genoemd. En ik heb stiekem toch lichte voorkeur voor de Griekse keuken met zijn uitbundige karakter qua smaken en bijzondere combinaties. Toen ik vanmiddag in een ontzettende grote hoosbui zat, en ik zeiknat thuis kwam, vond ik dat het tijd werd om dit heerlijke bitterballetje in een nieuw jasje met jullie te delen. Daarnaast kreeg ik een uitnodiging voor de opening van een nieuw tapas restaurant in Groningen, dus het leek wel of alles samen kwam. Hoe je dit balletje maakt lees je hieronder

Lees Meer...
10 mei 2015


Wat een heerlijk weer was het gisteren. De dagen van lekker in de zon hangen zijn weer begonnen. Het bikiniweeralarm is wel weer ingetrokken voor deze week, maar wat maakt het uit. De temperaturen blijven boven de 10 graden en dat betekent dat de winterjassen nu toch echt definitief de kast in kunnen. De kussen liggen weer op de loungebank en ik heb even het weer bekeken, daar kunnen ze sowieso tot woensdag blijven liggen. De BBQ foto's vliegen om je oren op facebook en ook de terrasfoto's mogen niet ontbreken. Met andere woorden iedereen is klaar voor de zomer. Ook ik, want eigenlijk vind ik het wel een nieuwe beleving om met mijn laptop op het balkon mijn blog te typen.

Lees Meer...
5 mei 2015

Vandaag is het de dag van de vrijheid. Dat betekent dat er vele festivals zijn door het hele land. De ambassadeurs van de vrijheid worden ingevlogen, de meeste nemen een vrije dag op en worden dronken. Toch vraag ik me af hoeveel van deze mensen ook daadwerkelijk gisteren 2 minuten stil waren. Hun telefoon weg gelegd hebben en echt eens hebben nagedacht over al die oorlogen die er gevoerd zijn en nog gevoerd worden. Dat we de mensen eren die in de tweede wereldoorlog hebben gevochten, maar denken we ook wel eens aan de mannen en vrouwen die nu vechten voor vrijheid? En wat is vrijheid eigenlijk?

Lees Meer...
4 mei 2015


Zondag was het niet zo mooi weer. Na een tijdje te hebben gestudeerd had ik zin om tapas te maken. Maar hoe vaker je dit maakt hoe minder recepten er overblijven. Een gevulde champignon stond al even op mijn lijstje, maar niet in deze vorm. Dus er zal binnenkort ook nog een recept komen waarbij een portobello is gevuld. Zo als jullie ondertussen weten houdt vriendlief van champignons. Toen ik dit recept dan ook tegen kwam dacht ik dit moet ik maken en delen. Maar het oorspronkelijke recept was met veel minder kruidenkaas, hele kleine champignons en vreselijk onduidelijk. In het recept stond een beetje bieslook. Wat is een beetje? Voor de één is dat twee strengen voor de andere een handje vol.

Lees Meer...
25 april 2015


Gehaktballetjes is nu niet echt nieuw op mijn site. Maar toch merk ik dat deze lekkere balletjes een genot zijn voor je mond. Ik zat van de week te denken dat ik bijna wel een apart kopje hamburgers en gehakt kan maken. Dis namelijk mijn derde recept met gehaktballetjes. Dit recept had ik al even in mijn bezit, maar het is een recept waar je wel even voor de keuken in moet. Ook voor een aantal ingrediënten van het originele recept moest ik een vervanging zoeken. Deze zijn namelijk niet te krijgen in Nederland.

Lees Meer...
30 maart 2015


Afgelopen vrijdag waren we bij de opening van Casa Maya. Een nieuw tapas restaurantje in Dieverbrug vlak bij Dwingeloo. Het is een restaurant geopend door een collega van mijn vriend. Toevallig was ik door de gene die alle promotie doet voor Casa Maya in december al benaderd of ik iets wilde schrijven over dit tapasconcept. Want naast dat ze een restaurant zou openen, is Casa Maya al bekend van vele cateringen. De persoon achter de promotie wist niet dat ik de eigenaar van Casa Maya ken. Helaas las ik dit berichtje pas in februari. Blijkbaar komen de berichtjes die je stuurt naar mensen die geen vrienden zijn in een apart map. Toen ik op een avond doelloos zat te klikken in facebook zag ik dit bericht. Ik heb gelijk terug gemaild dat me dit ontzettend leuk leek om te doen, maar of het geen probleem was dat ik haar persoonlijk kende. Dat was zeker geen probleem, maar het was leuker als ik een stukje schreef over het restaurant wat open zou gaan. Dus zo gezegd zo gedaan. Vorige week heb ik nog even contact gezocht en ik zou een leuk stukje typen over Casa Maya.

Lees Meer...
15 maart 2015

Vandaag deed ik een Nederlandse test voor buitenlandse studenten. Je moest aanvinken hoe Hollands je was geworden. Vele vragen waren behoorlijk stereotiep. Zoals rook je wel eens wiet en heb je dat dan ook gedaan samen met je ouders. Of eet je wel eens zoete dingen op je brood genaamd muisjes. Interessant is dat vooral dat laatste nu veel gebruikt wordt in de media. Pas ging er een filmpje rond op het internet over verschillende ontbijtjes uit verschillende landen. Kinderen uit Amerika mochten deze proeven en daar hun commentaar op geven. Het was vooral interessant om te zien hoe ze reageerde op ons ontbijt. Chocolade op brood? Maar dat kan toch helemaal niet dat is heel ongezond zegt mijn moeder of ik wil verhuizen naar Nederland. Een ander onderzoek liet zien dat de kinderen uit Nederland de meest gelukkige kinderen waren van Europa ( of de wereld ).

Lees Meer...
24 februari 2015

Ik denk dat iedereen ze wel heeft, altijd dezelfde maaltijden die op tafel komen als je even geen inspiratie meer hebt.
Wij hebben die in ieder geval wel. 
Hier thuis zijn een aantal maaltijden nog net niet ingedeeld op categorie, maar er scheelt niet veel aan.
Zo hebben we snelle maaltijden, makkelijke maaltijden, maaltijden die vriendlief alleen maakt, maaltijden die wel makkelijk zijn, maar lang in de oven moeten en ga zo maar door.

Lees Meer...