21 december 2016


De drukste periode voor ons juffen is bijna voorbij. Ik speel vals, want dit jaar heb ik natuurlijk geen klas, maar ik heb wel gezien wat al die drukte met leerkrachten doet. Het leverde mij namelijk werk op, haha. Aankomende dagen zullen er kerstdiners en kerstonbijtjes op het programma staan. Sommige scholen gaan met zijn allen naar de kerk. Het is één grote gezelligheid. Zo gaat één van mijn vriendinnetjes met haar groep vrijdag een leuke kerstfilm kijken. Er gebeurt dus gewoon even lekker niks meer. En geloof me daar zijn wij als leerkrachten aan toe. Die twee weken kerstvakantie hebben we nodig om even bij te komen en de liefde voor ons vak terug te vinden. Want eigenlijk is deze periode een hele mooie periode. Het probleem is dat je de lol snel verliest als je 3 huilende kinderen op een dag hebt van de moeheid.

Lees Meer...
6 december 2016


Dat ik van koken hou is geen geheim. Het loopt zelfs zo uit de hand dat ik zaterdag in een bakwinkel stond in Utrecht en daar iemand advies aan het geven was welke bakvorm ze moest kopen. De verkopers van die winkel konden haar namelijk niet helpen. De mevrouw zei "kun je hier niet gaan werken?". Ik lachtte een beetje, want het was maar goed dat het er zo druk was, anders dan had ik de hele winkel leeg gekocht. Vorig jaar heb ik het ook veel over koken en bakken gehad met mijn leerlingen in mijn vaste groep. Als ik een voorbeeld geef dan is het vaak kook en bak gerelateerd. Dit komt gewoon, omdat het dicht bij me ligt en dan kan ik het beter uitleggen. Al had ik vrijdag een groep 7 en toen ging het over im- en export. Ik had net een telefoonhoesje besteld, naast dat ik dus een goed voorbeeld had, past dit ook bij hun belevingswereld. Twee vliegen in één klap. Maar terug naar het recept, want met dit recept is wel iets heel bijzonders aan de hand. 

Lees Meer...
13 februari 2016


Wat is liefde? Nu Valentijnsdag er aan komt, ga ik toch meer over deze vraag nadenken dan anders. Ik ben natuurlijk niet de eerste die er over nadenkt, want er bestaat zelfs een merk Liefde is.... Maar houden van komt in verschillende vormen. Het houden van je hond is toch anders dan van je vriend(in). Toch is het beide houden van, maar komt het in een andere vorm. Houden van doe je ook van je familie, maar je houdt ook van je vriendinnen/vrienden. Ook dit is weer een andere houden van. Mannen houden ook weer anders van hun vrienden dan vrouwen. Zo kun je oneindig veel combinaties maken, maar hoe je het ook went of keert het is niet hetzelfde. Toch denk ik persoonlijk, dat al laten mannen het niet zien, hun houden van groter is dan vrouwen onder elkaar.

Lees Meer...
20 januari 2016


Een emotionele rollercoaster. Dat is waar ik de afgelopen dagen in zit. Het blijde nieuws dat ik workshops mag geven wordt overstemd door het afscheid dat ik van mijn leerlingen moet gaan nemen. Ik kreeg vorige week al buikpijn toen ik mijn kasten aan het opruimen was. Het afscheid komt nu wel heel dichtbij. Maandag gingen we de tafeltjes leegruimen. Ik ben op een gegeven moment, maar even weggelopen. Ik kon namelijk nauwelijks mijn tranen bedwingen. Vandaag gaan we tafels en stoelen omwisselen, zodat een aantal leerlingen de rest van het jaar op de goede stoel en tafelhoogte zullen zitten. De kinderen zelf lijken er nauwelijks last van te hebben. 

