6 mei 2017


Maanden heb ik niet geblogd. Super jammer, maar dit had wel een reden. De laatste loodjes wegen altijd het zwaarst en in dit geval klopte dat voor mij helemaal. Nu ik het laatste tentamen heb gehaald, nog op één cijfer wacht en alleen van mijn masterscriptie de conclusie nog in elkaar moet flansen komt er een beetje rust in de tent. Tevens begin ik nu wel echt te beseffen dat ik een echte volwassen baan moet zoeken. Dit brengt andere spanningen met zich mee, maar het idee dat ik gewoon echt weekend heb op zaterdag en zondag bevalt me wel. Na net een heerlijk rondje in de zon door het park te hebben gewandeld, zonder te moeten denken "ojee ik moet nog zoveel leren, samenvatten en bedenken", dat bevalt me eigenlijk wel. 

Lees Meer...
12 april 2016


De lente komt en dat betekent veel terrassen, veel wijn en veel salades. Maar ook lekkere lichte toetjes met ijs en slagroom. De benen worden geschoren de rokjes komen uit de kast. De slippers worden gepast en de hakken onder onze pumps vernieuwd. De zonnebrillen worden gepoetst en de loungesets op gezet. Het mooie weer komt er nu dan eindelijk aan. De achterdeuren kunnen open en het winterdekbed kan eruit. De dagen worden langer, de vogels gaan meer fluiten en een lieveheersbeestje lift op de fiets mee op mijn groene broek. Zodra ik afstap vliegt ie weg. Zal het voor hem/haar net zo voelen als voor mij als ik in een vliegtuig stap? Ook ik heb mijn benen ontdaan van zijn wintervachtje. Mijn buik en billen willen nog niet zo graag afstand doen van deze warme vettige deken. De buikspieren beginnen hun werk te doen, maar er moet toch nog wel een hoop af.

Lees Meer...
20 december 2015


Daar liep ik met hand in hand met één van mijn leerlingen richting de kerk. Ze was bang in het donker en dacht dat er zombies waren. Op de donkere stukken had ze mijn hand wat steviger vast, maar praatte ondertussen honderduit alsof er niets aan de hand was. De andere 16, twee aan twee met hun lichtje achter mij. Ook al was het nog geen 5 minuten lopen naar de kerk, er waren wel meer leerlingen die het een beetje eng vonden. Dus begon ik met liedjes zingen. Het hele repertoire van de avond. Het was een leuke en erg geslaagde avond.

Lees Meer...
19 augustus 2015


Nee ik ben jullie niet vergeten. Het nieuwe schooljaar is begonnen. Dat betekende de afgelopen dagen dat ik mijn klas moest opstarten, maar ook mijn eigen zenuwen onder controle moest zien te krijgen. Want niet alleen de kids waren zenuwachtig voor hun eerste schooldag ook juf vond het behoorlijk spannend. Je kan je lokaal inrichten, maar in tegenstelling tot de meeste leerkrachten die dit jaar begonnen, kende ik mijn kids totaal niet. Zij mij ook niet gelukkig, maar het maakt het eerste contact wel een beetje vreemd. Op vrijdag kwam ik er ook nog eens achter dat mijn digibord nog niet werkte. Dus heb ik op de oude manier, met een bord en krijt les gegeven.

Lees Meer...
7 juli 2015


Van de week vertelde ik over het feit dat ik opnieuw ben begonnen met Gilmore grils. Een serie die begonnen is in 2001 en gestopt is in 2007. In 2001 was ik pas 10 jaar en in 2007 toen ik eindelijk interesse kreeg voor het programma stopte het weer. Pas zag ik weer een aflevering en ik was verkocht. Dus daar zit ik dan nu elke dag meerdere afleveringen te bekijken. Een voordeel van vakantie hebben is dat dit kan een nadeel is dat dit kan. Als ik denk oke nu moet ik echt wat gaan doen, denk ik "nah ik kan nog wel een aflevering kijken."

Lees Meer...
6 juli 2015


Soms is volwassen zijn het beste wat er is. Het volwassen zijn qua alcohol begon in mijn tijd op 16 jarige leeftijd. In mijn geval al een stuk eerder, want toen ik 14 was zag ik er niet uit als 14. Voor mijn ouders soms heel erg effectief. Zo kan ik me herinneren dat er een kratje bier moest komen voor een verjaardag. Mijn moeder kan goed plannen, maar ik geloof dat dit een foutje was. Dus stuurde ze mij. Zelf vond ik het erg gewaagd en heb ik ook een beetje geprotesteerd, maar ze zei probeer het maar. De controles waren toen ook minder streng dan nu.

Lees Meer...
2 mei 2015


Het restaurant waar ik bij werk heeft een nieuw restaurant geopend. Dit restaurant heeft als een Italiaans thema. Al weken worden er in de groepsapp mooie foto's van de inrichting gestuurd. Afgelopen week heb ik de eerste pizza's van de kaart mogen proeven. Hierdoor raakte ik geïnteresseerd in het Italiaanse eten.

Lees Meer...
20 april 2015


Naast dat ik een blog schrijf volg ik ook vele blogs. Nu viel het me op dat er veel ontbijtjes worden gedeeld. Sterker nog Culy, een site die toch echt veel bloggers volgt en veel bloggers voortbrengt, heeft nu zelfs zijn eigen ontbijtje bij de AH to go liggen. Maar echte ontbijtjes heb ik nog niet met jullie gedeeld. En dus ben ik eens gaan nadenken wat ik dan als ontbijt zou willen. Ik maak vaak nutella croissantjes of croissantjes met oude kaas, maar dat is niet echt blog waardig. Ik heb al een keer mini pannenkoekjes gedeeld, maar ik denk dat ik hier zeer binnenkort ook maar eens over ga bloggen.

Lees Meer...
13 april 2015


Gisteren was niet zo'n goede dag. Ik had een bezoekje aan de huisarts even verkeerd ingeschat. Door een medische ingreep ( niet ernstig ) is even mijn hele lichaam overstuur. Alle plannen die ik had voor vandaag vielen in het water. Die 3 uur studeren die ingepland was kon ik op mijn buik schrijven, het college waar ik had moeten zijn heb ik me ziek gemeld en alle ideeën om nieuwe recepten te maken kon ik even aan de kant schuiven. Het enige waar ik zin in had was op de bank hangen en niks doen. Heerlijk in een hoekje met een kop thee en een stuk chocolade. Die chocolade is er ook gekomen en dat hoekje van de bank.... Wij waren goede vrienden gisteren.

Lees Meer...
9 april 2015


Morgen wordt het ontzettend mooi weer. Zelfs zo mooi weer dat het benoemd is tot rokjesdag. Dat betekent dat er nu vele vrouwen de douche in rennen hun benen van het winter oerwoud ontdoen en hun mooiste jurk + hakken aan trekken. Het flirt seizoen is geopend en het vrouwelijk schoon wordt weer getoond. De terrassen gaan open, de zonnebrillen uit de kast. De vaten witbier en lentebok zijn niet aan te slepen. Nederland maakt zich op voor de zomer.

Lees Meer...