Lees Meer...
3 december 2015


Op dit recept ligt voor mij een vloek. De eerste keer dat ik hem maakte stond hij in de Allerhande van 2005(!). Ik was 14 jaar toen en vreselijk verliefd. Helaas ging naar een paar maanden de relatie uit. Als 14jarige heb je dan hevige liefdesverdriet. Wie kent het niet? Mijn ouders hadden het al maanden aan zien komen, ik als naïeve puber natuurlijk niet. Maar zo snel als de liefde verdwijnt zo snel is het er ook weer. Al 2.5 jaar had ik wat met deze jongen toen ik het snoephuisje opnieuw maakte. Ook nu was het sinterklaasavond en ik nam het huisje mee naar zijn familie. Je raad het al hetzelfde aantal maanden later ging de relatie uit. Dus ik zag een verband. Nooit meer zou ik dat snoephuisje maken.

Lees Meer...
15 juli 2015


Stress volgens synoniemen.net ook wel bekent als druk, nervositeit, overbelasting, spanning, zenuwachtig. Voor iedereen voelt stress anders. Voor iedereen is stress iets anders. Toch weet altijd iedereen beter hoe je er mee om moet gaan dan jij zelf. Iedereen heeft er een mening over, terwijl iedereen het anders ervaart. Stress ken ik al jaren. Ik grap wel eens dat ik leef op stress. Tot begin dit jaar dacht ik dat stress iets was wat ik alleen ervaarde, maar niets bleek minder waar.

Lees Meer...
16 juni 2015


Vandaag is onze vis overleden. Nouja onze.... Die van van vriendlief. Toen hij hier kwam wonen heeft hij 2 vissen gekregen. Een naam hebben ze nooit gekregen, maar toen ik erbij in kwam wonen waren ze er al. De vis die dood is gegaan had sinds een jaar een hele dikke buik en een stuk van zijn kieuw was afgebroken. Ik wilde hem toen al in laten slapen. Je lacht misschien nu, maar dat kan echt blijkbaar. Mijn schoonvader heeft karpers gehad en er blijkt een spulletje te zijn voor vissen dat je ze kan laten in slapen. Helaas was het op.

Lees Meer...
9 juni 2015


Niet alleen het einde van het schooljaar nadert, maar ook het einde van mijn stageperiode. Morgen is de laatste dag bij mijn stagekindjes. Er wordt weer een periode afgesloten waarin ik veel heb geleerd. Vandaag heb ik een sollicitatie voor mijn LIO. In onderwijsland een bekend begrip, maar voor vele een onbekend begrip. Het staat voor Leraar In Opleiding. De staatssecretaris kwam er een paar jaar geleden achter dat de leerkrachten in het basisonderwijs eigenlijk weinig werkervaring hadden en daarom niet aangenomen werden als ze solliciteerde. Als ze wel aangenomen werden, dan waren deze leerkrachten vaak snel overspannen, omdat ze geen idee hadden wat er op hun af kwam. Ook in die tijd liep men stage, maar dat is net als bij ons. Je mentor is eindverantwoordelijk, je hoeft geen groepsplannen te schrijven of oudergesprekken te houden.

Lees Meer...
26 mei 2015


Vandaag heb ik foodfoozle naar een hoger level getild. Ik heb mijn bakkunsten gebruikt voor een traktatie. En niet zomaar een traktatie. Eén van onze docenten gaat stoppen met lesgeven. En dus besloot één van mijn mede studenten om een kaartje te kopen om hem te bedanken voor alle lessen. Op haar facebook post in onze besloten groep zette ik eronder "dan bak ik een taart"". Veel leuke reacties kreeg ik daarop, maar een taart op de fiets dat is vrij lastig. Een taart voor 50 man en dan op de fiets is nog moeilijker. En dus moest ik iets anders bedenken. Ik wilde natuurlijk wel graag mijn belofte na komen en ging eens op zoek. Toen vond ik een recept waarvan ik dacht dit lijkt me lekker, maar het lijkt me erg weinig. Beetje aanpassen en zie hier het resultaat

Lees Meer...
17 januari 2015

Deze week was het weer zover.
Mijn laatste dag stage. Dat betekent dat er dan getrakteerd gaat worden van mijn kant.
Stage lopen wij bij mijn studie al vanaf jaar 1 en dan de 3e week.
Hierdoor leren we heel snel of we geschikt zijn voor het vak of het ons ligt en of we de goede keuze qua studie hebben gemaakt.
Vele van ons haken dan ook af na een jaar of half jaar, omdat ze erachter komen dat het docentenvak toch niets voor ze is.

Lees Meer...